Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
12 Mayıs 2016 Perşembe - 14:45

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Düşecek Mi?

Son günlerde araç sahiplerinin kabusu haline gelen zorunlu trafik sigortası düzenlenen Torba Yasa ile yenilendi. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken Torba Yasa hakkında "Kesinlikle ileriye dönük fiyatlara mutlaka olumlu bir şekilde yansır." dedi.

Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Düşecek Mi?


Muhalefet düzenlemenin poliçe fiyatlarını düşürmeyeceğine dikkat çekti; taksi ve dolmuş hacizlerinin artacağı ifade edildi. Sigorta kapsamında tazminatlarda öncelikle özel esaslar uygulanacak eğer yoksa genel esaslar uygulanacak. Zarar gören kişiler, dava açmadan sigorta kuruluşuna yazılı başvuru yapacak, eğer 15 gün içinde cevap gelmezse dava açılabilecek. Bu yüzden araç sahibi olan bir çok kişi zorunlu trafik sigortası hesaplama işlemleri yapıyor.

Sigorta fiyatları hiç düşmediği gibi artış gösterdi ve bu yüzden milyonlarca kişi sigorta yaptırmaktan kaçınıyor. Fakat sorumluluk sigortası olan, karayollarında sürülen tüm motorlu araçların 2918 Sayılı Karayolları Kanunu'na göre sigorta yaptırması zorunludur. Herkesin merak ettiği zorunlu trafik sigortası fiyatları ne kadar sorusu da düzenlemelerle birlikte son bulacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda  trafik sigortası ile ilgili maddeler kabul edildi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önce basına açıklama yaptı daha sonra Twitter'dan müjde verdi. Rekabet kurulu sigorta firmaları hakkında araştırma yaptı ve bu araştırma sonucunda 33 şirket hakkında soruşturma açıldı. Torba tasarıda yer alan trafik sigortası ile ilgili Mehmet Şimşek "Sigorta şirketleri zarar ettiği için prim  artırıyorlar, prim arttığı için, belki yarın öbür gün sigortasızlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Primler çok ciddi yükseldiği zaman kayıtdışılık sorunu  ile karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Soruşturmaya göre eğer şirketlerin haksız olduğuna dair bir karar çıkarsa mağdur olan tüketiciler ücretlerini geri alabilecek. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek "Daha farklı bir zarara uğrar ise onun da zararını isteyebilir. Belgelendirmek kaydıyla." dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Çalışma çerçevesinde, primleri istikrara kavuşturmak amacıyla bazı tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu tedbirlerden bir kısmı sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik, bir kısmı ise uygulamayla ilgili sorunların çözümüne yöneliktir. Şirket yükümlülüklerinin azaltılmasına yönelik alınan ilk tedbir Karayolları Trafik Kanunu değişikliği olup, taslak Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye gönderilmiştir. Tasarıyla kişilerin kendi kusurundan yararlanamaması ilkesi getiriliyor. Sigortalının sorumluluğu altında olmayan hususlarda sigorta şirketinin tazminat ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıran tasarıyla trafik sigortası kapsamının genel şartlarla belirlenmesi hususunda yetki alınıyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sigorta şirketleri bakımından belirsizlikler ortadan kalkmış olacak, tazminat yükü daha öngörülebilir hale gelecek, bu suretle fiyatlamada istikrar sağlanmış olacaktır." dedi.

İ
stanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Turusan Bağcı ise "Bu yasayla bir kere primler düşmeyecek. Ama tekrar dramatik şekilde de artmayacak. En azından belirli bir seviyede durmasını hedefliyoruz. Belki bir miktar iyileşme yapılabilir, ama düşmeyeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz." dedi. Sigortası bulunan sürücüler ise bu kanuna göre yeni gelişmelerin kendilerini etkileyip etkilemediğini merak ettiği için takip ediyor. Kanun'da değişikliği ön gören yasa taslağında 90. madde olan "maddi ve manevi tazminat" değişitiriliyor ve "zorunlu mali sorumluluk sigortası kapsamındaki tazminatlar bu kanun ve bu kanun çerçevesinde hazırlanan genel şartlarda öngörülen usul ve esaslara tabidir. Söz konusu tazminatlar ve manevi tazminata ilişkin olarak bu kanun ve genel şartlarda düzenlenmeyen hususlar hakkında Borçlar Kanununun haksız fiillere ilişkin hükümleri uygulanır." şeklinde yeniden yapılandırılıyor. TBMM'nin bu maddeyi yasallaştırması bekleniyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener şunları söyledi "Sektörümüz Uluslararası Zorunlu Trafik Sigortası (Yeşil Kart) için ortalama yıllık bin avro öderken, Türkiye’deki zorunlu sigorta için ortalama yıllık 6 bin lira, yaklaşık 2 bin avro ücret ödüyor. Türkiye'deki araçların yaklaşık 3 bin avro ücret ödediği ulusal ve uluslararası zorunlu trafik sigortası için Bulgaristan araçları 650 avro, Macaristan araçları 700 avro, Slovakya araçları ise 435 avro ödemektedir. Filomuz Avrupa’nın en genç filosu, neredeyse tamamı araç takipleri ile izleniyor. Avrupa yollarında sürüş ve dinlenme kurallarına harfiyen uyan, tamamı eğitimli ve psikoteknik testlerden geçen özel 'SRC3 Belgeli' sürücüler tarafından kullanılan filomuzun, yurt içinde 365 gün trafikte olan hafriyat kamyonları ve dahili taşımacılarla aynı havuzda değerlendirilmesi haksızlıktır. Yaptığımız bir çalışmada rastgele seçilen bir grup uluslararası taşıma filosunda hasar pirim oranı yüzde 34 çıkmıştır. Sektörümüze bu gözle bakılırsa haksızlıklar da son bulacaktır." dedi.

 

 
TEMSA, Fransa Pazarında 5000 Otobüse Koşuyor
 
Voith Comvex 2016’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEMSA, Fransa Pazarında 5000 Otobüse Koşuyor
Dünya’nın 66 ülkesine ihracat gerçekleştiren TEMSA, ihracat pazarlarındaki ...
Bakan Yıldırım: Avrasya Tüneli Projesini Bitiriyoruz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine ...
Balıkesir Uludağ Turizm'in Tercihi Temsa
Balıkesir Uludağ Turizm Safir Plus otobüsleri teslim aldı. Filodaki Temsa ...
 
Yeni Mercedes Daha Az Yakıt Tüketiyor
BASF, dünyanın önde gelen otomobil endüstrisi tedarikçilerinden birisi ...
CMS, Personelini Kendi Yetiştiriyor
CMS, 3 fabrikasındaki çeşitli üretim süreçlerinde görev alacak personeli, ...
GEFCO Avrupa’da Güçlenmeye Devam Ediyor
Karmaşık tedarik zincirlerinin yönetiminde uzman olan küresel lojistik ...
 
Subaru’nun Boxer Motoru 50 Yaşında
Subaru otomobillerinin üreticisi Fuji Heavy Industries Ltd., 14 Mayıs ...
Mercedes-Benz Türk’ten Mayıs Ayına Özel Fırsatlar
Mercedes-Benz Türk, kamyon ve otobüs ticari araç ürün grupları için hazırladığı ...
Tomtom’dan Hayatınızın Kahramanı Babanıza En Güzel Hediyeler
Navigasyon devi TomTom, teknoloji sever babalara özel hediye alternatifleri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
lkw
truck
bus
treyler
türkiye
Kamyon
dikkat
kamyoncu
şoför