Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Mayıs 2014 Çarşamba - 14:13

T-70 Motoru Türkler'den

Sikorsky lisansı ile TAI tarafından üretilecek T-70 helikopterlerinde kullanılacak General Electric’e (GE) ait T700-GE-701D turboshaft motoru artık Türkiye’de TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) tarafından lisans altında üretilecek.

T-70 Motoru Türkler den

Türk Havacılık sektörünün öncü kurumlarından TEI, Türkiye’de ilk defa bu güçte bir askeri turboshaft motorunun üretiminden sorumlu olacak ve T700-TEI-701D model numarasıyla üreteceği bu motorları yurtdışına da satabilecek.
 
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü’nün 109 adet genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TUSAŞ arasında sözleşme imzalandı. Sikorsky firmasının ana alt yüklenici olacağı projede, Sikorsky firmasının S-70i modeli helikopteri, lisans altında üretim modeli ile Türkiye’de üretilecek. Üretim lisansı 300 adet helikopterin üretimini kapsıyor.
 
TEI bu proje kapsamında kendi model numarasıyla üreteceği tüm motorların satış sonrası destek sorumluluğunun yanı sıra, hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde mevcut olan GE T700 ailesi tüm motorların Bakım, Onarım ve Revizyon (MRO) faaliyetlerini gerçekleştirebilecek ve ayrıca uluslararası T700 kullanıcılarına da hizmet verebilecek.
 
GE T700 motorunun Türkiye’de üretilerek savunma sanayiine önemli bir yerli katkı sağlanacağını belirten GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy “GE’ye ait T700 turboshaft motorunun Türkiye’de Türk teknisyen ve mühendisleri tarafından üretilecek olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Yerelleştirmeye verdiğimiz önemin göstergesi niteliğini taşıyan bu proje, GE’nin ülkemizin rekabet gücünün artırılması için ihracatın desteklenmesi hedeflerinin bir parçasıdır. Ayrıca Gebze’de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi’mizdeki 250’den fazla TEI ve GE mühendisi de üretimi desteklemek ve üst seviye mühendislik hizmeti ihraç etmek üzere önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. GE olarak hem Türkiye’deki mühendislerin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz, hem de ülkemizin kalkınmasını destekleyecek yerel işbirliklerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.
 
TEI Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut F. Akşit, projeye ilişkin olarak şu bilgileri verdi:
“Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra; yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye’de üretilecek, motorların montajı ve testleri de TEI’de gerçekleştirilecek. Satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde bulunan T700 motor ailesinin Depo Seviyesi Bakımını yerli üretim parçaları ile yapma imkânına haiz olacağız. Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için de T700 motor kullanıcılarına depo seviyesi bakım hizmeti verebileceğiz. Bu program ile rekabetçi bir fiyatla tüm paydaşlara optimal fayda sağlamayı hedeflemekteyiz.” 
 
 

 
'Yurtiçi'nde Anneler Günü
 
Kamyon Şoförlerine Özel Tesis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yurtiçi'nde Anneler Günü
Müşteri odaklı çözümleri ve son yıllarda gerçekleştirdiği teknoloji yatırımları ...
Continental’den “Brazuca” Top
Ünlü lastik firması Continental, kullanıcılarına özel ilginç bir promosyon yaptı.
AVEK'in Yeni Showroom'u
AVEK’in “Audi Terminal Konsepti” ile yenilediği Showroom’u görenlerden tam not alıyor.
 
TEM'e İDO Çözümü
Karayollarında bakım çalışmaları yoğunlaşırken, İDO trafiği rahatlatmaya devam ediyor.
FuelSense Paketi Avrupa’da
Allison Şanzıman, yeni FuelSense® paketini Avrupa’da ilk defa Busworld Turkey 2014’te tanıttı.
Omsan - Akdeniz Kimya Ortaklığı
Türkiye’nin öncü lojistik şirketi OMSAN, kimya sektörünün lider firmalarından ...
 
İzmir'de Kupa Heyecanı
2014 TOSFED Pist Şampiyonası ikinci ayağı, bu hafta sonu Ülkü Motorsporları ...
"Off Road"culardan Organ Bağışına Destek
TOSFED tarafından Organ bağışına dikkat çekmek ve yaşam umudu olmak için ...
Dünya İş Güvenliği ve Sağlığı Haftasını Kutladılar
Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından 2003’ten ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatkamyoncu haberler treylertruckKamyonşoförbusfahrer