Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Temmuz 2008 Cumartesi - 00:00

Türkiye'nin Treyler Üretim Tesisi Krone Doğuş Treyler Fabrikası'nın Temeli Atıldı!

Türkiye nin Treyler Üretim Tesisi Krone Doğuş Treyler Fabrikası nın Temeli Atıldı!

Otomotiv değer zincirinin her halkasında öncü şekilde yer almayı hedefleyen Doğuş Otomotiv ve 2003 yılından itibaren distribütörü olduğu Avrupa’nın ikinci en büyük treyler üreticisi Krone’nin ortaklığında, 35 Milyon Euro yatırım ile temelleri atılan Krone Doğuş Treyler Fabrikası 2009 yılında hizmete girecek. Türkiye’nin yabancı ortaklı “ilk” treyler üretim merkezi olacak olan Krone Doğuş Treyler Fabrikası, aynı zamanda Avrupa’nın müşterinin istediği renkte treyler üretebilen tek merkezi olma özelliğine sahip.

Beklentilerin üzerinde yaratıcı hizmet vizyonuyla geleceğe yönelik iş planlarını oluşturan Doğuş Otomotiv, Haziran 2008 ayında hizmete açtığı ve bir ilk olma özelliğini taşıyan Meiller Doğuş Damper Fabrikası’nın ardından ikinci üretim merkezi Krone Doğuş Treyler Fabrikası’nın temellerini Tire, İzmir’de attı. Doğuş Otomotiv’in üretici sıfatı ile bir adım daha öne çıkarak Krone ortaklığında yapılandırdığı tesisin temel atma töreni, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Milletvekilleri, İzmir İl ve Tire İlçe Protokolü, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ile Krone GmbH Ortağı Bernard Krone, Krone GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jürgen Föhrenbach ve Krone üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kapasiteli treyler üretim tesisi olacak olan Krone Doğuş Treyler Fabrikası’nın temelleri, 2007 yılında imzalanan üretim anlaşması sonrasında Doğuş Otomotiv’in yüzde 49; Krone’nin yüzde 51 ortaklığında İzmir’in Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde atıldı. İki yüz bin metrekare toplam alan içerisinde otuz bin metrekare kapalı alana inşaa edilecek olan tesisin 2009 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Yıllık 10 bin adet treyler üretim kapasitesine sahip olacak olan tesis ile ilk etapta 150 kişiye istihdam olanağı yaratılacak. İki vardiya sistemine geçildiğinde ise bu sayı 400 kişiye ulaşacak. Hizmete gireceği 2009 senesinde 3 bin 115 adet treyler üretimi gerçekleştirecek olan tesis toplam üretimin yüzde 80’ini ihraç ederken, yüzde 20’si ise Türkiye pazarında satışa sunulacak. Ürün gamı Mega Liner ve Profi Liner treylerlerden oluşan fabrikadan Rusya, Orta Doğu, Türkİ® Cumhuriyetler ve Güney Doğu Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirilecek.

Krone Doğuş Treyler Fabrikası’nı takiben 10 Yan Sanayi Kuruluşu TOSBİ’ye Rezervasyon Yaptırdı!

Türkiye treyler ve otomotiv sektörüne ilkleri de beraberin de getirecek olan Krone Doğuş Treyler Fabrikası Ege Bölgesi için de güçlü bir yatırım özelliği taşıyor. Krone Doğuş Treyler Fabrikası kurulacağı Tire Organize Sanayi Bölgesi TOSBİ’nin kalkınmasında da öncü rol oynamaya başladı. Krone Doğuş Treyler Fabrikası’nı takiben yaklaşık 10 adet yan sanayi kuruluşu yatırıma yönelik TOSBİ’ye rezervasyon yaptırdı.

Türkiye’nin ilk treyler seri üretim merkezi olma özelliğine sahip Krone Doğuş Treyler Fabrikası aynı zamanda dünyanın da sayılı seri üretim sistemine sahip treyler fabrikaları arasında bulunuyor. Türkiye’nin yabancı ortaklı ilk treyler üretim tesisi de olacak olan Krone Doğuş Treyler Fabrikası Türk otomotiv sektörünün en büyük boya öncesi kataforez kaplama ünitesine de sahip olacak. Bu özelliği ile fabrika Avrupa’nın müşterinin istediği renkte treyler üretebilen tek merkezi olacak. Krone’nin ürünlerine 10 yıl paslanmazlık garantisi verebilmesini de sağlayan bu teknoloji, üretimin kalite standardı hakkında fikir vermesi açısından da büyük önem taşıyor.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar; “Dört yıl içinde toplamda 400 Milyon Euro kadar hem ihracat yapma hem de ithalat payı azaltma ile ülkemize çift yönlü katkı sağlayacağız.”

Doğuş Otomotiv’in üretime çevirdiği yeni vizyonu ile Sakarya’dan sonra ikinci üretim üssünün temellerini atmak için Tire’de bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar; “Özkaynaklarımızdan karşıladığımız 35 milyon Euro yatırımla kurulacak olan Krone Doğuş Treyler Fabrikamız ilk yılında 150 kişi, iki vardiya sistemine geçildiğinde ise yaklaşık 400 kişi istihdam edecek. Üretici kimliğimiz ile ‘doğrudan’ ve ‘sıfırdan yabancı yatırım’ı Türkiye’ye çekerek başlangıçta 3 binden fazla, tam kapasiteye ulaştığımızda ise 10 bin adet treyler üretiyor olacağız. Ve üretimimizin yüzde 80’ini ihraç edeceğiz. Burada yapacağımız üretimle, bu şekilde iç pazara sağlayacağımız ürünlerle aynı zamanda bu alandaki ithalat payını azaltacağız. Bu sayede ülkemizin ödemeler dengesine dört yıl süresince toplam 400 Milyon Euro kadar hem ihracat yaparak hem ithalat payını azaltarak çift yönlü katkı sağlayacağız. Bunun yanında yerli tedarikçiler ile yapacağımız işbirliği bizi bir adım daha ileriye götürürken; Krone’nin de Almanya’da bulunan tesisleri için Tire’deki yan sanayi kuruluşları ile çalışması bu yoldaki kararlılığımızın bir göstergesidir. Bu aynı zamanda Tire’nin kalkınmasında da büyük bir pay sahibi olacaktır” dedi.

 
Shell Extra Mola ile Dört Dörtlük Mola!
 
Norm Elektronik, Takograf Konusunun Peşini Bırakmıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatürkiye haberler treylersrcbuslkwKamyonnews