Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

Production Milestone for CeTrax: Electric Central Drive for Commercial Vehicles Passes the Ten Thousand Mark

1 2 3 4 5 6
Dergi
3 Kasım 2025 Pazartesi - 16:59

Olgun Çelik, TREDER Üyelerine Kompozit Üretimini Tanıttı

Türk treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), tedarikçi iş birlikleri ziyaretini 31 Ekim 2025 tarihinde Olgun Çelik ile sürdürdü. Olgun Çelik’in süspansiyon ve yeni kompozit fabrikasını gezen TREDER üyeleri, yeni yatırım ve ürünlerini yerinde gördü. Gezide özellikle treylerin hafifletilmesi için bazı parçaların kompozitten üretilmesi konusunda işbirliği yapılması gerektiği vurgulandı.

Olgun Çelik, TREDER Üyelerine Kompozit Üretimini Tanıttı

Türkiye’deki ticari araç sektörüne 1945 yılından beri katkı sağlayan Olgun Çelik, ülkemizde hem ağır hem de hafif ticari araç segmentinde pazar lideriyken, Avrupa’da ise hafif ticari araç segmentinde pazar lideri konumunda bulunuyor.  Olgun Çelik’in gerçekleştirdiği dönüşüm planları çerçevesinde teknoloji odaklı bir şirket olma yolunda değişim içerisinde olan Olgun Suspension, Olgun Automation, OlgunTech ve Olgun Power olarak organizasyon yapısını şekillendiriyor.

Çözüm: İş Birlikleri ve Lokalleşme

Olgun Çelik Lideri Bülent Keşli, hızla değişen küresel dünyada sanayicilerin yaşadığı gecikmişlik hissiyatına dikkat çekerek, özellikle otomotiv sektöründe motor ve şanzıman tedarikçisi birçok firmanın 2030’dan sonra var olamayacağını belirtti. Keşli, gelecekte ayakta kalmanın tek yolunun iş birlikleri ve adaptasyonda gizli olduğunu vurguladı.

Keşli, sadece sanayi değil, insanlığın da büyük bir zorlukla karşı karşıya olduğunu vurguladı. İnsan beyninin kademeli değişikliklere (cep telefonu, bilgisayar) ayak uydurabildiğini ancak şu anki değişim hızının insan beyninin adaptasyon hızının çok üzerine çıktığını ifade etti.

İş Birliği Çağrısı Yaptı: "Siz Üretin, Biz Sizin Yükünüzü Hafifletiriz"

Caner Group Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Caner, treyler üreticileriyle uzun soluklu bir yol arkadaşlığı kurmayı hedeflediklerini belirterek, sektörün rekabet gücünü artıracak hafif ve nitelikli ürünler sunmaya hazır olduklarını açıkladı. “Bugün burada, bir satış ilişkisini değil, ömür boyu sürecek bir iş geliştirme birliğini konuşmak için toplandık” diyen Volkan Caner;

konvansiyonel, parabolik makas ve kompozit üretim tesislerinde treyler üreticilerine özel ürünler geliştirmeye hazır olduklarını ve sektörün fikirlerine açık olduklarını belirtti. Caner Group’un bu vizyonunu şu sloganla özetledi: "Siz üretin, biz sizin yükünüzü hafifletelim, Her yeni treylerde, birlikte büyüyelim."

Treyler sektörüyle daha yakından çalışmak istiyoruz

Olgun Çelik, Satış ve Pazarlama Lideri Fikret Çamaşırcıoğlu'nun açıklamalarıyla, şirketin teknoloji odaklı bir yapıya geçişini ve treyler üreticileriyle daha fazla çalışmak istediklerini söyledi. Fikret Çamaşırcıoğlu, özellikle treyler sektörüne yönelik iddialı hedeflerinin altını çizdi. Treyler üreticileriyle yakın iş birliği içinde çalışmak istediklerini belirten Çamaşırcıoğlu, “Treylerde özellikle hafifletme çalışmaları konusunda üreticilerle birlikte çalışmak istiyoruz,” dedi. Çamaşırcıoğlu, son olarak bu çözümlerin hayata geçirilmesi için gerekli mühendislik desteğini de sektör paydaşlarına sunmaya hazır olduklarını vurguladı.

Sektör inovasyona açık

TREDER Başkanı Seyit Arslan, Olgun Çelik ailesine kendilerini fabrikalarında ağırladıkları için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, sektörün inovasyona ve gelişime açık olduğunu belirtti. Arslan, özellikle treyler ve otomotivde hafif araç yapabilmenin önemine dikkat çekerek, bu hedefe ulaşmak için yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Arslan, bu dönüşümün, araçların taşıma kapasitesini artırması ve yakıt verimliliğine katkı sunacağını dile getirdi.

TREDER Başkanı Seyit Arslan sektöre verdiği katkılardan ötürü Olgun Çelik Lideri Bülent Keşli’ye plaket takdim etti.

Fabrika gezisinin ardından, TREDER Yönetim Kurulu’nun Ekim ayı toplantısı da Olgun Çelik Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

 
Barlas Lojistik’e Son Bir Yılda 135. Tırsan Teslimatı
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotivde Kadın Derneği OTOKAD Faaliyete Geçti
Türkiye otomotiv sektöründe kadınların temsiliyetini güçlendirmek, dayanışmayı ...
TAİD: Ağır Ticari Araç Pazarı, 2025’in İlk 9 Ayında Dengeli Bir Seyir İzliyor
Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD), 2025 yılının Ocak-Eylül dönemine ilişkin ...
UND Başkanı Şerafettin Aras: Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin ...
 
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID İşbirliğiyle Adana’da Eğitim Verdi
Türk treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği ile ...
Marport, Küresel Lojistik Ağındaki Stratejik Rolünü Yeni Servisle Güçlendiriyor
Marport, ONE ile yeni bir uluslararası servise ev sahipliği yaptı.
Akaryakıta Bu Gece Yarısı Çifte İndirim Geliyor
Benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik ...
 
Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlandı
01.10.2025 tarihinde yayımlanan 33034 sayılı Resmi Gazete ile “Karayolu ...
Ford’lar İyilik İçin Doluyor Projesi Başladı
Ford Motor Company’nin global ölçekte hayata geçirdiği “Ford – Birlikte ...
KMİL KOÇ’TAN YENİ İSTİHDAM ADIMI: HOSTES KADROSU YENİ ALIMLARLA GÜÇLENDİRİLDİ
Türkiye’nin en köklü ve öncü seyahat firması Kâmil Koç, yalnızca güvenli ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
2026 Daha İyi Bir Yıl mı Olacak?
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyetruckdikkatfahrerkamyonumkamyoncuKamyonsondakikatreyler