Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Haziran 2022 Perşembe - 11:07

UND ve LODER Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

UND ve LODER arasında, lojistik ve taşımacılık sektöründe eğitim çalışmalarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. İş birliğinin ilk çalışması; lojistikte referans ders planlarının oluşturulması ve uluslararası TIR sürücülüğü eğitimi üzerine olacak. Anadolu’da bir üniversitede meslek yüksek okulu eğitimi ile sektöre eğitimli sürücüler kazandırılacak.

UND ve LODER Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Lojistik ve taşımacılık sektöründe eğitim kalitesini yükseltmek ve insan kaynağını geliştirmek için UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) ve LODER (Lojistik Derneği) arasında iş birliği protokolü imzalandı. 1 Haziran’da UND Genel Merkezinde gerçekleştirilen iş birliği protokolü için imzalar UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen ve LODER Başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan tarafından atıldı. İmza törenine; UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Savrum, UND Eğitimlerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Muammer Ünlü, LODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile LODER Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Kayıhan Özdemir Turan ve Dr. Atiye Tümenbatur katıldı.

UND ve LODER arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında iki dernek; taşımacılık ve lojistik ile ilgili konular başta olmak üzere; ortak yayın çalışmaları yapmak, ortak akademik iş birliği çalışmaları gerçekleştirmek, eğitim materyalleri geliştirerek eğitim programları tasarlamak gibi eğitimle ilgili farklı alanlarda çalışmalar yapacak.

UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergun Bilen imza töreninde yaptığı açıklamada, UND’nin köklü eğitim geçmişine vurgu yaparak iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilen, sektörde sürücü sıkıntısının büyük boyutlara ulaştığının altını çizerek, “Avrupa’da sürücü yetiştirmek için önemli teşvikler veriliyor. UND ve LODER arasındaki bu iş birliği sektörümüzde önemli bir ihtiyaca çözüm olacak. Sektöre eğitimli sürücüler kazandıracağız” dedi.

LODER Başkanı Prof. Dr. Gülçin Büyüközkan, iki kardeş dernek olarak ileriye dönük sürdürülebilir çalışmaları hayata geçirmenin ilk adımını attıklarını belirterek, “UND ile eğitimle başladığımız bu iş birliğini farklı alanlarda geliştirme arzusundayız. Verilecek teorik ve pratik eğitimlerle sektöre ağır vasıta taşıt sürücüleri kazandıracağız. Bu eğitimlerin meslek yüksek okulu kapsamında verilecek olmasını çok önemsiyoruz. Gençleri bu mesleğe özendirip sektörün eğitimli sürücü ihtiyacını karşılamış olacağız” diye konuştu.

LODER Başkan Yardımcısı Mehmet Tanyaş, iş birliği kapsamında lojistik eğitimi ile ilgili referans ders planını oluşturulması ve ağır vasıta taşıt sürücü yetiştirilmesi projesine öncelik verileceğinin altını çizdi. “Sektörde eğitimli insan kaynağının oluşturulması için sorumluluğumuz var” diyen Tanyaş, “Ağır vasıta taşıt sürücüsü yetiştirmek için Anadolu’da bir üniversitede meslek yüksek okulu kapsamında genç sürücüler yetiştireceğiz. Ayrıca yaptığımız çalışmalarla referans ders planlarını hazırladık. Şimdi ders kitaplarının yazılmasına başlandı. 4 kitap tamamlanmış durumda. Bu eğitimleri verecek eğitmenlerin eğitimini de yapıyoruz. UND ile bunu daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 
Benzin ve Motorine Yeni Bir Zam Daha!
 
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Tüm Zamanların En Yüksek Mayıs Ayı İhracatı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, ''Kapsamlı E-Ticaret Deneyimini Ekol 360 ile Sunacağız''
Ekol Lojistik, e-ticarette yeni bir yapı altında hizmet verecek. Ekol, ...
GAİD, İzmir’de Sektör Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Dış ticarete katma değer sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdüren Gümrüklü ...
Utikad Lojistik Sektörünün Nabzını Tutuyor
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, ...
 
Antalya Karayolu Taşımacılığı ve Lojistik Faaliyetleri
Lojistik sektöründe önemli bir yere sahip olan yurt içi nakliye ve lojistik ...
ATF Forwarding Genel Müdürü Haldun Kavrar, "Çin’deki Baraj Tedarik Zincirinde Sele Neden Olabilir!"
Çin’in Şanghay ve Pekin şehirlerinde Covid-19 vakaları nedeniyle sokağa ...
Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, "Yeni Yatırımlarla Büyümemizi Daha da Artırmayı Hedefliyoruz"
Türkiye’nin en hızlı büyüyen lojistik şirketi olan Dinçer Lojistik, 2022’yi ...
 
Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik!
25.05.2022 tarihli 31846 sayılı Resmi Gazete’de Gümrük Yönetmeliği'nin ...
19. Üniversiteler Arası Lojistik Vaka Yarışması Finalistleri Açıklandı!
Mars Logistics ve LODER (Lojistik Derneği) iş birliği ile bu sene 19.su ...
Fevzi Gandur Logistics BDT Hattında Yüzde 50 Artış Hedefliyor
Fevzi Gandur Logistics Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine yaptığı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler kamyonumtreylertürkiyelkwşoförnewsfahrerKamyon