Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
9 Aralık 2016 Cuma - 16:07

Shell Eco-Marathon’un Kazananları Ödüllerini Bakan Albayrak’tan Aldı

Gençlerin enerji tasarruflu araçlar tasarlayıp üreterek katıldığı, dünyanın en önemli öğrenci-inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-marathon bu yıl ikinci kez Türkiye’de düzenlendi.

Shell Eco-Marathon’un Kazananları Ödüllerini Bakan Albayrak’tan Aldı

Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren takımlara ödülleri, Türkiye İnovasyon Haftası’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berak Albayrak, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından verildi.
 
Shell’in 31 yıldır gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmek üzere teşvik ettiği uluslararası öğrenci-inovasyon yarışması Shell Eco-marathon, bu yıl ikinci kez Türkiye’de düzenlendi. Hidrojen, elektrik gibi geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan prototip otomobiller üreten gençler, 7-9 Ekim arasında düzenlenen Shell Eco-marathon Türkiye’de en az enerjiyle en uzun mesafeyi gitmek için yarıştılar. Kazanan takımlar ödüllerini, Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berak Albayrak, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldılar.
 
7 üniversite ve liseden 60 öğrencinin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, İstanbul Teknik Üniversitesi 1 litre benzinle 300 km gidebilen araçlarıyla “prototip benzinli araçlar” kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Boğaziçi Üniversitesi 1 kW-saat elektrikle 315 km gidebilen elektrikli prototip araçları ile kategori birinciliğini elde ederken İstanbul Üniversitesi hidrojenle çalışan araçlarıyla hidrojen kategorisinin birincisi oldu. Şehir konsepti elektrikli araçlar kategorisinde ise ödülü Yeditepe Üniversitesi aldı.
 
Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasının inovasyon, tasarım, emniyet ve takım ruhu alanındaki ödülleri de Türkiye İnovasyon Haftası’nda verildi. Ankara Keçiören’deki Kalaba Lisesi “Tasarım”, İstanbul Üniversitesi “İnovasyon”, Yıldız Teknik Üniversitesi “Emniyet” ve Anadolu Üniversitesi “Takım Ruhu” ödülünü aldı.
 
Kazanan takımlara ödüllerini veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, öğrencileri ortaya koydukları inovasyon başarısından dolayı tebrik ettiler ve Mayıs 2017’de Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek takımlara başarı dileklerini ilettiler.
 
Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, konuyla ilgili açıklamasında, “Yenilikçi fikirlerin enerji ve otomotiv sektöründeki değeri çok büyük. Bu nedenle Shell olarak inovasyon kavramına çok önem veriyoruz. Bu yıl ikinci kez Shell Eco-marathon etkinliğini TİM’in de desteğiyle Türkiye’ye taşıdık. Shell Eco-marathon Türkiye’de öğrencilerimizin gösterdiği başarı hepimizi gururlandırdı. Yarışmada dereceye giren okullara ödüllerinin İnovasyon Haftası’nda veriliyor olması da oldukça kıymetli ve anlamlı. Enerji tasarrufu alanında mühendislik ve tasarım yeteneklerini sergileyen ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak prototip otomobiller üreten gençlerimize, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile birlikte ödül vermekten gurur duydum” dedi.
 
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise konuyla ilgili olarak “Türkiye olarak nüfusumuzun yüzde 16’sından fazlasını 15-24 yaş arası genç bireyler oluşturuyor. Yani neredeyse 13 milyon genç nüfusumuz var. Bu çok büyük bir oran. Ülke bazlı baktığımızda; 20 AB üyesi ülkenin her birinin nüfuslarından daha fazla bir rakam karşımızda. Bu demek oluyor ki, teknolojik üretkenliği yüksek ve dinamik bir nüfus, ülke ekonomimizin güçlenmesinde kritik öneme sahip. Gençlerimize buradan seslenmek istiyorum: Durmayın! Ar-Ge, İnovasyon, Tasarım ve Markalaşma çerçevesinde teknolojik üretkenliği artırın” dedi.
 
Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında, ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla piste çıkan takımlar arasından, en az enerjiyi harcayarak pistteki turunu tamamlamayan takım yarışmayı kazanıyor. Takımlar Benzin, Elektrik, Hidrojen kategorilerinde yarışıyorlar. Araçları sürenler de yine öğrenciler oluyor. Tasarruflu ve emniyetli sürüş tekniklerini en iyi kullanan öğrenciler, takımlarını bir adım öne taşıyor. Mühendislik, tasarım, yol emniyeti gibi disiplinlerde çok önemli bir eğitim ve deneyim platformu sunan yarışma, aynı zamanda takım çalışması ve iletişim alanında da öğrencilere gelişim imkanı sunuyor.
 
Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasına katılarak başarı elde eden takımlar, 26-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’da ülkemizi temsil edecekler. 29 ülkeden yaklaşık 3000 öğrencinin katılacağı bu yarışmada, Türkiye’den öğrenciler mühendislik, tasarım ve inovasyon alanındaki başarılarını sergileyerek Avrupa’nın en başarılı takımları arasına girmeyi hedefleyecekler.

 
Renault Trucks Bayileri, Lyon’da Buluştu
 
Scania Teslimatları Tüm Hızıyla Devam Ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Renault Trucks Bayileri, Lyon’da Buluştu
Renault Trucks bayileri, markanın merkezi olan Lyon sahasında hem üretim ...
Trafikte 2 Milyonun Üzerinde Şirket Aracı Var
Filo sektörünün mevcut durumuna ve geleceğine ışık tutmak amacıyla, TEB ...
Anadolu Isuzu'dan Manisa'ya Teslimat
Anadolu Isuzu Yetkili Araç Satış Bayi Uzun Otomotiv, Manisa İlaydam Turizm’e ...
 
MAN, 2016’da Daha Da Güçlendi, 2017’ye Avantajlarla Giriyor
Daralan 2016 pazarında pazar payını geliştiren MAN 2017’de, bilinen benzersiz ...
Sürücüsüz Kamyon Resmen Yollara Çıktı!
Tesla’nın öncülüğünü üstlendiği otonom, yani sürücüsüz arabaları çok yakın ...
Schaeffler’den Yüksek Performanslı 48 Volt’lu Konsept Araç
Schaeffler, "Yüksek Performanslı 48 Volt" konsept aracını tanıttı. Sürekli ...
 
Shell Rimula, Cape Town'da Keyifli Bir Sürüş Mücadelesine Ev Sahipliği Yaptı
Güney Afrika’nın simgesi Batı Cape’de düzenlenen Shell Rimula Expedition ...
Ford Trucks’tan Yılın Son Fırsatları
Ford Trucks müşterileri 2016’ya avantajlı fiyatlarla veda ediyor. Ticari ...
Otokar, 500 İlköğretim Öğrencisine Çevre Ve Enerji Eğitimi Verdi
Türkiye'nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, geleceğin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
src
türkiye
sondakika
haberler
fahrer
lkw
kamyonum
truck
news