Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Aralık 2007 Cuma - 00:00

UND: 'U.N RO-RO Genel Kurulu Usulsüzdür'

UND:  U.N RO-RO Genel Kurulu Usulsüzdür

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) 13 Aralık’ta yapılan U.N Ro-Ro Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı nedeniyle bir açıklama yaptı.  UND açıklamasında U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş’nin UND hariç tüm hissedarlarının, hisselerini 8 Ekim tarihinde imzaladıkları sözleşme ile geri dönüşsüz bir şekilde KKR’ye sattıklarını ve bu devir işleminin Rekabet Kurumu’nca da 29 Kasım’da onaylandığını anımsatarak bu nedenle eski ortakların, “Ortaklık Sıfatları”nın sona erdiğine dikkat çekti.

UND’nin yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:   

“Buna rağmen Yönetim Kurulu, Genel Kurul ve ana sözleşme değişikliği yapılmaması halinde hisse satış bedellerinin KKR tarafından ödenmeyeceği baskısıyla ortaklık sıfatı kalmayan, dolayısıyla Genel Kurul’a katılım hakkı olmayan eski hissedarları yanıltarak, Genel Kurul’a katılmaya zorlamış ve geçersiz oylar ile ana sözleşmeyi değiştirtmişlerdir.

Hissesini devreden bir ortağın, artık hiçbir alakasının kalmadığı Şirketin ana sözleşmesini aşağıdaki şekilde değiştirmesinde ne menfaati olabilir?

(Hisse senetlerinin hissedarlar dışındaki gerçek ve hükmi şahıslara devri idare meclisinin iznine tabidir. İdare meclisi hisseleri ahara devrini sebep göstermeksizin dahi reddedebilir.)

Genel Kurul’da yapılan bu değişiklikle;  KKR dışında tek ortak kalan UND, hisselerini KKR dışında 3. kişilere devredemeyecektir. Bu değişiklik hisselerinin tamamını satmış olan eski ortaklara yaptırılmıştır. Yönetim Kurulu satış aşamasında hiçbir taahhütleri olmamasına rağmen; alacağı kesinleşmiş hisse devir bedelinin ödenmesini şirket ana sözleşmesinin komple değiştirilmesi şartıymış gibi göstermiştir. Bu maddeyle beraber şirket ana sözleşmesinin  3.6.7.8.10.12.14.  maddeleri de komple değiştirilmiş, azınlık hakları tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Bu değişiklikle KKR, UND’nin hisselerini istediği fiyatla almaya -başka alıcısı olamayacağı için- tek yetkili hale getirilmiştir.

13.12.2007 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’un yasal tek üyesi olan UND, yanıltılan eski ortakları bilgilendirmeye çalışmışsa da, genel kurulda açıklama yapması engellenmiş ve toplantıya katılanları bilgilendirmesine müsaade edilmemiştir. Ancak usulsüz olarak yapılan tüm bu işlemler genel kurul toplantı tutanağına yazdırılmıştır.

Usulsüz olarak gerçekleştirilmiş olan UN RO-RO genel kurulunun iptali için tüm yasal girişimler başlatılacaktır.

Sektörün temsilcisi olan UND, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sektörün menfaatlerinin korunması için tüm çabayı göstermeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile bildiririz.”

 
2008 Yılı İsviçre Otoyol Ücretleri Açıklandı
 
Cilvegözü Gümrük Kapısı Tesisleri Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckkamyonumsrckamyoncudikkatlkwsondakikabustreyler