Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
15 Ağustos 2012 Çarşamba - 15:16

Takografta VDO

Sektörün önde gelen otomotiv tedarikçisi Continental, ticari araç piyasasında VDO markası ile pazara sunduğu yenilikleri katılımcılarla paylaştı…

Takografta VDO

İntermobil Otomotiv Mümessillik ve Ticaret A.Ş.’nin 2002 yılından bu yana Continental VDO markasının temsilciliğini ve distribütörlüğünü yapıyor. Bununla ilgili 10-11 Temmuz 2012 tarihlerinde Almanya’nın Villingen şehrinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

VDO, sürücülerin ve tüm taşıt türlerinin güvenliğini optimum düzeye çıkarmayı hedefleyen ürünler ve hizmetler geliştirerek bilgi yönetimini daha etkin hale getirmiş ve çevresel sorunları azaltmayı daima ilke ediniyor. VDO kazaların önlenmesi, karbondioksit salınımının düşürülmesi, yol yardımı, sürücü-araç ve alt yapı destek birimleri arasındaki bilgi akışının kolaylaştırılmasında aktif olarak destek sağlamaya devam ediyor.

DTCO 2.0, 1 dakika kuralını içeriyor

VDO, bir kez daha filo yönetim operasyonlarını daha verimli, pratik ve güvenli hale getiren dijital takografı mevcut düzenlemelere uyumlu olarak piyasaya sürüyor. Önceki versiyonlarda olduğu gibi “1 dakika kuralı” yeni DTCO 2.0 takograf cihazında da mevcut. Aynı zamanda yeni DTCO 2.0, geliştirilmiş uzaktan veri indirme seçeneğini de kullanıcıların hizmetine sunan yeni nesil VDO takografları, Avrupa Birliği’nin en son yayınladığı bilgi güvenliği şartnamesine uygun üretiliyor. Aynı zamanda VDO takografları yeni manyetik müdahaleye karşı korumalı KITAS II + sensörleriyle daha güvenli hale getirildi.

“En Önemli Özelliği VDO Counter”

VDO Takograf Telematik Çözümleri Birimi Yöneticisi Dr. Lutz Scholten konuşmasında, DTCO 2.0 takograf cihazının en önemli özelliğinin kamyonet, otobüs ve kamyonlar için opsiyonel olarak sunulacak olan VDO Counter hizmeti olduğunu vurguladı.  Dr. Lutz Scholten, yeni geliştirilen bu hizmetin, sürücü bilgilerini kapsamlı olarak sunduğunu ve Eylül 2012 itibariyle de Türkiye’de satışa sunulacağını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Takograf cihazlarında, belirli bir dakikada yapılan en uzun aktivitenin sürüş zamanı ya da dinlenme zamanı olarak sınıflandırılması çok hassas bir şekilde programlandı. Özellikle de kısa mesafeli dağıtım işlerinde, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda, gümrükte sıra beklerken ya da aracın sadece bir kaç saniye ilerlediği durumlarda, sürücüler değerli sürüş zamanlarını bu kural sayesinde verimli kullanabiliyor. Bir diğer yeni özellik ise, geliştirilmiş kablosuz uzaktan veri indirmedir. VDO Download Device Wide Range (DLD – Uzak Mesafe Veri İndirme Cihazı) ile uyumlu olarak, DTCO verileri, her yerden aktarılabiliyor. Geçmişte verilerin indirilmesi yalnızca araç hareket halinde söz konusuyken DTCO 2.0 ile filo yöneticisi araç durma pozisyonundayken bile hafızayı okuyabilir ve elde ettiği en son bilgiyi sistemine dâhil edebiliyor.”

Hızlı Arşivleme: “Veri indirme çözümleri ve değerlendirme yazılımı”

Dijital takograf ile birlikte ticari araç filolarının yönetiminde yeni bir dönem başladı. DTCO hafızasında bulunan veriler artık dijital ortamda kaydediliyor. Filoların büyüklüğüne ve kullanımına göre özel çözümler, rutin kullanımda etkinliğini kanıtlamıştır ve sürekli geliştirilmeye devam edilmekte. TIS-Web veri arşivleme ve değerlendirme yazılımı ile internet tabanlı sürücü ve araç planlama gerçekleştirilebiliyor. TIS-Web, 10 yıllık bir deneyim ve binlerce kullanıcının istekleri doğrultusunda evrimleşmiş, gelişmiş bir dijital takograf veri arşivleme ve değerlendirme yazılımıdır.

En son yeniliklere DLK Pro cihazı örnek gösterilebilir. Bu yeni veri indirme cihazı takograf hafızası verilerine ek olarak sürücü kartı, servis kartı ve otoritelerin kontrol kartlarında mevcut bulunan verilerin de indirilebilmesi için pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. DLK Pro, bir cep bilgisayarının USB cihaza dönüştürülmüş hali. 3,5 inç dokunmatik ekranı sayesinde bir cep telefonu kadar kolay kullanılabilir, dâhili yazılımı ve teknik donanımı ile ekstra kart okuyucu ihtiyacını ortadan kaldırır. Şarjlı dâhili pili ile her zaman kullanıma hazır durumda.

Engeller VDO ile ortadan kalkıyor, yoğun trafikte bile ticari araç yönetimi hızlanıyor

Akıllı Taşımacılık Sistemleri (ITS) sürekli veri alışverişi sayesinde molasız seyahati mümkün hale getirecektir. Park alanı yönetimi gibi yeni hizmetler sürücüler için daha fazla zaman tasarrufu sağlayıp stresi azaltmaktadır. ITS (Intelligent Transport Systems), araç sahiplerinin nakliye işlerini mümkün olan en hızlı, güvenli ve ekonomik şekilde yapmalarını sağlayan bir iletişim ağıdır.

Hedef: Bilginin Tüm Kullanıcılar Arasında Paylaşılması

Akıllı Taşımacılık Sistemleri, trafik akışlarının elektronik yönetiminin ve ulaşım kanallarından elde edilen kapsamlı bilginin tüm kullanıcılar arasında paylaşılması yoluyla kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını hedefliyor. Ciddi kazaların uyarı sistemleri ile duyurulmasından alternatif ve önleyici nitelikteki rota planlamalarına ve araç değişimine kadar birçok alanda hizmet sunar.

VDO Ticari Araçlar ve Yenileme Pazarından Sorumlu Başkan Dr. Michael Jörg Ruf, ITS ile ilgili olarak şunları söyledi: “Etkinlik ilkesi ticari araç sektörüne damgasını vuran bir kavramdır ve filo operasyonları bütünüyle kar getirmelidir. VDO Markalı ürünler tamamen verimliliği sağlamak üzere geliştirilmiştir. VDO, ITS çalışmaları ile ilgili geniş bir ürün ve hizmet portföyü sunmaktadır.

Bu ürünler ve servisler, taşıtların daha güvenli, ekonomik açıdan düşük maliyetli ve çevre dostu olmalarını sağlamaktadır. Taşıt ve alt-yapı destek birimi arasında verilerin paylaşılmasını da bu ürünler mümkün kılmaktadır.  Dijital takograf ve park alanı yönetimi gibi yeni uygulamalar sayesinde bugün ITS‘e hazır durumdayız.”

Takografa yönelik kapsamlı hizmet paketi

Dijital takograf konusundaki teknik gelişmelere paralel olarak İntermobil, güçlü bir hizmet ağı kurdu. Türkiye genelinde İntermobil tarafından yaygınlaştırılan 150 VDO yetkili takograf servisleri, DTCO‘nun her türlü bakımını, onarımını, montajını ve kalibrasyonunu yapıyor. İntermobil mühendisleri aracılığıyla verilen eğitimlerle yetkili servisler, dijital takograf üzerinde tüm yasal işlemleri gerçekleştirebiliyor.

 
ARTIK AĞIR VASITALARDA LPG MÜMKÜN!
 
Beşincielement markası ile Mini Tır Çığır Açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ARTIK AĞIR VASITALARDA LPG MÜMKÜN!
Yüksek Alman teknolojisi ile ağır vasıta ve otobüsler için geliştirilmiş ...
HİZMET İÇİN FİKİR BİRLİĞİNDEYİZ
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve RODER’in birleşmesi sonrası ...
YILDIRIM, KOOPERATİFLERLE BULUŞTU
Yurt genelinden taşıyıcı kooperatiflerinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen ...
 
İki Şoförden de Tam Not Aldı; Yolcu Olarak da Kalpleri Çaldı
 Aracımız Iveco Daily 50C15 VAN… Her sayıda bir araçla ...
Eski Araçların Piyasada Olması Sektörü Olumsuz Etkiliyor
Can Sarp Lojistik Hurda Araç Alımlarını Destekliyor Can Sarp Lojistikteyiz… ...
Ticaretin Nabzı Limanlarda Atıyor
 Türkiye'deki Liman Özelleştirmeleri Üç ...
 
Lojistik Haritamız Çıkarılacak
 Dış Ticaret Müsteşarlığı Çözüm Üretiyor Dış ...
Arkasında Türkiye Var
 BMC İle Çevre Yolundayız Ankara’nın meşhur ayazında ...
Federasyonun Yüzü Değişiyor
 Federasyon Kolları Sıvadı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
treyler
Kamyon
kamyoncu
türkiye
fahrer
sondakika
src
dikkat