Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
24 Eylül 2018 Pazartesi - 13:51

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Yatırımcılar Olmadan Bir Ülke Zenginleşemez"

Ankara Ticaret Odası (ATO), ekonomideki son gelişmeleri değerlendirmek üzere meclis üyelerinin katılımıyla "Ekonomik İstişare Toplantısı" düzenledi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıda, Türk Hava Yolları'nın Ankara'dan Londra, Roma ve Bakü'ye direkt uçuş başlatacağı müjdesini verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu  Yatırımcılar Olmadan Bir Ülke Zenginleşemez

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ATO 28. Dönem Meclis Üyeleri Ekonomik İstişare Toplantısı'na Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bolu Valisi Aydın Baruş da katıldı. Toplantı, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın açılış konuşmaları ile başladı. ATO Genel Sekreteri Ahmet Güran ile ATO İnovasyon Danışmanlık Eğitim Araştırma A.Ş. (İDEA) Genel Müdürü Arzu Özcan da kurumun çalışmaları ve gelecek projeksiyonları hakkında birer sunum yaptı.

BARAN'DAN DİREKT UÇUŞ MÜJDESİ

ATO Başkanı Gürsel Baran, toplantıda konuşmasına bir müjdeyle başladı. Direkt uçuş sayısının artmasına yönelik yaptıkları ısrarlı çalışmaların sonuç verdiğini ve THY'nin Ankara'dan Londra, Roma ve Bakü'ye direkt uçuş başlatacağını söyledi. Ankara'dan direkt uçuşların artırılması konusunda ATO olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Baran, "Üç yeni hattın müjdesini veriyorum. Çok yakın bir sürede Türk Hava Yolları'nın Londra, Roma ve Bakü seferleri başlayacak. Bunların anlaşmaları yapılıp izinler alındıktan sonra 60 gün içinde seferlerimiz başlayacak. Ankara için hayırlı olsun" dedi.

Baran, konuşmasında, gündemdeki ekonomik konular ile Ankara'ya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İçinde bulunduğu coğrafyada yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan etkilediğini anlatan Baran,  "cari açık, kurdaki oynaklık ve enflasyon"un Türkiye ekonomisinin yumuşak karnı olduğunu ifade etti. Baran, döviz kurlarındaki dalgalanmanın ihracata olumlu katkı sağlayacağını kaydetti. Türkiye'nin dünyanın 17. büyük ekonomisi konumunda olduğunu belirten Baran, son 15 yıllık dönemde dünyanın da kabul ettiği bir başarı hikayesinin yazıldığını vurguladı.

MORALE İHTİYACIMIZ VAR

24 Haziran seçimleri sonrasında döviz kurlarında meydana gelen yükselişin "spekülatif" olduğunu vurgulayan Baran, Türkiye'nin dolar merkezli bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığını bildirdi. Ekonomik kuşatma harekatının iş adamlarının ticaretini ve geleceğe dönük planlarını etkilediğine işaret eden ATO Başkanı Baran, "İş dünyası olarak moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Yaşadığımız sıkıntılı süreci moralimizi yüksek tutarak, birlik ve beraberlik içinde atlatabiliriz. Türkiye üzerinde kötü emelleri olanların yazdığı senaryoların uygulama alanı olamaz" diye konuştu.

Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle kıskanılan bir ülke olduğunu, İstanbul ve Ankara'dan 3 buçuk saat uçuşla onlarca ülkeye gidilebildiğini söyleyen Baran, "Bizim yakından baktığımızda hipermetrop gibi görmediğimiz birçok değerli özelliğimiz, yabancılar için bulunmaz nimet. İşte bu ve bunun yanında pek çok neden bizi bugün geldiğimiz noktaya, yani bir ekonomik savaşla karşı karşıya getirdi" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Program'ın da dengelenme, disiplin ve değişimle Türkiye'nin üretim ekonomisine dönüşme sürecinin yol haritasını verdiğini belirten Baran, "Programa kısaca 3D deniyor. Özel sektör bu programa dinamizmi ile dördüncü boyutu katacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Ankara Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Deryal ise konuşmasında eski meclis üyeleri ile yeni seçilenler arasında bilgi ve deneyim aktarımını önemsediğini söyledi. Yeni Ekonomik Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Deryal, Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik çalkantının en büyük sebebinin özel sektörün döviz cinsinden dış borcu olduğunu kaydetti.

 

HEDEF ANKARA'DAN 20 DESTİNASYONA DİREKT UÇUŞ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı da konuşmasında 2019 sonu itibariyle Ankara'dan doğrudan ulaşılan destinasyon sayısını 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. ATO Başkanı Baran'ın Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması konusunda gösterdiği çabayı anlatan Aycı, Baran'ın verdiği gayretle Ankara'dan yurt dışına 4 olan direkt uçuş sayısını 11'e çıkardıklarını hatırlattı.

THY olarak rekorlar kırmaya devam ettiklerini anlatan Aycı, yıl sonu için 74 milyon olarak belirledikleri yolcu taşıma hedeflerini 75 milyon olarak revize ettiklerini bildirdi. Kargo gelirlerinde de yüzde 30 büyüme gösterdiklerini ifade eden Aycı, "THY, 2019'da dünyanın en çok noktasına ulaşan kargo şirketi olacak" dedi.

Aycı, 29 Ekim'de İstanbul 3. Havalimanına taşınacaklarını hatırlatarak, bunun dünya sivil havacılık tarihindeki en büyük taşınma operasyonu olacağına dikkati çekti. THY'nin son 16 yıldır çok büyük bir büyüme ivmesi yakaladığını kaydeden Aycı, 450 uçakla yılda 120 milyon yolcu taşıma hedefleri olduğunu söyledi. Aycı, Türkiye'den 5 saatlik uçuş mesafesinde 66 ülkeye uçulabildiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Bu, Allah'ın bize bir lütfu. Ülkemizin bulunduğu jeostratejik, jeopolitik konumun ne olduğunu bize bir kere daha anlatıyor. Böyle bir ülkeye döviz spekülasyonu yapmak için saldırılmaz da ne yapılır? Böyle bir ülke mega projelerle ilerliyorsa, tam bağımsızlık tam istiklal yolunda ilerliyorsa böyle bir ülkeye ne yapılmaz? IMF prangası artık yok. O pranga da yoksa, başta prangalar da yoksa yenilerini bağlamak için üzerimize yeni halatlar atacaklar. Bunları birlikte aşacağımıza inanıyorum. Dirayetli, basiretli, metanetli duruşuyla ülkemizin değerli tüccarlarının gayretleriyle ve THY'nin yollarınızı açmak, zoru kolay eylemekle ilgili iş ortaklığı sayesinde nice başarıları beraberce yakalayacağız."

"YATIRIMCILAR OLMADAN BİR ÜLKE ZENGİNLEŞEMEZ"-

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında, yatırımcılar olmadan bir ülkenin zenginleşemeyeceğini belirterek, "Bu nedenle yatırımcının her zaman tepemizin üstünde olması lazım" dedi. Ekonomide parası olan ülkelerin kuralları belirlediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, Türk yatırımcılarının da zengin olmasının ve ülkeyi zenginleştirmelerinin önemine dikkati çekti.

 

Gelecek dönemde artık ülkelerin değil şehirlerin birbirleriyle yarışacağını söyleyen Hisarcıklıoğlu, şu anda dünyada konuşulan konunun marka şehirler olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, iş hayatındaki deneyimlerini de paylaştığı konuşmasında firmaların gelirlerinin giderlerinden fazla olması gerektiğini söyledi. Dürüst davranmanın, başarılı olmanın şartları arasında yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Dürüstlükten vazgeçtiğin zaman golü yiyorsun" değerlendirmesinde bulundu.

TBB BAŞKANI: "SOĞUKKANLI OLMAMIZ LAZIM"-

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da bankacılık sektörüne ilişkin bazı verileri paylaştığı konuşmasında sorunlu kredilere değindi. Ülkedeki bireylerin ve firmaların sorumluluklarını yerine getirme konusunda hassas davrandıklarını kaydeden Aydın,  "En fazla geri dönmeme KOBİ'de gözüküyor ki makuldur. Bu kadar sıkıntının olduğu bir ülkede orta ölçekli firmaların daha çok risk aldıklarını görüyoruz" dedi. Aydın, bütün kırılganlıklara rağmen Türk bankacılık sektörünün kredi kanallarını açık tuttuğuna işaret ederek, "Türkiye son dönemde dış kaynaklı ekonomik ve politik süreçleri yaşıyor. Bu dönemde bankaların da reel sektörün de çok soğukkanlı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Aydın, ATO Meclis Üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Toplantıda Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin de mevcut ekonomik durumla ilgili bir sunum yaptı.

 

 
''Kural Koyan Bir Ana Aktör Olarak Dünyanın En Büyük Devletleriyle Masaya Oturuyoruz''
 
PIRELLI'nin 3.Amiral Mağazası Kapılarını Açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Kural Koyan Bir Ana Aktör Olarak Dünyanın En Büyük Devletleriyle Masaya Oturuyoruz''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Geçmişte bizler konu ...
Reysas GYO Çayırova Kampüsündeki 12. Binasını Bitirdi
Reysas GYO Çayırova Kampüsü içindeki yatırım değeri yaklaşık 75 milyon ...
Scania IAA’da Sürdürülebilir Taşımacılık Çözümlerini Tanıttı
Scania, bu yıl 67’ncisi düzenlenen Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda ...
 
Özçelik Transport Yine Volvo Trucks’ı Tercih Etti
Avrupa da dahil olmak üzere birçok ülkeye soğutucu ünitelerle taşımacılık ...
Dorak Turizm 100 Araçlık Filosunun Lastik Yönetimi İçin Michelin’i Seçti
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Türkiye’nin lider turizmşirketlerinden ...
Gençlerin Tasarladığı Alternatif Yakıtlı Araçlar Shell Eco-Marathon’da Yarıştı
Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında Çukurova Üniversitesi’nin Electromobile ...
 
Tırsan Ödülü Arka Arkaya Kazanan Dünyadaki 3 Treyler Üreticisinden Biri Oldu
Türkiye’nin 41 yıldır aralıksız lider treyler üreticisi Tırsan, dünyanın ...
Uludağ Üniversitesi Öğrencileri ‘Barbaros’ İsimli Araçlarıyla Avrupa Birincisi
Türkiye İhracatçılar Meclisi, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları ...
Nissan Navara Dark Sky Concept Hannover'de Tanıtıldı
Nissan, Hannover Motor Show’da Nissan Navara Dark Sky Concept mobil gözlem ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
bus
lkw
haberler
dikkat
şoför
src
Kamyon
kamyoncu