Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Nisan 2008 Cuma - 00:00

Volvo Kamyondan Yorgun Sürücü Testi

Volvo Kamyondan Yorgun Sürücü Testi

Bilindiği gibi trafik kazalarının en yaygın nedenleri yorgunluk, dikkatsizlik ve alkollü araç kullanımıdır. Araştırmalar, sürücü yorgunluğunun trafikte meydana gelen kazaların yüzde 20’den fazlasına neden olduğunu gösteriyor. Bu durum Volvo Kamyon’un, kamyonlar için yeni emniyet sistemleri geliştirmesinin arkasındaki teşvik edici güç oluyor. Bu çalışmaların gerçekçi olabilmesi adına ݝsveç hükümeti, Volvo Kamyon’un yorgun sürücüler ile karayollarında araç kullanarak gerçekleştirmek istediği testler için özel izin talebini onayladı. Bu karar, Volvo Kamyon’un yorgun sürücüleri uyaran emniyet sistemi çalışmasını gerçek bir ortamda test edebilmesi anlamına geliyor.

Volvo Kamyon Emniyet Direktörü Lars-Göran Löwenadler yaptığı açıklamada; “Normal trafik düzenlemelerinden muaf tutulmak için yaptığımız talep, sürücüyü trafikte yorgunluk ve dikkatsizlik durumlarını fark edip uyaran teknik sistemler geliştirmemizin bir parçasıdır. Amacımız, kamyonlarımızı bu güvenlik sistemleri ile donatmaktır” diyor ve şöyle devam ediyor: “Bu sistem, son kontrol aşamasındadır. Önemli olan bu sistem ile sürücüleri gerekli durumlarda ve doğru anda uyarabilmek. Testlerimizin mümkün olduğunca gerçekçi olabilmesi için, sistemi karayollarında denemek istiyoruz. ”

Volvo Kamyon’un gerçeğe uygun şekilde karayollarında test etmek istediği emniyet sistemi, sürücünün aracı kullanış şeklini izliyor.  Sürücünün dikkati dağılırsa, aracın hareket şekli de değişeceğinden sistem hemen sürücüyü uyarıyor. 

Özel test izni almak için ön şartlardan biri ise şu anda planlanmakta olan testlerin sıkı emniyet önlemleriyle yapılması. Test sürüşü, çift yönlü karayollarının özel olarak seçilmiş kısımlarında ve her araçta iki sürücü ile yapılacak.

Test süresince, yorgun sürücünün yanında dinlenmiş, uyanık ve aracın kontrolünü hızla devralabilecek bir sürücü ile kabinde test sürüşünün tamamını gözlemleyen bir test yöneticisi olacak. Kamyon ayrıca diğer sürücüleri uyarmak için dönen uyarı ışıklarıyla donatılacak ve sürüş testi yapılmakta olduğunu belirten bir otomobil tarafından takip edilecek.

 
Motorinin Litre Fiyatı 6 Ykr Arttı
 
Kamyoncu Esnafının Sorunları Meclis Gündemine Taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuKamyontürkiyefahrertrucktreyler haberler sondakikanews