Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
8 Aralık 2016 Perşembe - 16:11

Trafikte 2 Milyonun Üzerinde Şirket Aracı Var

Filo sektörünün mevcut durumuna ve geleceğine ışık tutmak amacıyla, TEB Arval’in desteği ile gerçekleştirilen CVO Barometre araştırmasının 2016 yılı sonuçları açıklandı.

Trafikte 2 Milyonun Üzerinde Şirket Aracı Var

Araştırma, 2016 yılında orta ve büyük ölçekli kurumsal firmalarda operasyonel kiralamanın diğer finansman yöntemlerine göre daha çok tercih edildiğini gösteriyor. Kurumsal araç kullanan firmaların yüzde 62’si önümüzdeki 3 yılda filo araç sayılarını artırmayı hedefliyor. TEB Arval’in tahminlerine göre, trafikte bulunan 12,6 milyon aracın 2,1 milyonu şirket aracı. Teknoloji kullanımı denildimi ilk akla gelen ise elektrikli araç.
 
2002 yılından bu yana filo sektör trendlerini ortaya koyan ve 15 ülkeye yayılan CVO araştırmasının 2016 yılı sonuçları TEB Arval’in desteği ile açıklandı. Filo yönetimi konusundaki tek çalışma olan CVO Barometre, filo, araç ve mobilite üzerine sektörel trendleri analiz ederek filo sahipleri için kaynak olma görevi görüyor. Araştırma, aralarında İngiltere, Fransa, İtalya, Portekiz, İspanya, İsviçre, Belçika, Hollanda gibi 14 ülkenin yanı sıra, Türkiye’deki filo araç kiralama sektörünün mevcut durumunu incelerken geleceğine de ışık tutuyor.
 
Araştırmayla ilgili görüşünü paylaşan TEB Arval Genel Müdürü Philippe Chabert, şunları söyledi: “Ülke ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden olan otomotiv sektörünü besleyen operasyonel araç kiralama ve filo yönetimine kurumların ilgisi her yıl giderek artıyor. Maliyetlerin düşürülmesinin giderek önem kazandığı günümüzde şirketlerin; operasyonel araç kiralama şirketlerinden alacağı profesyonel destek, idari ve finansal açıdan elde edeceği tasarruf çok önemli. Alanında yapılan tek çalışma olan ve TEB Arval’in desteğiyle gerçekleştirilen CVO Barometre, otomotiv ve bununla bağlantılı birçok sektöre filo yönetimi ve sektörün geleceği ile ilgili çok değerli bilgiler sunuyor.”
 
Trafikteki Binek ve Ticari Araç Sayısı 2020 Yılında Tahminen 15,7 Milyonu Bulacak, Bu Araçların 2,6 Milyonu Şirket Aracı Olacak
TEB Arval tarafından yapılan çalışmalar trafikteki toplam binek ve hafif ticari araç sayısının 2016 yılı sonunda tahminen 12,6 milyonu bulacağını gösteriyor. Filo yani şirket aracı sayısı ise, tahminlere göre 2,1 milyon adet olacak. 2020 yılına gelindiğinde ise, tahminen 15,7 milyon olan toplam binek ve hafif ticari araç rakamının 2,6 milyonu şirket aracı olacak.
 
3 yıl İçinde Kurumsal Araç Filolarında Artış Bekleniyor
CVO Barometre araştırması, katılımcıların kurumsal araç kullanan firmaların yüzde 62’sinin önümüzdeki 3 yıl içerisinde filolarındaki araç sayısını artırmayı hedeflediklerini ortaya koyuyor.
 
Dizel Kullanımı Türkiye’de Artıyor, Avrupa’da Düşüyor
Rapora göre, araştırmaya katılan firmaların filolarında bulunan araçların yüzde 76’sı dizel. Bu oranın 5 yıl içerisinde yüzde 81’e çıkacağı düşünülüyor. Avrupa’da ise bu oran günümüzde yüzde 82 iken, 5 yıl sonra oranın yüzde 79’a düşeceği öngörülüyor. Türkiye’de dizel araçların çok daha fazla tercih edilir olmasının en önemli nedeni olarak maliyet avantajı gösteriliyor.
 
Avrupa’da Hibrit, Türkiye’de Elektrikli Otomobiller Gözde
Araştırmaya katılan filo yöneticilerine hangi teknolojileri kullandıkları ya da 3 yıl içinde kullanmaya başlayacakları sorulduğunda, yüzde 20’lik oranla elektrikli yakıt pili / hidrojen ve elektrikli araç kullandıklarını belirtiyorlar. Durum Avrupa’da oldukça farklı. Avrupa’da araştırmaya katılan firmaların yüzde 60’ının ilk tercihinin hibrit araç teknolojisinden yana olduğu gözlemleniyor.
 
Operasyonel Kiralama Gelecek 3 Yılın Finansman Yöntemi
Şirket araçlarının nasıl finanse edildiğinin de araştırıldığı CVO Barometre’de araştırmaya katılan firmalarda yüzde 45’i peşin satın alımı, yüzde 31’i operasyonel kiralamayı, yüzde 19’u taşıt kredisini, yüzde 5’i ise finansal kiralamayı tercih ediyor. Özellikle orta ölçekte filoya sahip firmalarda peşin satın alım oranı yüzde 67’ye kadar çıkıyor. Büyük ölçekteki firmalarda ise gözde yöntem yüzde 45’le operasyonel kiralama.
 
Gelecek 3 yılda en popüler yöntem operasyonel kiralama olacak. Araştırmaya katılan firmaların yüzde 78’i operasyonel kiralama yöntemini tercih edeceğini düşünürken, taşıt kredisi kullanmayı planlayanlar yüzde 58, peşin satın alımı tercih edecekler ise yüzde 54 oranında.
 
Şirketler Araçlarını Takip Ediyor
Araştırma, her 10 şirketten 9’unun filoları için araç takip sistemi kullandığını ortaya koyuyor. Bunu öncelikle araçları takip etme amaçlı, daha sonra ise, yetkisiz kullanımları izleme, yakıt tüketimini azaltma, sürücü güvenliğini geliştirme, bakım maliyetlerini azaltma, teknik verileri izleme ve sürücü davranışlarını izleme amacıyla kullanıyorlar. Filo yöneticileri için yapılan akıllı telefon uygulamalarını ise, kullanışlı bulmalarının yanı sıra, bu uygulamaların sürücülere zaman kazandırdığını ve sürücülerin kullanım alışkanlıklarını etkiyebileceğini düşünüyorlar.

Filo yöneticileri en çok araç verilerine uzaktan erişim imkanı sağlayan, sürücü davranışlarını raporlayan ya da her ikisini birlikte yapan uygulamalara ilgi duyuyorlar.
 
Güvenlik Artırıcı Opsiyon Denilince Acil Fren Sistemi Akla Geliyor
Araştırmaya katılan filo yöneticilerine hangi güvenlik artırıcı opsiyonu gerekli buldukları sorulduğunda, hem binek, hem de hafif ticari araca sahip firmalar öncelikli olarak otonom acil fren sistemini işaret ediyorlar. Binek araca sahip firmalar acil fren sisteminden sonra sırasıyla adaptif hız sabitleyici (ACC), adaptif ışık kontrolü, gece görüş sistemi ve şerit değiştirme uyarısını gerekli bulurken, hafif ticari araç sahipleri sırasıyla adaptif hız sabitleyici (ACC), adaptif ışık kontrolü, şerit değiştirme uyarısı ve gece görüş sistemini gerekli görüyorlar.
 
İnsansız Araçların Güvenlik Problemini Çözeceği Düşünülüyor
TÜİK Karayolları Trafik Kazaları İstatistikleri 2015 raporuna göre trafik kazalarının en büyük nedeni olarak sürücü hataları gösteriliyor (yüzde 89.3). Sürücü hatalarını yayalar (yüzde 8.8), yol (0.91) ve araç (0.55) izliyor. Filo sahiplerinin yüzde 88’i insansız araçların güvenlik sorununu çözeceğini düşünüyor. 

 
Anadolu Isuzu'dan Manisa'ya Teslimat
 
Renault Trucks Bayileri, Lyon’da Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Isuzu'dan Manisa'ya Teslimat
Anadolu Isuzu Yetkili Araç Satış Bayi Uzun Otomotiv, Manisa İlaydam Turizm’e ...
MAN, 2016’da Daha Da Güçlendi, 2017’ye Avantajlarla Giriyor
Daralan 2016 pazarında pazar payını geliştiren MAN 2017’de, bilinen benzersiz ...
Sürücüsüz Kamyon Resmen Yollara Çıktı!
Tesla’nın öncülüğünü üstlendiği otonom, yani sürücüsüz arabaları çok yakın ...
 
Schaeffler’den Yüksek Performanslı 48 Volt’lu Konsept Araç
Schaeffler, "Yüksek Performanslı 48 Volt" konsept aracını tanıttı. Sürekli ...
Shell Rimula, Cape Town'da Keyifli Bir Sürüş Mücadelesine Ev Sahipliği Yaptı
Güney Afrika’nın simgesi Batı Cape’de düzenlenen Shell Rimula Expedition ...
Ford Trucks’tan Yılın Son Fırsatları
Ford Trucks müşterileri 2016’ya avantajlı fiyatlarla veda ediyor. Ticari ...
 
Otokar, 500 İlköğretim Öğrencisine Çevre Ve Enerji Eğitimi Verdi
Türkiye'nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, geleceğin ...
TEMSA ve ASELSAN Ortak Üretimi İlk Yüzde 100 Milli Elektrikli Otobüs Avenue EV “Yola Çıktı”
Türkiye otobüs pazarının lider markası TEMSA ve Türk Savunma Sanayisinin ...
Goodyear Vector 4Seasons Lastiklerine Ödül!
Goodyear’ın Vector 4Seasons lastikleri; İngiltere’nin önde gelen otomotiv ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
kamyonum
kamyoncu
news
haberler
lkw
Kamyon
src
fahrer