Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
18 Aralık 2018 Salı - 09:19

UND, Göçmen Sorununu İncelemek İçin Sahada

Sırbistan-Hırvatistan sınırında Türk ihracatı taşıyan TIR’lara yönelik kaçak göçmen girişleri sayısında yaşanan artış, Hırvatistan’da 6.000 Euro’lara varan cezalar, sürücülerin yaşadığı mağduriyetlerin Uluslararası Nakliyeciler Derneği'ne (UND) iletilmesi sebebiyle, UND Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'na başvurarak Sırbistan-Hırvatistan sınırını ziyaret etmek, ilgili Sırp ve Hırvat Kuruluşlarıyla görüşmek için başvurdu. 

UND, Göçmen Sorununu İncelemek İçin Sahada

Sırbistan-Hırvatistan sınırında Türk ihracatı taşıyan TIR’lara yönelik kaçak göçmen girişleri sayısında yaşanan artış, Hırvatistan’da 6.000 Euro’lara varan cezalar, sürücülerin yaşadığı mağduriyetlerin Uluslararası Nakliyeciler Derneği'ne (UND) iletilmesi sebebiyle, UND Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'na başvurarak Sırbistan-Hırvatistan sınırını ziyaret etmek, ilgili Sırp ve Hırvat Kuruluşlarıyla görüşmek için başvurdu. Sırbistan ve Hırvatistan Büyükelçiliklerinin de desteğini alan UND, 13 ve 14 Aralık 2018 tarihlerini kapsayan Resmi Kurum, saha ziyaretlerini kapsayan programı için resmi ve saha ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Resmi Kurumlar dışında, UND, Sırbistan muadil derneğine başvurdu, sorun konusunda meslektaşlarının da görüş ve önerilerini de talep etti. Sırbistan Derneği, yaşanan sorunun sadece Türk taşımacılarının değil, tüm yabancı taşımacıların sorunu olduğunu, bu sebeple UND’yi ve tüm Dernekleri gerçekleşecek genel kuruluna davet ettiklerini belirtti. UND’nin önerisiyle sınır kapısı sorunu yaşayan tüm Derneklerin sorunlarını yansıtan, ulusal ve uluslararası resmi kurumlara gönderilmesi planlanan Deklarasyon talebi Sırp Derneği tarafından da olumlu bulundu. Derneklerin mutabık kalacağı bir deklarasyonun da Sırp Derneği Genel Kurulunda imzalanmasına karar verildi.

Sırbistan Büyükelçiliği yetkilileri, Belgrad Ticaret Müşavirinden oluşan heyet ile UND, Sırbistan İçişleri Bakanlığı Emniyet ve Sınır Müdürlerini ziyaret etti.
 
UND Heyeti; Türkiye ve Sırbistan’ın Avrupa Birliği ile komşu iki ülke olarak, benzer sorunu yaşadığını ifade etti.
 
Türkiye ve Bulgaristan arasındaki sınır kapısında göçmen sorunun yaşandığını, fakat iki ülkenin yapıcı yaklaşımla saldırıya maruz kalan taşımacılık firmalarını cezalandırmak yerine Türk Makamlarının sınır kapısında karbon cihazıyla geçen tüm araçları kontrol ettiğini, sonrasında Bulgar tampon bölgesine geçen araçlarında Bulgar Makamlarınca aynı kontrole tabi tutulduğunu, içinde göçmen olduğundan şüphelenilen araçlara ceza kesilmeden Bulgar Tarafınca Türk Tarafına geri gönderildikleri, aynı uygulamanın Sırp ve Hırvat Makamlarınca tatbik edilmesi talep edildi.
 
UND Heyeti, kaçak göçmenlerin araçlara bindiği noktalarda ilave güvenlik uygulamaları tetkik edilmesini ve sınırdan geçen tüm araçların Sırp Makamlarınca kontrole tabi tutulmasını talep etti.

 
Sırbistan Türk Büyükelçiliği'nin organizasyonuyla Türk heyeti ve Sırp güvenlik güçleri Sırp-Hırvat sınır kapısına giden güzergâh üzerinde göçmen sorununu inceledi.

Sonrasında UND Heyeti Belgrad Büyükelçisi Sayın Tanju Bilgiç’e bir ziyaret gerçekleştirdi. UND Heyeti, Türk Büyükelçiliğine sadece Türk sürücülerin değil tüm uluslararası sürücülerin korkulu rüyası olan araçlara göçmen girişlerini ve yaşanan mağduriyeti görmek ve gidermek üzere sahaya gelen ilk yabancı misyon olunması ve verilen tüm destek için şükranlarını sundu.

Büyükelçi Tanju Bilgiç konuyu Sırbistan İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini, gümrük sahasına gerekli kontrol cihazlarının temini, personel sayısının artması için Büyükelçiliğimizce gerekli girişimlerin süreceğini ifade etti.

UND İcra Kurulu Başkanımız Hırvat Heyetinden sınır kapısında araçlarının halatları kesilmesi durumunda bile 2.000 Euro ceza alan ve sadece nakliyecileri hedef alan cezalandırma uygulamaları yerine tampon bölgede tüm araçlara teknolojik aletlerle göçmen kontrolü sağlanmasını, araçlarında göçmen çıkan araçların ceza uygulanmadan Sırbistan’a geri gönderilmesi talebinde bulundu. Ayrıca Sırp ve Hırvat yetkililerinden ortak sınır kapısı yönetimi hususunda talepte bulundu.

Sırbistan Uluslararası Karayolu Taşımacılar Birliği Genel Kurulu vesilesiyle Sırp Derneği ev sahipliğinde uluslararası karayolu taşımacıları dernekleri sınır kapısı sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda UND'yi İcra Kurulu Üyesi Alpdoğan Kahraman temsil etti. Toplantıda 13.12.2018 tarihinde sınır kapısında Türk Heyetince gerçekleştirilen ziyaretteki gözlemlerden bahsedildi. Sınır kuyruklarında bekleyen tüm ülke taşımacılarının tehlike altında olduğunu belirterek, taşımacıların ortak hareket ederek, ülkelerimizin Resmi Kurumlarına ve AB’ye başvurmaya çağırdı. Sadece uluslararası nakliyecilerin cezalandırılarak insanlığın bir sorunu olan göçmen sorunun önlenemeyeceğini belirtti.
 
Toplantıda 10 ülkenin Dernekleri sınır kapısı geçişlerinin hızlandırılması ve göçmen sorunu sebebiyle taşımacıların cezalandırılmaması gerektiğini belirten deklarasyonu imzaladı.
 

 
Ağır Ticaride Üretim Yüzde 10 Seviyesinde Arttı
 
Renault Trucks T 2019 Modelini Satışa Sunuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Türk Askerinin Ayak Bastığı Her Noktada Onunla Birlikte Yer Alıyor''
Otomotiv sanayindeki yarım asırlık tecrübesini savunma sanayine de taşıyan ...
"2030’da Her 10 Aracın 3’ü Elektrikli Olacak"
İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin Otomotiv ve Mobilite Çözümleri panelinde ...
Mercedes-Benz Türk’ün Hukuk Ekibi En İyiler Arasında
Mercedes-Benz Türk, kazandığı başarılara bir yenisini daha ekledi. 30 ...
 
"Türkiye’nin Otomobili’ne Gereken Desteği Vermeye Hazırız"
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, ...
Kapıkule'de Tır Kuyruklarını Azaltacak Büyük Adımlar Atıldı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kapıkule'de tır kuyruklarını azaltacak ...
Assan Hanil İnsan Kaynakları Direktörü Müge Dağ Oldu
Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Hanil’de İnsan Kaynakları Direktörlüğü ...
 
DUYURU
Sitemizdeki haberlere yapılan yorumlar için bir ekip oluşturduk. Yorumlarınız ...
KAPIKULE İLE İLGİLİ GELİŞMELER DEVAM EDİYOR...
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Kapıkule'de TIR kuyruklarını azaltacak 2 ...
''Dünya Döndükçe Bu Meslek Bitmeyecek Ama Sonumuz Hazin Olacak!''
Trakya turumuzda ziyaret ettiğimiz bir diğer kooperatif de S.S. 1 Nolu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
lkw
fahrer
treyler
src
türkiye
kamyoncu
sondakika
şoför