Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mayıs 2016 Cuma - 13:11

Yükselen Pazar Tesis Yönetimi

Yıllık 10 Milyar € Cirosu ve 1,2 milyon çalışanıyla her geçen gün büyüyen Tesis Hizmetleri Yönetiminin artık bir sektör halini aldığını söyleyen TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, özel sektörde pazarın sadece yüzde 15-20’lik kısmının temizlik hizmetlerini dış kaynak kullanımı ile sağladığını belirterek,

Yükselen Pazar Tesis Yönetimi

‘Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği’ TESHİAD Başkanı Bülent Doğru:
Yıllık 10 Milyar € Cirosu ve 1,2 milyon çalışanıyla bir dev!

 
Tesis yönetimi alanında yükselen bir Pazar olan Türkiye’de, son 20 yılda İstanbul merkezli olarak başlayan plaza ve alışveriş merkezleri gibi nitelikli ve akıllı binaların diğer şehirlere yayılması ile birlikte artık bu alanda bir sektör oluştu.


Dünyada genelinde 2012 yılında 959,2 milyar dolar olan tesis yönetimi dış kaynak pazarının, yüzde 5’lik büyüme oranı ile 2018'de 1.314 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Orta Doğu pazarı 2008'de bu sektörden 3.500 milyon dolar değerinde gelir elde etti. Türkiye’de de 10 Milyar €’luk cirosu ve sağladığı istihdam ile ciddi bir sektör olarak adını yazdırıyor.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de temizlik ve güvenlik hizmetlerinin taşeronlaşması ile başlayan tesis yönetimi sektörü, GSYİH trendleri ve inşaat pazarı ile orantılı olarak büyümesini sürdürüyor. Türkiye Gayrisafi Yurt İçi Hasılasının 2016'da yüzde 4 büyümesi öngörülürken, inşaat sektörünün de 2014-2018 arası yüzde 8 büyümesi bekleniyor. Şehirleşme ile daha yüksek kaliteli binalara duyulan talep Türkiye’nin inşaat sektöründe büyümesine olanak sağlıyor.

Sektörün 1,2 milyon kişilik istihdamının kamu ve özel sektörde yarı yarıya bir dağılım gösterdiğini belirten Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği’ TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, “Profesyonel temizlik makineleri pazarı yıllık 80 Milyon €, temizlik ekipmanları pazarı ise 100 Milyon € büyüklüğünde. Yerel, Avrupalı ve Çinli olmak üzere yüzlerce çeşit, marka ve fiyat seviyesinde üretici pazarda mevcut. Sektörün yaklaşık 3.000 firma ile yıllık 10 Milyar € Cirosu bulunuyor” şeklinde konuştu.

Yakın bir tarihe kadar bir hizmet kolu iken büyük gelişme göstererek bir sektör haline gelen tesis yönetimi, sektörün tüm aktörlerini aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor. ‘Tesis Yönetim Hizmetleri, Teknolojileri, Altyapı ve Tedarik Fuarı’ TESFA İstanbul 2016, 7-9 Eylül tarihleri arasında 2.900 m2 alanda 150 katılımcı ve 3.500 ziyaretçi hedefiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

Uluslararası fuarcılık sektöründe bir marka olan UBM EMEA’nın organizasyonu ile gerçekleşen TESFA İstanbul 2016, yönetimsel sorunlara profesyonel çözümler bulmak isteyen ya da kârlı ortaklıklar yapmayı hedefleyen tüm firmaları hedefliyor.

Tesislere odaklanmış enerji yönetim hizmetlerinden peyzaja, yemek üretim servislerinden araç kiralamaya, ofis hizmetlerinden atık yönetimine kadar geniş bir katılımcı ve ziyaretçi profiline sahip olan fuarın ana konularını tesis yönetim firmalarının hizmetleri, sundukları profesyonel çözümler, altyapı ve tedarik imkânları oluşturuyor.

Ziyaretçilerin yeni ve inovatif ürünleri tanıyabileceği, sektörün nabzını tutabileceği ve aynı zamanda yeni iş bağlantıları kurabileceği bir buluşma noktası olan TESFA İstanbul 2016 ile ilgili olarak fuarın işbirliği yaptığı derneklerden TESHİAD Başkanı Bülent Doğru fuar ile ilgili olarak şunları söyledi: “Dünya genelinden tesis yönetimi dış kaynak pazarının, 2018'de 1.314 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Son 20 yılda İstanbul merkezli olarak başlayan plaza ve alışveriş merkezleri gibi nitelikli ve akıllı binaların diğer şehirlere yayılması ile birlikte Türkiye tesis yönetimi alanında yükselen bir pazar haline geldi. Her sektörlerde olduğu gibi Türkiye ticari anlamda Asya ve Avrupa’yı bağlayan bir köprü vazifesi gördüğünden daima önemini koruyan bir ülke. Bu ülkede tesis yönetimi konusunda bir fuarın olması sektör açısından adeta bir gereklilikti.”

Türkiye’nin kentsel dönüşüm projeleri ve sitelerde artan nüfusuyla canlı bir pazar olduğuna değinen TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, pazarda faaliyet gösteren firmaların TESFA İstanbul 2016’da sektördeki son gelişmelerden haberdar olma ve iş bağlantıları kurma imkânına sahip olacaklarına değindi.

Sektör firmaları açısından sektör genelinde yüzde 25-30 gibi bir büyüme görüldüğünü ifade eden TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, sektörün güvenilir şartlarda gelişmesi ve verilen hizmetin beklenen kalite standartlarında yerine getirilmesi noktasında rekabetin önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti. 

 
Konsept Durak Projesi Hayata Geçti
 
Cıtroën’den Mayıs Ayı Fırsatları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konsept Durak Projesi Hayata Geçti
İETT tarafından üretilen enerjisini güneş panellerinden alan Konsept Akıllı ...
Renault’da Mayıs Ayında Çok Cazip Fırsatlar
Renault, Mayıs ayında müşterilerine binek otomobil ve hafif ticari modellerinde ...
Honda’dan Dünya Otomotiv Üretimine Yeni Bir Model
Yenilikleriyle otomotiv dünyasında ses getiren Honda, ARC Line adlı otomobil ...
 
Yokohama Lastikleri İle Aracınızı Yaza Hazırlayın
Dünyanın lider lastik markası Yokohama, sıcak hava koşulları için geliştirdiği ...
Lastik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Tirex’de
2015 yılında 22 milyon adetle yüzde 9,4 oranında büyüme gösteren Türk ...
Tomtom Yeni START Serisi’ni Tanıttı
TomTom, yeni başlangıç seviyesi navigasyon cihazları START Serisi’ni tanıttı. ...
 
Isuzu Motors 100. Yılını Kutluyor
Dünyanın en büyük dizel motor üreticileri arasında yer alan ve dizel motor ...
Renault ve Shell Anlaşma İmzaladı
Renault ve Shell & Turcas arasındaki işbirliği, akaryakıtı tedariğini ...
TEMSA’dan Günaydın Group’a 2 Safir Plus ve 15 Prestij SX
Yolcu ve yük taşımacılığının en önemli şirketleri arasında yer alan Günaydın ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
news
şoför
kamyonum
türkiye
Kamyon
truck
bus
treyler