Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Mayıs 2015 Cuma - 10:50

ZF, Bosch Rexroth’tan Endüstriyel Dişli ve Rüzgâr Türbini Şanzımanı Çalışmalarını Devralıyor

Teknoloji şirketi ZF, endüstriyel şanzıman piyasasına giriyor ve rüzgâr türbini şanzımanları alanındaki gücüne güç katıyor.

ZF, Bosch Rexroth’tan Endüstriyel Dişli ve Rüzgâr Türbini Şanzımanı Çalışmalarını Devralıyor

Bosch Rexroth, Witten’deki (Almanya) tesisini, Pekin’deki (Çin) rüzgâr türbini şanzıman fabrikasını ve Lake Zurich’teki (ABD) bakım tesisini ZF’ye devrediyor. Bu satın alım ile ZF’nin endüstriyel teknolojiler bölümü güçleniyor.
 
Friedrichshafen. ZF Friedrichshafen AG, Bosch Rexroth’un 1200’den fazla çalışanı olan endüstriyel şanzıman birimini satın aldı. ZF için bu satın alım, petrol arama platformları, maden araçları, tünel açma makinaları veya fünikülerler için kullanılan endüstriyel şanzıman pazarına girmek anlamına geliyor. Devralma sözleşmeleri 13.05.2015’te imzalandı. Satın alım, kartelleşmenin önüne geçen yasalara uygun şekilde gerçekleşti. 
 
“Otomotiv sektörü dışında kalan ürün segmentimizi güçlendirmek, uzun vadeli şirket stratejimiz için önemli hedeflerden biridir” diyerek bu yeni alım ile açıklama yapan ZF CEO’su Dr. Stefan Sommer, sözlerine şöyle devam etti: “Bosch Rexroth AG’nin endüstriyel dişli ve rüzgâr türbini şanzımanı departmanlarının satın alınması, endüstriyel teknoloji birimimizin portföyüne müthiş bir katkı sağladı ve yeni müşteri kitlelerine ulaşma imkânı yarattı.” 2014’te Bosch Rexroth endüstriyel şanzıman satışlarından 300 milyon Avro ciro elde etti. ZF, geçtiğimiz yıl tüm satışlardan elde ettiği cironun %12’sini zorlu arazilerde çalışan sistemler ile faaliyet gösteren endüstriyel teknoloji birimi ile sağladı. Bu payın uzun vadede daha da artacağı öngörülüyor.
 
ZF, Bosch Rexroth AG’nin 900 çalışanı bulunan Witten (Kuzey Ren-Vestfalya/Almanya) ve 300 çalışanı bulunan Pekin’deki iki üretim tesisinin yanı sıra 15 çalışanı bulunan Lake Zurich’teki (ABD) servis noktasını da devralarak yaklaşık 1200 yeni çalışanı bünyesine katıyor. Witten’deki tesis, sadece üretime değil yönetim, Ar-Ge ve endüstriyel şanzıman teknolojileri (Endüstriyel dişliler ve rüzgar birimi şanzımanları) satış birimlerine de ev sahipliği yapıyor. Bosch Rexroth Pekin’de rüzgar türbini şanzımanlarını özel olarak imal ediyor. Şirket, müşterilerine her iki tesiste de Lake Zurich’te olduğu gibi servis hizmetleri sunuyor.
 
“ZF’nin şanzıman üretim tecrübesinden endüstriyel şanzıman alanındaki faaliyetlerimizde faydalanacağımızdan ve ZF içinde yeni kurulacak birim sayesinde büyüme fırsatlarını mümkün olabilecek en iyi şekilde değerlendirebileceğimizden eminiz.” diyen Bosch Rexroth Yönetim Kurulu Başkanı Karl Ragl, Bosch Rexroth’un son yıllarda pazarda önemli ilerlemeler kaydettiğini ekleyerek devam ediyor: “Ürün gamımızı özellikle zayıf rüzgar segmenti için geliştirilen yeni rüzgar türbini şanzımanları ile genişlettik.” Gelecekte Bosch Rexroth, ana işinde daha yoğun olarak endüstriyel ve mobil uygulamalara odaklanacak.
 
ZF yönetim kurulunun şirket malzemeleri yönetimi ve endüstriyel teknolojilerinden sorumlu üyesi Wilhelm Rehm yaptığı açıklamada “Rüzgar türbini şanzımanı üretiminde 30 yılı ve endüstriyel dişliler alanında yarım yüzyılı aşkın deneyimi bulunan bir kadroyla çalışma fırsatından son derece memnunuz.” diyerek devam etti: “Bunu göz önünde bulundurarak Witten’i yeni endüstriyel şanzımanlar birimimizin merkezi olarak seçtik.” 
 
İki firma da satış fiyatının açıklanmaması konusunda görüş birliğine vardılar. Devir, tekel olma durumunu denetleyen yetkililer tarafından onaylandı. 

 
Autoshow İstanbul Göz Kamaştırdı
 
‘Harry Potter’ ve ‘Şoför Nebahat’lı Nostalji
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Autoshow İstanbul Göz Kamaştırdı
Autoshow İstanbul Göz Kamaştırdı
Türk Pirelli’ye Yeni İnsan Kaynakları Direktörü
Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Turan Barış Arpacı getirildi.
Volkswagen, Yeni Caravelle’i Tanıttı
Volkswagen Ticari Araç, Yeni Caravelle modelinin Dünya Prömiyeri’ni İstanbul ...
 
“Dünyanın Harikaları” İstanbul’da sergileniyor
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22-31 Mayıs’ta düzenlenen İstanbul Autoshow ...
Mitsubishi ASX Dizel Autoshow'da
Temsa Motorlu Araçlar, Türkiye’ye yılın ikinci yarısında gelecek olan ...
Omsan Sezonu Yeni Bir Kampanya İle Açtı
OMSAN, her geçen yıl büyük ilgi gören “OMSAN’la Arabam Tatilde” projesini ...
 
Autoshow’da Kadjar’ın Türkiye Prömiyeri
Renault, 21 Mayıs 2015 tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ...
Ford, 9 Türkiye prömiyeri ile Autoshow'da
2015 yılını “Otomobil Yılı” ilan eden Ford, İstanbul Autoshow’da yepyeni modellerini sergiliyor.
Autoshow’da Geleceğin Volkswagen’leri
Volkswagen, 22 Mayıs’ta kapılarını açacak İstanbul Autoshow 2015’te, ürün ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumkamyoncuKamyontreylertrucksrcsondakikafahrerlkw