Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Volvo Trucks Became The Center Of Attention At The Mersin Logistics Fair!

Volvo Trucks Became The Center Of Attention At The Mersin Logistics Fair!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
12 Mayıs 2025 Pazartesi - 17:13

Mercedes-Benz Türk, Bayi ve Yetkili Servis Ağı, Kamyon ve Otobüse Özel Hizmet Yapılanmasına Geçiyor

Mercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ürün grubuna odaklı hizmet verecek yeni bayi ve yetkili servis ağı yapılanması ile Türkiye genelinde büyük bir dönüşüme imza atıyor. 2021 yılında küresel olarak Daimler AG’den ayrılan Daimler Truck AG’nin global stratejisi doğrultusunda Mercedes-Benz Türk bayi ve yetkili servis ağı da tamamen kamyon ve otobüs müşterilerine özel hizmet sunacak şekilde yeniden yapılandırılıyor.

Mercedes-Benz Türk, Bayi ve Yetkili Servis Ağı, Kamyon ve Otobüse Özel Hizmet Yapılanmasına Geçiyor

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün “Kuruluşumuzdan bugüne gerçekleştirdiğimiz 1.5 milyar Avro’luk yatırım hacmimizle Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biriyiz. Ülkemize olan katkımızı sadece üretimimiz ve ihracatımızla değil,  Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış geniş bayi ve yetkili servis ağımızla da sürdürüyoruz. Müşteri odaklı bu dönüşüm süreci tamamlandığında, tüm bayi ağımız kamyon ve otobüs odaklı hizmet yapılanmasına geçmiş olacak ve bayi ağımızla birlikte 3,5 milyar Türk Lirası’nı aşkın yatırıma imza atmış olacağız. Yeni tesis yatırımları, mevcut tesislerdeki düzenlemeler ve kurumsal kimlik dönüşümleriyle ilerleyen bu süreçte, insan kaynağına da yatırım yapıyor hizmet kalitemizi daha da ileri taşıyoruz” dedi.

Türkiye ağır ticari araç sanayisinin öncüsü Mercedes-Benz Türk, bayi ve yetkili servis ağı yapılanmasında köklü bir yenileme sürecine başladı. Daimler Truck AG'nin dünya çapındaki vizyonuyla uyumlu olarak başlatılan bu dönüşümle Mercedes-Benz Türk’ün bayi ağı kamyon ve otobüs müşterilerine odaklanıyor. 2023'te temelleri atılan kapsamlı dönüşüm, yeni yatırımlar, yeni yetkilendirmeler, yeni düzenlenmeler, kurumsal kimlik dönüşümü çalışmalarıyla hızla devam ediyor.

Süer Sülün: ”Ülkemize katkımızdaki önemli bir rolü de tüm Türkiye’yi kapsayan geniş bayi ve yetkili servis ağımız üstleniyor.”

Üretim, ihracat, istihdam ve sosyal fayda programlarıyla Türkiye’ye  değer katmaya devam ettiklerini ifade eden Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün,“ Bugün geldiğimiz noktada, ülkemize kattığımız bu değeri tüm paydaşlarımızın katkısıyla daha da ileriye taşıyoruz. Buradaki önemli rolü de tüm Türkiye’yi kapsayan, yedi bölgemizde konumlanmış geniş bayi ve yetkili servis ağımız üstleniyor. Mercedes-Benz Türk olarak 7 bini aşkın doğrudan çalışanımız ve Türkiye genelinde istihdam edilen 2 binden fazla bayi ağı çalışanımız da ülkemize sağladığımız katkının bir göstergesi niteliğinde. Bayi ağımız bugün de 3,5 milyar Türk Lirası’nı aşkın yatırımla ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyor. Bayi ağımız bu dönüşüm süreci ile artık sadece kamyon ve otobüs müşterilerine odaklanıyor.

Bu da yeni yatırımlarla, yeni tesis açılışlarıyla, var olan tesislerin yeniden düzenlenmesiyle ve kurumsal kimlik dönüşümleri ile gerçekleştiriliyor.  Elbette ki bu dönüşüm sadece fiziki yatırımı değil insan gücüne yatırımı da odağına alıyor. Tüm bu dönüşüm neticesinde 100 kişilik bir istihdam artışı da sağlandı.  Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış bu yapı sayesinde bir yılda servislerimize giriş yapan 150 binin üzerinde kamyon ve otobüsün de tekeri aralıksız dönmeye devam edecek. ”dedi.

Bu dönüşümün sadece tesislere yapılan yatırımla değil aynı zamanda insan kaynağına, süreçlere ve sistemlere yapılan yatırımlarla gerçekleştiğine dikkat çeken Mercedes-Benz Türk Bayi Ağı ve İş Geliştirme Direktörü Can Balaban ise, “Çatı şirketimiz tarafından tetiklenen bu dönüşümü, Türkiye olarak  tüm dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yürütmekten dolayı gurur duyuyoruz. Tüm hedeflenen çalışmalar tamamlandığında 3,5 milyar Türk Lirası’nı aşkın bir yatırım yapmış ve Daimler Truck global ağında bunu gerçekleştirmiş ilk ülke olacağız. Bu çalışmadaki önceliğimiz, kamyon ve otobüs müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve bunlara yönelik hizmet verecek bir yapı kurmak. Bugün kamyon ürün grubunda 20 ilde 27 bayi, 27 ilde 46 yetkili servis, otobüs ürün grubunda ise 10 ilde 14 bayi ve 20 ilde 28 yetkili servis ile hizmet veriyoruz. Bu veriler de gösteriyor ki ülke genelinde bayi ve yetkili servislerimiz ile müşterilerimize çok yakın konumda, müşterilerimizin #daimayanındayız. Dönüşüm kapsamında Şanlıurfa, Dilovası ve Çatalca’da kurulacak yeni servislerimizle birlikte müşterilerimize daha da yakın olacağız ve kapasitemizi artıracağız. İlk fiili yatırım, 2023 yılında Bursa’daki Odabaşı bayimizin yetkilendirilmesiyle yapıldı. 2024 yılı itibarıyla Düzce, İzmir ve Adana’da tamamen ağır ticari araçlara özel yeni tesis yatırımları tamamlandı. Şanlıurfa’daki yeni yatırım da geçtiğimiz ay devreye alındı. Kocaeli, İstanbul, Konya, Kayseri, Erzurum, Trabzon gibi şehirlerde de yeni tesislerin inşaatı ya da projelendirilmesi sürüyor. 2026 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde bu dönüşümü tamamlamayı hedefliyoruz. Başta da belirttiğim gibi böylesine büyük bir dönüşümün yalnızca fiziksel alanlara yapılacak yatırımlarla sınırlı kalmaması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu kapsamda bayi ağımızda özellikle insan kaynağına yaptığımız yatırımları da sürdürüyoruz. Yetkin, işinde uzman  personel istihdam ederek ve kalifiye çalışanları eğitimler ile destekleyerek de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalifiye insan kaynağı yetiştirilmesi konusundaki yatırımlarımızı yalnızca yetkili servislerimizdeki çalışanlarla sınırlı tutmuyoruz. Aynı zamanda sektöre ve bayilerimize insan kaynağı yetiştirilmesi noktasında 2014 yılında başlattığımız “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı ile mesleki eğitimi destekliyoruz. Türkiye genelinde 29 ilde açtığımız 33 Mercedes-Benz Laboratuvarı ile 4.000’den fazla öğrencinin nitelikli eğitim almasına katkı sağladık. Bu programdan mezun olan öğrencilerin önemli bir bölümü bayi ağımızda ve yetkili servislerimizde istihdam ediliyor.

Tesislerimize ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımı aynı zamanda süreçlerimize ve sistemlerimize yaptığımız yatırımla da destekliyoruz. Dijitalleşme adımlarımız kapsamında Daimler Truck AG ile birlikte servis süreçlerinde etkinliği artırmak için sistem altyapılarımızı da geliştiriyoruz. Türkiye’ye özel olarak geliştirdiğimiz Servis Takip Sistemimiz, bu alanda attığımız en stratejik adımlardan biri. Türkiye genelindeki tüm yetkili servislerimize giriş yapan araçları gerçek zamanlı olarak  tek tek izleyebiliyor, operasyonel verimliliği ve müşteri memnuniyetini önemli ölçüde artırabiliyoruz.

Şunu gururla belirtmek isterim ki; Mercedes-Benz Türk olarak bu dönüşüm yolculuğunda kararlıyız, hazırlıklıyız ve iş ortaklarımızla birlikte güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Bugün birlikte olduğumuz bayilerimizle belki de Türkiye otomotiv sektöründeki en uzun süreli işbirliğini yürütüyoruz. Ağımıza 2023 yılında katılan Odabaşı bayimiz dışında en yeni yatırımcımız 15 yıldır bizimle birlikte. Bu da Mercedes-Benz Türk bayi ağının güvenilirliğinin ve müşterilerimiz için uzun vadeli bir iş ortağı olduğunun göstergesi. Bu vesileyle sizlerin huzurunda tüm bayilerimize, hem markamıza duydukları güven ve bağlılıkları için hem de bu dönüşümde hiç tereddüt göstermeden bizimle birlikte hareket ettikleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi Oldu
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEMSA, TÜRK LOYDU Sertifikasına Sahip Batarya Paket Üreticisi İlk Türk Şirketi Oldu
Mobilitenin elektrifikasyonu hedefiyle çalışmalarını sürdüren TEMSA, uluslararası ...
Scania, Global Pazarlama Strateji Toplantısı Türkiye’de Gerçekleştirildi
Scania tarafından her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirilen ‘Bölgesel ...
PACCAR Parts, Avrupa'daki Ağını Güçlendiriyor
PACCAR Parts, Danimarka'nın Holstebro kentinde bulunan Thybo Biler genel ...
 
JCB 220X Şanlıurfa'da Boy Gösterdi: Viranşehir ve Siverek Tanıtım Günleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti!
SİF İş Makinaları'nın Şanlıurfa Viranşehir ve Siverek'te düzenlediği görkemli ...
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Toplantısı TEMSA’da Gerçekleşti
Toplu taşımacılık paydaşlarını ve sürdürülebilir ulaşım modlarını bir ...
Ford Trucks F-LINE, Bridgestone Lastikleriyle Yola Çıkıyor
Ford Trucks'ın yeni nesil kamyon ailesi F-LINE, Brisa'nın Bridgestone lastikleriyle yola çıkıyor.
 
Volvo Trucks, CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda Enerji Verimliliğine Odaklandı
Volvo Trucks, 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşen ...
MAN’dan 500 Milyon Euro’luk Yatırım: Nürnberg’de Batarya Üretimi Başladı
MAN Truck & Bus, elektrikli geleceğe yönelik yatırımlarına devam ediyor. ...
Toyota Yeni Ticari Araçlarla Segmentteki İddiasını Bambaşka Bir Yere Taşıdı
Toyota, ticari araçlar konusundaki uzmanlığını tamamen yeni modelleriyle ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Hatay
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcbustürkiyenewssondakikakamyoncutreylerlkw haberler