Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
24 Mart 2017 Cuma - 11:40

Schaeffler'den Standart Rulman İçin Büyük Yatırım

Schaeffler, FAG Generation C sabit bilyalı rulmanların üretim kapasitesine büyük yatırım yaparak standart rulman işini büyütüyor.

Schaeffler den Standart Rulman İçin Büyük Yatırım

Schaeffler’in yıllardır başarılarıyla adından söz ettiren sabit bilyalı rulmanları, geliştirilmiş ürün özellikleriyle, yeni lojistik konseptiyle ve maliyet etkin  çözümleriyle artık daha da cazip.
 
Schaeffler, yeni üretim ve lojistik faaliyetlerine yaptığı büyük yatırımlar ve geliştirilmiş ürün özellikleri sayesinde, standart rulman işini, FAG Generation C sabit bilyalı rulmanlarla önemli ölçüde büyütüyor.  Schaeffler önümüzdeki aylarda, Yinchuan/Çin’deki tesislerinde yeni üretim  hatlarını  kademeli olarak devreye sokarak  ilgili FAG sabit bilyalı rulmanları kapsayan yüksek hacimli ürün serisinin kapasitesini ikiye katlayacak.
 
Standart üretim işini güçlendirmek, Schaeffler’in endüstriyel bölümünü yeniden yapılandırmak için geliştirilen CORE programının önemli bir yönünü teşkil ediyor. Schaeffler Endüstri Bölümü CEO’su Dr. Stefan Spindler bu gelişmeyi şöyle anlatıyor: “Yatırımlarımız, standart sabit bilyalı rulmanlar için özellikle Çin’den ve Asya/Pasifik bölgesinden gelen yoğun talebe cevap verilmesine  ve bu yüksek hacimli işin özel ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanmasına yardımcı olacak. Ürünlerimiz hem en yüksek teknik şartları karşılıyor hem de uygun  maliyetli fiyat/performans oranı sunuyor.” FAG Generation C sabit bilyalı rulmanların en yaygın kullanıldığı uygulama alanları arasında elektrik motorları, ev aletleri, pompalar ve vantilatörler, elektrikli el aletleri ve iki tekerlekli araçlar yer alıyor.
 
Daha dayanıklı, daha sessiz, az sürtünmeli ve uygun maliyetli
 
FAG Generation C sabit bilyalı rulmanların başarılı bir biçimde pazara kazandırıldığı 2008 yılından bu yana, ürün özellikleri de sürekli olarak geliştirilmeye devam etti. Schaeffler’de yüksek hacimli sabit bilyalı rulman işinin proje yöneticisi Thomas Kreis, bunu şöyle açıklıyor: “Ürünü, üretimi ve lojistiği ele alarak her alanda pazardaki en yüksek gereksinimleri karşılayabilecek çözümleri geliştirdik.” Schaeffler, sürtünmeyi ve sesi minimuma indirmek gibi ilgili teknik özellikler konusunda kriterleri belirlemeye devam ediyor. Bu doğrultuda iki yeni sızdırmazlık konsepti de geliştirildi. Gres kaybında azalma ve kirlenmeye karşı daha iyi koruma, gresin çalışma ömrünü ve dolayısıyla da rulmanların ömrünü uzatıyor. Yenilikçi labirent tipi keçesiyle yeni Z-tipi metal kapak, gres sızdırmasını yüzde 20 azaltırken, kirlenmeyi de önceki tasarıma göre yüzde 30 önlüyor.
 
İsteğe bağlı olarak sunulan patentli ELS temaslı kapak, düşük sürtünme seviyelerinde maksimum sızdırmazlık sağlar ve motosikletlerdeki tekerlek rulmanları gibi değişken eksenel yükler için özellikle uygundur. 

 
Herhangi bir ek sürtünme kaybına neden olmaksızın iyileştirilen sızdırmazlık, bilezik girintisine mükemmel uyum sağlayan yenilikçi dudak formu sayesinde mümkün oluyor.  Aynı şekilde, rulmanın içine kaydırılan girintiler, montaj gibi işlemler sırasında rulmanın sağlamlığını büyük ölçüde artırıyor. Ayrıca standart seride artırılmış sızdırmazlık sağlayan, iç bilezikte başlayan temassız BRS keçeler ve HRS keçeler de mevcut.
 
Bilyaların yüksek kalitesi ve kafesin ses optimizasyonlu olması, FAG Generation C sabit bilyalı rulmanların, klasik sabit bilyalı rulmanlara kıyasla çok daha sessiz çalışmasını sağlıyor. Buna ek olarak, optimize edilmiş temas geometrisi de sürtünmeyi azaltıyor. Bu özellikler, yuvarlaklık, dalgalı yapı, sağlamlık ve daha sıkı üretim toleransları yönünden yuvarlanma yüzeyi parametrelerinde yapılan sayısız optimizasyon sonunda elde edilebiliyor. Sürtünmenin azaltılması, çalışma sırasındaki enerji maliyetlerini de düşürüyor.
 
Maksimum kapasiteyle yüzde 100 kaliteye yönelik üretim
 
Schaeffler’in Yinchuan tesisindeki yeni üretim konsepti tamamen bu tür yüksek hacimli işlerin olağanüstü kalite, çalışma süresi ve maliyet etkinliği gibi spesifik ihtiyaçları üzerine yoğunlaşıyor. Üst düzeyde otomatik üretim hatları, bu tip rulmanlar ve bunlarla ilgili her tür modele göre optimal biçimde tasarlandığı için, montaj işlemleri ve hizmet dışı kalma süreleri minimuma indiriliyor.  Üretim süreçlerinde temizliğe azami özen gösteren  Schaeffler, ürünlerde en ufak bir kirlenmenin bile önüne geçebilmek için, üretim hatlarına çok sayıda otomatik yıkama istasyonu entegre ediyor.  Aynı zamanda kalifiye  çalışanlar  ve çok sayıda, otomatik, yüzde 100 teftiş istasyonu, en yüksek kalite standartlarının yakalanmasını  sağlıyor. Yıllardır sabit bilyalı rulman ürünleri üreten Caldas  (Portekiz) ve Savli (Hindistan) tesisleri gibi, Yinchuan tesisi de endüstri ve otomotiv sektörlerindeki en yüksek ISO standartları sertifikasına sahip.
 
Optimize edilmiş tedarik zinciri zamanında teslimatı garanti eder

 
Dünya genelinde koordine edilen stok takip ve lojistik konsepti, Çin’deki, Portekiz’deki ve Hindistan’daki müşterilere zamanında ve güvenilir teslimat yapılmasını sağlıyor.  Avrupa için de, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin (EDC) kurulması büyük önem taşıyor. Kuzey Avrupa’da (İsveç) ve Güney Avrupa’da (İtalya) da yeni işletmeler devreye alınıyor. Almanya’da hâlen inşaatı devam eden ana lojistik merkezinden de gelecek yıl Orta, Batı ve Doğu Avrupa’daki müşterilere ürün tedariğine başlanacak.

 
Kudret Önen, OSD Başkanlığı Görevine Devam Edecek
 
Red Bull Racıng Takımı, Filosuna Üç Adet Renault Trucks T Çekici Daha Ekledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudret Önen, OSD Başkanlığı Görevine Devam Edecek
Kuruluşu Haziran 1974 yılında dayanan ve Kasım 1979 yılında bugünkü adını ...
Assan Hanil, En Fazla Kadın İstihdam Eden Şirket Ödülünü Aldı
Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Hanil, İşkur tarafından verilen ...
CASE İş Makineleri İzmir’de Mermer Ve Doğaltaş Sektörü İle Bir Araya Geliyor
CASE, ‘23. Marble – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilediği ...
 
Antalya Büyükşehir’den Toplu Taşıma Şoförleri İçin Eğitim Seferberliği
Toplu ulaşımda devrim niteliğindeki minibüsten otobüse dönüşümü tamamlayan ...
Michelin, 2016 yılı Finansal Sonuçlarını Açıkladı
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, 2016 yılı finansal ...
Hertz, “En İyi Araç Kiralama Şirketi” Seçildi
Araç kiralama sektörünün öncüsü Hertz, ‘Turizmin Oscarları’ olarak anılan ...
 
Kış Lastiğini Saklarken Ve Yaz Lastiğine Geçerken Bunlara Dikkat!
Kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihinde sona erecek. Merak edilen iki ...
TEMSA, Almanya’da ‘Maraton’la Atağa Geçti
Türkiye’nin lider otobüs üreticisi TEMSA, Almanya pazarında güçlü adımlarla ilerliyor.
Yiğit Akü “Endüstriyel Tasarım” kategorisinde 1. Oldu
​Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği (TAYSAD) 39. Olağan Kurul Toplantısı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
lkw
haberler
dikkat
bus
src
Kamyon
treyler
sondakika