Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Mart 2010 Perşembe - 00:00

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Türkiye, AB Üyeleri Arasında Ulaşımda Bir Çok Üyenin Daha da İlerisinde Bir Konuma Gelmiştir?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bugün Türkiye, iftiharla söyleyebiliriz ki; AB üyeleri arasında demiryollarında, karayollarında, havacılıkta, iletişimde olsun son zamanlardaki birçok üyenin daha da ilerisinde bir konuma gelmiştir” dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Türkiye, AB Üyeleri Arasında Ulaşımda Bir Çok Üyenin Daha da İlerisinde Bir Konuma Gelmiştir?

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bugün Türkiye, iftiharla söyleyebiliriz ki; AB üyeleri arasında demiryollarında, karayollarında, havacılıkta, iletişimde olsun son zamanlardaki birçok üyenin daha da ilerisinde bir konuma gelmiştir” dedi.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Köseköy-Gebze etabı için Ulaştırma Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında finansman anlaşması imzalandı. Ankara Garı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Köseköy-Gebze etabı için imzalanan finansman anlaşmasının Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinde çok önemli olduğunu söyledi. Ankara-İstanbul YHT Projesi'nde ''benim de çorbada bir tuzum olsun'' diyen AB'nin Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) fonlarından yardım yaptığını dile getiren Yıldırım, AB'nin Köseköy-Gebze etabının işlerinin yüzde 85'ini karşılamayı taahhüt ettiğini ifade etti.

Hükümette göreve başladıkları ilk günden bu yana Türkiye'nin altyapısını AB standartlarına getirmek için karayolları, demiryolları, denizcilik, havacılık ve iletişimde çok büyük projeleri başlattıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Bugün Türkiye, iftiharla söyleyebiliriz ki AB üyeleri arasında demiryollarında, karayollarında, havacılıkta, iletişimde olsun son zamanlardaki bir çok üyenin daha da ilerisinde bir konuma gelmiştir. Türkiye, bunu yaparken 'aman bekleyelim de AB'ye tam üye olalım. Onlardan 3-5 kuruş salt yatırıma para atalım. Bu işleri o zaman yaparız' demedi. Türkiye baştan beri yapılan her şeyi üyesi olacağı topluluğa bir yük taşımamak için yapıyor. Yüklerini üyelik süreci gelmeden halletmenin gayreti içerisinde.'' Yıldırım, AB'li meslektaşları ile yaptığı toplantılarda faaliyetlerini anlattıklarını belirterek, ''Ben kendilerine 'yılda 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyorum' dediğim zaman soruyu tekrar soruyorlar. 'Bir sıfır hatası olmasın? Acaba 200 olmasın?' diyorlar. Hayretlerini, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar'' diye konuştu.

Köseköy-Gebze etabının finansman sözleşmesinin imzalanması ile işin bitmediğine dikkati çeken Yıldırım, konuyu merkezi ihale birimi ile takip ederek sonuçlandırmak ve projenin bitiş tarihini ilan etmek gerektiğini dile getirdi. Projenin Eskişehir-İstanbul arasını 2013'te açacaklarını vurgulayan Yıldırım, ''Dolayısıyla Köseköy-Gebze etabı da bu güzergahta olduğu için eş zamanlı olarak yapılma mecburiyeti var. Gecikmeye bu anlamda hiç tahammülümüz yok, lüksümüz yok. Demiryollarına kesintisiz yatırım yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Önemli projelerde, altyapı projelerinde AB ile çalışmak istediklerini söyleyen Yıldırım, AB ile tam üyeliğe miras taşımamak, sorunlar taşımamak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Yıldırım, şunları kaydetti: ''AB'den istirhamımız, bu alanda bize daha fazla işbirliği halinde olmaları ve uzun bir süreden beri bloke edilmiş taşıma, ulaştırma ile ilgili fasılların bir an önce başlatılması. Artık bunun zamanının geldiğini düşünüyoruz. Çünkü biz ulaştırma ile ilgili gerekli altyapı ve uyumla ilgili mevzuat çalışmalarını tamamladık. 2023 vizyonumuz ve hedeflerimizi de belirledik, proje önceliklerimizi de ortaya koyduk. Bütün bu çalışmaları büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Artık, ulaşımla ilgili fasılların açılması zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu konuda da ilgilerinizi bekliyoruz. Avrupa Birliğine altyapı olarak hazırız, ulaşımda, denizcilikte, havacılıkta, hatta yatay anlaşmaya bile hazırız. Yeter ki burada müşterek anlayışı, birlikteliği sağlayalım, bazı blokajları ortadan kaldıralım.''

 

 
OSD VERİLERİ
 
Başkentte Ulaşım Protestosu: 127 Gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Denizcilik Sektörünün Sorunları Küresel Mali Krizle Yakından İlgili?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, denizcilik sektörünün ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?İzmir?e Yapılan 5 Milyar Liralık Kamu Yatırımının 4 Milyarı Lirasını Ulaştırma Bakanlığı Yaptı?
 "Kamu Yatırımlarını İzmir'e Bakanlığımız Yaptı" Ulaştırma ...
UND Türkiye ile Fransa Arasında Düzenli Ro-Ro Hattı Kuruyor!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), dev bir projeye imza atıyor. ...
 
Apaydın Kamyoncular İçin Ucuz Mazot İstiyor
 Ucuz Mazot Talebi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ...
Başkent?te Ulaşıma Yeni Dava
 Ulaşıma Yeni Dava Ankara Tüketici Hakları Derneği, Ankara ...
OPEC Yarın Toplanıyor
17 Mart'ta Toplanıyorlar Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ...
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Şu Anda Muayeneye Giren Araçların Ancak Üçte Biri Geçiyor?
 İlk Muayeneyi Geçemeyen Araçlar Var Ulaştırma Bakanı ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?İzmir Limanı Otonom Yönetimden Beklenen Tarzda İşlerini Yapmaya Devam Ediyor?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir limanının otonom yönetimden ...
Nakliyeciler İçin Yeni Bir Rota!
 UND Dev Bir Proje İmza Atıyor UND  deniz taşımacılığına başlıyor. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtreylerfahrerbuskamyoncuKamyonnewssrc haberler