Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
23 Kasım 2015 Pazartesi - 18:15

Türkiye 'Marka Tercihleri' Anketi

Kamyonum Dergisi olarak gerçekleştirdiğimiz çalışma ile sizlere ‘Bölgesel Marka Tercihleri’ni sunduk. Arşiv niteliği taşıyan bu dosyamızın kapanışını ‘Türkiye Marka Tercihleri’ ile yapıyoruz. Dosyamızda bugüne kadar yaptığımız tüm araştırma ve anketlerin neticelerini bulabilir, inceleyebilirsiniz.

Türkiye  Marka Tercihleri  Anketi

TÜRKİYE MARKA TERCİHLERİ ANKETİNDE
DEVLER YERİNİ ALDI

Türkiye genelinde 27247 araca sahip toplamda 750 kişi ile görüştüğümüz anketimizde bölgesel olarak ulaşılabildiğimiz ve faaliyette olan firma ve kooperatiflerle görüştük.

Toplam değerlendirmeye bakacak olursak; %42 ile Mercedes liderliği alırken, Ford Trucks ikinci ve Scania üçüncü oluyor. İlk üçü takip eden markalar ise şu şekilde sıralanıyor; Renault Trucks, MAN, Volvo Trucks, DAF, Iveco, BMC.



Yaptığımız anketlerde katılımcılara markaları tercih etme nedenlerini de sorduk ve alternatifli seçeneklere ilişkin değerlendirmelerini aldık. Anketimize göre tercih sebeplerinin başında %29 oranla yakıt performansı geliyor. Toplam sahip olma maliyeti %28 oranla tercih edilme sebeplerinin ikincisi oluyor. Özellikle geçen her saniyenin önem teşkil ettiği taşımacılık sektöründe yaygın servis ağı ise %23 oranla tercih sebeplerinde ilk üçte yerini alıyor. Markaların diğer tercih edilme sebepleri ise şu şekilde sıralanıyor; %12 garanti sonrası servis ve bakım maliyeti ile 2. el değeri, %6 şoför tercihi, %1 ucuz yedek parça, %1 dayanıklılık.



Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Marka Mercedes
Yaptığımız görüşmeler sonrasında eski ve yeni araç gözetmeksizin 11338 adet araç ile Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 32 bayi ve servis lokasyonunda hizmet veren Mercedes-Benz Türk, %42’lik oran ile Türkiye’nin en çok tercih edilen markası oldu. Garanti sonrası servis, bakım maliyetleri ile ikinci el değeri tercih edilme sebepleri arasında birinci sırada yer alan Mercedes, aynı zamanda dayanıklılığı ile de tercih edilen marka oluyor. Görüştüğümüz kişiler Mercedes’i tercih etmelerindeki bir diğer etkenin ise kullanıcılarına sağladığı yakıt tasarrufu olduğunun altını çiziyorlar.

Dayanıklı Ford ile Her Koşulda Yola Devam
Görüştüğümüz firma ve kooperatiflerin arasında ikinci tercih edilen marka ise 2743 adet araç ve %10’luk bir oranla Ford Trucks oldu. Ford kamyonlarının zor koşullarda dahi rahatlıkla kullanılabilmesi ve dayanıklılığı markanın en önemli tercih nedeni. Yedi bölgenin dördünde tercih edilen markalar arasında ilk üçte yerini alan Ford, güçlü araçlarıyla rakiplerini solladı.

Toplam Sahip Olma Maliyetine Göre Scania
Yaptığımız anketlerde 2709 adet araçla üçüncü sırada yer alan Scania, uzun süreli kullanımlarda sağladığı avantajlarla tercih edilme sebebi oldu. Toplam sahip olma maliyetini göz önünde bulundurarak Scania’yı tercih eden kullanıcılar, aynı zamanda birer Scania fanatiği olarak da değerlendirilebilir.

Tasarruf Renault Trucks ile Yapılır
Görüşmelerimizden edindiğimiz bilgilere göre, 2525 araç sayısı ve %9’luk oranıyla Renault en çok kullanıcılarına sağladığı yakıt tasarrufu ile tercih ediliyor. Son dönemlerde birçok yeniliğin ve çalışmanın yakıt tasarrufuna yönelik yapıldığını düşünecek olursak Renault bu konuda bir hayli başarılı gözüküyor.

MAN Kullanıcıları Bayi ve Servilerinden Çok Memnun
Ülke genelinde görüşebildiğimiz firma ve kooperatiflerde, %8’lik oranıyla ve 2083 adet aracıyla sıralamaya giren MAN, garanti sonrası servis ve bakım maliyetleri nedeniyle tercih ediliyor. Aynı zamanda MAN kullanıcılarının bir diğer memnuniyeti ise MAN bayi ve servisleriyle rahatça iletişime geçebilmeleri.

Her Noktada Hizmet Veren DAF Servisler
1781 adet araç ve %6’lık oranı ile DAF kamyonları, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla tercih ediliyor. Yaygın servis ağından memnun olan kullanıcılar aynı zamanda DAF kamyonlarının sağladığı yakıt tasarrufunun da tercihlerinde önemli etken olduğunu söylüyorlar.

Konfor Arıyorsanız; Volvo!
Anketimize katılan firma ve kooperatifler arasında 1576 adet araç ile yer alan Volvo, ağırlıklı olarak şoförlerin tercihi oluyor. Volvo, kısa veya uzun yol gözetmeksizin kabin içi konforuyla şoförlere sağlıklı ve konforlu sürüşler sağlıyor. Özellikle uzun yollarda çeşitli sağlık sıkıntıları çeken şoförler, Volvo kamyonlarıyla sıkıntılarının en aza indiğini vurguluyor.

Sınırlar Ötesi Servis Konforu Iveco’da
Anketimizde 1424 adet araç ile sıralamada yer alan Iveco, en çok İtalya’ya taşımacılık yapan firma ve kooperatifler tarafından tercih ediliyor. İtalya merkezli bir kamyon üreticisi olan Iveco, İtalya’da bulunan geniş servis ağı sayesinde bu bölgeye taşımacılık yapan şoförlerin sıkıntılarını rahatça çözebiliyor.

Babadan Gelen Alışkanlık BMC
%4’lük oranla sıralamamızda yer alan BMC, en çok alışkanlıklardan dolayı tercih ediliyor. Ağırlıklı olarak eski kamyonlarının tercih edildiği ve uzun yıllar kullanılan BMC kamyonunun sürücüleri sektöre ilk girdiklerinden bu yana alışkanlıklarını devam ettiriyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

MARMARA BÖLGESİ
Köprü niteliğiyle Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan; sanayi, ticaret, tarım ve turizmin oldukça geliştiği bir bölge olan Marmara Bölgesi’nde faaliyette olan ve ulaşılabilen firma ve kooperatiflerle yaptığımız görüşmeler sonucunda, %46.70’lik bir oranla Mercedes, Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen markası olma unvanını kazandı. Mercedes’i %11’lik bir oranla Ford Trucks takip ederken, üçüncü sıraya ise %8.9’luk bir oranla Volvo geldi.

‘Toplam sahip olma maliyeti’ Marmara Bölgesi temsilcileri için %49’luk bir oranla tercih edilme nedenleri arasında ilk sıraya yerleşti. Günümüzde üzerinde en çok çalışılan, araştırmalar yapılan ve iyileştirmeye gidilen konulardan biri olan ‘yakıt performansı’ ise %37’lik bir oranla sektör temsilcilerinin marka tercih nedenleri arasında ikinci sıraya yerleşti. Vaktin nakit sayıldığı taşımacılık sektöründe yaşanılan sorunlara her yerde en kısa sürede cevap verebilmek adına, önemli bir koşul olan ‘servis ağı’ ise şoförlerin araç tercihlerinde %24’lük bir oranla 3. sırada yerini aldı.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
164000 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye topraklarının %21’ini kaplayan, karasal iklimin hâkim olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde toplamda 14 il bulunuyor. Bu illerde bulunan, faaliyette olan ve ulaşılabilen firma ve kooperatiflerin marka tercihlerinde %73’lük bir oranla ve açık ara farkla Mercedes bölgenin lideri oluyor. %14’lük bir oranla Ford Trucks ikinci sırada yerini alırken onu, %6’lık bir oranla Scania takip ediyor.

‘Yakıt performansı’ %43’lük bir oranla en çok tercih edilme sebeplerinde birinci sırada yerini alırken, şoförünün isteklerini göz ardı etmeyen kooperatifler ve firmalar için %16’lık bir oranla ‘şoför tercihleri’ araçların en çok tercih edilme sebeplerinden ikincisi oluyor. %19’luk oranıyla ise ‘servis ağı’ markaların tercih edilme sırasında tercih edilme sebeplerinde ilk üçe giriyor.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------

İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin Doğu Anadolu’dan sonra ikinci büyük bölgesi sayılan ve başkent Ankara dahil toplam 13 ili bulanan İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyette olan ve ulaşılabilen firma ve kooperatiflerin marka tercihlerinde %25’lik bir oranla Mercedes birinciliği alırken çok az bir fark ile %24’lük bir oranla MAN bölgede en çok tercih edilen markalar arasında yerini alıyor. %17’lik oranla ise Iveco bölgede en çok tercih edilen üçüncü marka oluyor.

‘Toplam sahip olma maliyeti’nin %46’lık bir oranla markaların en çok tercih edilme sebebi olduğu bölgede, %33’lük bir oranla ‘yakıt performansı’ ikinci sıraya yerleşiyor. ‘Servis ağı’ ise yine bu bölgede en çok tercih edilme sebepleri arasındaki yerini koruyor ve % 21’lik bir oran alıyor.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------

EGE BÖLGESİ
Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip olan ve kentleşmenin en yoğun yaşandığı bölge konumunda olan Ege Bölgesi’nin fatihi % 22’lük bir oranla Renault oluyor. %20’lik bir oranla onu Mercedes takip ederken Ford Trucks ise %17’lik bir oranla üçüncü sıraya oturuyor.

‘Şoför tercihleri’ %38’lik bir oranla markaların en çok tercih edilme sebepleri arasında birincilikte yerini alırken, ‘yakıt performansı’ %21 ile ikincilikte ve ‘toplam sahip olma maliyeti’ ise %17 ile üçüncülükte yerini alıyor.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

KARADENİZ BÖLGESİ
Türkiye’deki bölgeler arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada yer alan, en büyük ve en gelişmiş şehirleri arasında Samsun, Trabzon ve Ordu’nun yer aldığı Karadeniz Bölgesi’nde faaliyette olan ve ulaşılabilen firma ve kooperatiflerin marka tercihlerinde  %40’lık oranıyla Mercedes en çok tercih edilen marka unvanını bırakmıyor. %21’lik oranıyla Scania ikinci en çok tercih edilen marka olurken sıralamada %17’lik bir oranla Daf da yerini alıyor.

En çok tercih edilme sebeplerinin başında % 26’lık bir oran ile ‘yaygın servis ağı’ gelirken ‘yakıt performansı’ araç tercihlerinde %21’lik bir oran alıyor. Karadeniz bölgesi için ‘garanti sonrası servis ve bakım maliyeti ile2. el değeri ’nin önemini de %17’lik oranla görmüş oluyoruz. 





-----------------------------------------------------------------------------------------------------

AKDENİZ BÖLGESİ

Toros dağlarının sınırlarını belirlediği ve doğuda Suriye’ye komşu olan Akdeniz Bölgesi’nin faaliyette olan ve ulaşılabilen firma ve kooperatiflerin marka tercihlerinde açık ara farkla, %59’luk bir oranla Mercedes birinci oluyor. Ardından gelen % 11 ile Scania ikinci olurken onu küçük bir farkla ve %10’luk bir oranla Volvo takip ediyor.
Bölgede marka tercih sebepleri birbirine yakın oranda seyrederken, şu şekilde sıralanıyor; %27 ‘yaygın servis ağı’, %26 ‘yakıt performansı’, %25 ‘garanti sonrası servis ve bakım maliyeti ile 2. el değeri’.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Doğu ve kuzeyden Doğu Anadolu Bölgesi, batıdan Akdeniz Bölgesi, güneyden Suriye ve kısa bir sınırla da Irak ile çevrili olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi yeraltı kaynakları bakımından da oldukça zengin. Bölgenin marka tercihlerine baktığımız zaman %48 ile Mercedes’in diğer 5 bölge gibi burada da lider konumda olduğunu görüyoruz. İkinciliği ise Ford Trucks ve Daf %13’lük oranlarıyla paylaşıyorlar. Bu iki markayı %8’lik oranıyla Renault takip ediyor.

Bölgede marka tercih sebepleri ise ilk üçte aynı oranlarla yerini alıyor. İlk üçü aynı yüzdelikle yani %23’lük oranlarıyla; ‘toplam sahip olma maliyeti’, ‘yaygın servis ağı’ ve ‘yakıt performansı’ paylaşıyor.


 

 
TOYOTA, Sınav Günlerinde
 
Kamyoncu Fıkraları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOYOTA, Sınav Günlerinde
Toyota, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının yapılacağı ...
İnci Akü 31. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
Sektörünün ihracat lideri İnci Akü, geçtiğimiz ay Japon akü devi GS Yuasa ...
Esan Akü 37 Yaşında
Esan Akü bu yıl 3. kez düzenlediği 'Yeni Sezona Merhaba' yemeğinde 37. ...
 
Nissan Navara'ya Uluslararası Taşımacılık Ödülü
Kasım ayında Nissan'ın Barcelona Fabrikası'nda üretimine başlanan yeni ...
Dikkat Kış Lastiği İçin Son Hafta!
Ticari araçlara zorunluluk getiren kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta ...
İzmir’de Dolu Dolu Haftasonu
2015 Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası dördüncü ayak yarışları, ...
 
PIRELLI VE SHELL Emniyetli Sürüşe Dikkat Çekiyor
Pirelli ve Shell işbirliğiyle 25 Ekim-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ...
RENAULT’dan Yeni Bir Özel Seri
Clio Connect, yeni nesil sürüş deneyimini kişiselleştirme özellikleriyle ...
Zorunlu Kış Lastiği 1 Aralık’ta Başlıyor
Türkiye’nin lastiği Petlas, kış lastiği kullanımında ticari araçlar için ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
src
şoför
truck
lkw
kamyonum
bus
türkiye
fahrer