Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Temmuz 2007 Cuma - 00:00

Tüzmen, 'Türkiye Gelinecek Bir Ülke...'

Tüzmen,  Türkiye Gelinecek Bir Ülke...

5. Dünya  Odalar  Kongresinin ikinci gününde ''Ulaşım ve Lojistik'' konulu oturum yapıldı. Oturumda konuşan Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin ulaştırma  ağında  bir kesişim noktası  olduğunu  belirterek, Akdeniz,  Karadeniz  ve Hazar  Denizini  serbest ticaret bölgesi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Tüzmen,  Türkiye'nin  dış   ticaret   hacminin   3  kat  artışla  250 milyar dolara ulaştığına  değinerek,  ''Bütün  bunlar  hep   lojistik... Taşımacılık   çok önemli bir  rekabet  unsuru.  Amaç,  önemli  ulaştırma   yollarının   kendi   ülkelerinden geçmesidir.  Beklemeyin,  bu   ülkeye  gelmeniz   lazım.  Türkiye, gelinecek bir ülke'' diye konuştu.

Uluslararası  ticarette  Doğunun öneminin arttığını vurgulayan Tüzmen, Avrupa ile Asya   arasında malların taşınması konusunda yüksek bir potansiyel bulunduğunu, bu ülkelerle iş yapmanın başka yollarını bulmak gerektiğini ifade etti.  Her  türlü  lojistik  faaliyetin  Batıdan Doğuya kayacağını ve  bunun Türkiye üzerinden  olacağını  belirten  Tüzmen,  Marmara Tüp Geçişi ve  Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu  gibi  büyük  kapsamlı projelerin inşaatına başlandığını, bu çerçevede yabancı  sermayenin yapımı planlanan diğer büyük kapsamlı  ulaştırma altyapısı projelerine iştirak etmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.

Türkiye'de  taşımacılık  sektörünün  gerçek  anlamda  gelişimini sağlayabilmenin bir diğer   koşulunun 3. parti lojistik yönetimi ve 4. parti lojistik yönetimi yapılanmasının, iletişim ve  bilişim teknoloji kullanımının ve e-ticaret  uygulamalarının geliştirilmesidir. Bu alanlarda da  yabancı  sermaye için büyük fırsatlar olduğunu düşünüyoruz.''

Taşımacılık sektöründe verimsizlik yaratan korumacılığın terk edilerek rekabetçiliğin uluslararası ve bölgesel entegrasyonların geliştirilmesi suretiyle korunmasını temel alan   anlayışa   geçilmesi  gerektiğini  belirten  Tüzmen,  ''Lojistik   hizmeti   satın alanların  en  önde  gelen  temsilcisi  olan  ticaret   odalarına,  politik  karar   alma süreçlerinde  lojistikte  rekabetçiliğin  ve verimliliğin temel alınmasının sağlanması yönünde çok büyük bir görev düşmektedir'' diye konuştu.

 
Taşımacılıkta dinamik açılımlar: Lojistik Köyler ve Ro-Ro taşımacılığı
 
Bu Michelin lastikleri nasıl bi lastikmiş kardeşim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrernewsKamyontruckkamyonculkwtreylerbussrc