Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
19 Nisan 2019 Cuma - 15:38

ZF, Satışlarını Artırdı; Yeni Nesil Mobilite Çözümlerine Yatırım Yaptı

ZF Friedrichshafen AG, 2018 yılında satışlarını yaklaşık %6 artırarak 36,9 milyar Avro rakamına ulaştı. Gelişmiş elektrikli otomatik şanzımanlar için tarihinin en büyük siparişini veren firma, yeni nesil mobilite çözümlerine yatırım yapıyor.

ZF, Satışlarını Artırdı; Yeni Nesil Mobilite Çözümlerine Yatırım Yaptı

ZF Friedrichshafen AG, yıl sonu değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.  ZF Friedrichshafen AG CEO'su Wolf-Henning Scheider, Friedrichshafen'da düzenlenen yıl sonu değerlendirme sunumunda şunları söyledi: “Müşterilerimize gelecek nesil mobiliteyle ilgili ikna edici sistem çözümleri sunmak amacıyla, mobilite sektöründe yaşanan hızlı dönüşüme yön veriyoruz. Elde ettiğimiz sonuçlar, gelecekteki zorluklara karşı güzel bir konumda olduğumuzu gösteriyor.”

ZF, teknolojideki lider konumunu sürdürmek amacıyla 2018 yılında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcamalarını %11 oranında artırdı. Firma, muhasebe değişikliklerinden arındırılmış verilere göre, Ar-Ge'ye toplam 2,5 milyar Avro (önceki yıl: 2,2 milyar Avro) harcadı. Bu rakam %6,7'lik bir Ar-Ge maliyet oranına denk geliyor.

ZF Mobilite ve Ulaştırma Hizmetlerine Yoğunlaşıyor

ZF, gittikçe gelişen “Mobilite/Ulaştırma” sektöründe, e.GO People Mover gibi yeni mobilite ürünleri geliştiriyor. Gelecekte otonom sürüş özelliklerine uyarlanacak olan bu elektrikli minibüs, sonbaharda Aachen ve Friedrichshafen'deki ilk test filolarıyla birlikte yolda olacak.

2getthere'nin Çoğunluk Hisselerini Satın Aldı

ZF, birkaç hafta önce Hollandalı otonom elektrikli yolcu taşıma sistemleri tedarikçisi 2getthere'nin çoğunluk hisselerini satın aldığını duyurdu. Scheider ayrıca, “2getthere, otonom yolcu taşımacılığı pazarının yanı sıra benzersiz mühendislik ve yazılım becerilerinde sahip olduğu 30 yıldan uzun deneyimi ile bizim için önemli bir adım oldu.” dedi. 2getthere'in otomatik güdümlü araçları, dünyanın dört bir yanındaki büyük şehirlerde, limanlarda ve havaalanlarında tamamen elektrikli sistemlerle güvenilir ve karlı bir şekilde 14 milyondan fazla yolcu taşıdı. Uzun yıllara dayanan bu deneyim, 2gethere mobilite sisteminin %99,7 oranında bir kullanılırlığa sahip olması anlamına geliyor.

Hibrit Şanzıman Sayesinde Uzun Soluklu Başarı

ZF, yeni mobilite çözümlerinin yanı sıra, özellikle elektrikli sistemlerden yararlanarak, binek otomobiller için 8 vitesli otomatik şanzıman gibi, kendine pazarda başarılı bir konum edinen ürünler de geliştiriyor. ZF yakın zamanda hibrit varyantı dahil olmak üzere geliştirilmiş 8 vitesli otomatik şanzıman için BMW AG ile bir tedarik anlaşması imzaladı. Uzun vadeli sözleşme ile şirket tarihindeki en büyük otomatik şanzıman siparişi alınmış oldu. Bu girişim hibrit teknolojinin gelecekteki bireysel mobilite için ne anlam taşıdığını da ortaya koyuyor.
Elektrikli sistemlerde ise, ZF'nin binek otomobillerde kullandığı elektrikli merkezi tahrik sistemi, bir araç üreticisi ile yapılan işbirliği ile bu yıl üretime başlayacak. Üstelik şu anda pazarda başarılı bir yer edinen şehir içi otobüsler için üretilen elektrik portal dingillerine de yoğun bir talep mevcut. ZF, otobüs üreticilerinden birkaç yeni sipariş aldı. Scheider, “ZF Avrupa'da e-otobüsleri pazarlanabilir hale getirdi.” dedi.

WABCO Satın Alması ile Ticari Araç Bölümü Güçlenecek

ZF için bir diğer önemli adım da planlanan WABCO satın alması. Scheider, “Planlanan bu devir işlemi, stratejimizin bir parçasıdır ve şirketin ilk kez edineceği ticari araç fren sistemlerindeki yetkinliğini de artıracaktır. Güvenli ve otonom yolcu ve eşya taşımacılığında müşterilerimize kapsamlı sistem çözümleri sunabileceğiz.” dedi. ZF, yakın zamanda kamyon, otobüs ve treyler ağları için fren kontrol sistemleri, emniyet ve verimlilik teknolojileri ve hizmetleri tedariğinde bir dünya lideri olan WABCO'yu, hisse başına 136,50 ABD doları karşılığında devralacağını duyurdu. Bu rakam, yaklaşık 7 milyar ABD doları tutarında bir toplam değere tekabül ediyor. Önümüzdeki yılın başlarında tamamlanması beklenen bu devir, ZF'nin uzun vadede binek araç pazarındaki döngülere daha az bağımlı olmasına katkıda bulunacak. Dünya genelinde yaklaşık 16.000 kişiyi istihdam eden WABCO, geçen yıl 3,2 milyar Avro tutarında satış yaptığını bildirmişti.

ZF Yapısal Değişiklikler İle Artık Daha Hızlı

ZF, farklı pazar gereksinimlerine daha hızlı ve doğrudan yanıt verebilmek için farklı hız ve organizasyon modellerini destekleyen çift yönlü işletim sistemini de tanıttı. Bu sürecin bir parçası olarak, eski Aktif ve Pasif Güvenlik Teknolojisi Bölümü bundan sonra Pasif Güvenlik Sistemleri, Aktif Güvenlik Sistemleri ve Elektronik ve Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri şeklinde üç bölüme ayrılacak. Otomatik sürüş ya da elektro-mobilite gibi çapraz bölümlü konuları yöneten sistem ve proje merkezleri de bunlara eklenecek. Scheider, “Bu yeni yapı ve süreçlerle, hiyerarşimiz ve karmaşık sistemimiz sadeleşiyor. Artık taleplere daha hızlı yanıt vererek, müşterilerimize daha iyi hizmet verebiliyoruz” dedi.

Sağlam Ekonomik Kalkınma

ZF 2018 yılında gerçekleştirdiği 36,9 milyar Avroluk (önceki yıl: 36,4 milyar Avro) satışları sayesinde, 36,5 milyar Avroluk satış tahmininin üzerine çıktı. 2017 yılına göre satışlar nominal olarak %1,3 oranında arttı. Döviz kuru ve birleşme ve satın alma etkilerinden arındırılan satış rakamları, organik olarak yaklaşık %6 oranında artarak pazarı geride bıraktı. Özellikle Ticari Araç Teknolojisi (artı %12) ve Endüstriyel Teknoloji (artı %13) Bölümlerinde ortalamanın üzerinde organik satış artışları kaydedildi. Düzeltilmiş 2,1 milyar Avro FAVÖK (önceki yıl: 2,3 milyar Avro), Ar-Ge harcamalarındaki artışın, malzeme fiyatlarındaki yükselişin, olumsuz kur etkilerinin ve zayıf piyasa koşullarının etkisinde kaldı. Düzeltilmiş FAVÖK marjı %5,6 , kurumsal satın almalar ve satışlar için düzeltilmiş serbest nakit akışı ise 0,9 milyar Avro olarak gerçekleşti. ZF, TRW satın almasından kaynaklanan borçlarını da azaltmaya devam etti. ZF Finans Direktörü Dr. Konstantin Sauer, “Henüz biten mali yılda, brüt borcumuzu 1,4 milyar Avro azaltarak 5,0 milyar Avroya düşürdük.” dedi. “%28 olan öz sermaye oranımız, ZF'nin sağlam ekonomik temeline işaret ediyor.” 2017 yılı sonunda öz sermaye oranı yalnızca %24 idi.

Çalışan Sayısında  Yükseliş

ZF, Aralık 2018 itibariyle dünya çapında 148 bin 969 personel istihdam etmekteydi (önceki yıl: 146.148). Özellikle otomatik sürüş ve elektro-mobilite alanlarında, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik bölgelerinde gerçekleşen genişlemeler sonucunda ek pozisyonlar açıldı. Ar-Ge projelerinde dünya çapında 17 binden fazla personel çalışıyor.

Pazar Koşulları Hala Zorlu

Birçok ülkedeki siyasi ve ekonomik kalkınma alanında devam eden belirsizliklerin yanı sıra emisyon mevzuatıyla ilgili yeni düzenlemeler, dünya çapında gergin ve zorlu bir pazar ortamı yaratmaya devam ediyor. Piyasanın beklenen gelişimini dikkate aldığımızda ve döviz kurlarını sabit kabul ettiğimizde, ZF'nin 2019 yılındaki satışlarının, 37 milyar Avro ile 38 milyar Avro arasında olması bekleniyor. ZF, %5,0 ila %5,5 arasında bir düzeltilmiş FAVÖK marjının yanı sıra, serbest nakit akışlarından arındırılmış yaklaşık 1 milyar Euro'luk şirket satın alımları gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. ZF CEO'su Scheider, “Geniş ürün portföyümüz, trendleri belirleyen teknik yaklaşımlarımız ve ağımız sayesinde müşterilerimize cazip sistemler tedarik edebiliyoruz. Yeni nesil mobilitenin önünü hep birlikte açabiliriz.” dedi.
 

 
"Yurt İçi Nakliyede Zirveyi Hedefliyoruz"
 
PACCAR'ın İcra Kurulu Başkanı Freight Oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OTAM’dan 2.5 Milyon TL’lik Emisyon Test Yatırımı
Avrupa'da yeni otomobiller için istenen WLTP emisyon testleri kapsamında, ...
Renault'dan Kişiye Özel Teslimatta Yenilikçi Bir Tasarım
Renault EZ-FLEX, şehir içinde pratik bir şekilde hareket etmek için tasarlanmış ...
Sürprizlerin Adresi Martaş Otomotiv Standı Oldu
Martaş Otomotiv, geçtiğimiz yıl ATR işbirliği kapsamında Şampiyonlar Ligi ...
 
DS, Elektrikli Modellerinin Asya Tanıtımını Yaptı
DS Automobiles, 2019 Şangay Otomobil Fuarı’nda elektrikli araç ürün gamını ...
Çin Grand Prix'yi, Mercedes Pilotu Lewis Hamiton Kazandı
Formula 1’de sezonun 3. Yarışı, F1 organizasyonunun bininci yarışı olan ...
"Egea Seni Piste Çağırıyor" Gaziantep'de
“Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliği bu yıl ilk olarak Gaziantep’de düzenlenecek. ...
 
Ege Fren, Automechanika İstanbul'da Frenin Ustaları İle Buluştu
Ege Fren, Automechanika İstanbul fuarında 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen ...
Porsche'un Çevre Dostu Araçları Karbondioksit Emisyonunu Yüzde 75’ten Fazla Azalttı
Porsche, 2014 yılından bugüne araç başına düşen karbondioksit emisyon ...
"Otomotivi Birleşme ve Devralmalar Destekleyecek"
KPMG'nin hazırladığı Otomotiv Sektörel Bakış 2019 raporu, Türkiye'de 2018’i ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
fahrer
src
haberler
kamyonum
Kamyon
news
dikkat
treyler