Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Ocak 2017 Perşembe - 14:22

Schaeffler Mobilite Tedarikçisi Olma Yolunda İlerliyor

Otomotivden mobilite tedarikçisine: Schaeffler CES 2017 Tüketici Elektroniği Fuarı'ndaki standında Gelecek için Mobilite'nin yanı sıra değişim için geliştirdiği çözümleri sergiledi.

Schaeffler Mobilite Tedarikçisi Olma Yolunda İlerliyor

CEO Vekili ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Prof. Dr. Peter Gutzmer, “Otonom sürüş, elektrikli araçlar ve ağ oluşturma vizyonlarının nasıl gerçeğe dönüştürülebileceğini gösteriyoruz. Otomotiv endüstrisi, bizim de içinde geliştirme ortağı olarak rol aldığımız ciddi bir değişim geçiriyor” dedi.
 
Schaeffler’in kentsel alanlar için geliştirdiği kompakt mobilite çözümü “bio-hybrid,” standın en ilgi çeken unsuru oldu. Bu üstü kapalı mini-araç, sadece hava şartlarına karşı koruma sağlamakla kalmıyor. Yüksek sürüş stabilitesi sağlayan dört tekerlekli bu araç, iki metreden biraz uzun boyu ve 85 cm eniyle çok az yer kaplıyor. Tahrik gücü, Schaeffler tarafından geliştirilen elektrikli bir aktarma organıyla sağlanıyor. Prof. Dr. Peter Gutzmer, “Hızla büyüyen kentsel alanlarda gelecekte mobilite ihtiyaçları da değişecek. Vizyonumuzun soyut eskizlerini üretmekle yetinmek istemiyoruz. Kullanıma hazır prototiplerimizle, gerçek ürünleri hayata geçirebilme kapasitemizi gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Schaeffler aynı zamanda, bileşen düzeyinde yaşanan değişimi de ele alıyor ve dijitalleşme alanındaki katkılarını sergiliyor. Teknoloji şirketinin klasik ürünü olan rulmanlar, geleceğin ağa bağlanan otomobillerinde sensör hâline geliyor. Rulmanlara mikroskobik düzeyde entegre edilen sensör kaplamalar, gelecekte tork, devir hızı, kuvvet ve sıcaklık ölçümlerinin yapılabilmesine imkan verecek ve böylece paha biçilmez veriler sağlayacak. Gutzmer’e göre, “Otomobiller nesnelerin internetinin bir parçası haline gelecek. Hareketli ve yüke maruz kalan her türlü uygulamada kullanılabilen sensör rulmanlarımız, sürücülere, filo yöneticilerine ve servislere ilk elden veriler sağlayacak.” Schaeffler’in hâlihazırda üretmekte olduğu viraj denge çubuğu gibi elektromekanik kumandalar, gelecekte nesnelerin interneti için veri sağlayabilecek. Viraj denge çubuğu, virajlarda veya engebeli yollarda sürüş sırasında otomobil şasisi üzerinde oluşan hareketleri telafi ediyor. Akıllı tekerlek rulmanlarıyla, yüksek hassasiyetli uydu navigasyon sistemiyle ve iletişim modülüyle bir araya geldiğinde, gelecekte, yol koşullarının gerçek zamanlı görüntüsünü üretebilmek mümkün olacak. Bu da, arkadan gelen araçlara veya altyapı operatörüne bilgi göndermek için kullanılabilecek.
 
Örneğin, şehir içinde kendi kendine yolunu bulabilen sürücüsüz taksilerde kullanılacak geleceğin şanzımanları ve elektrikli araçları, Schaeffler’in fuarda odaklandığı diğer konular. Bu durumda, akü hariç tüm sürüş bileşenleri tekerleğin içinde yer alacak. Bu da, bir yandan mükemmel manevra kabiliyeti sunarken diğer yandan da son derece iyi kullanılabilir alan oranı sağlayan otomobillerin üretimini mümkün kılacak. Gutzmer şöyle diyor: “Geleceğin kentsel alanları, trafikte olabildiğince az yer kaplamanın yanı sıra maksimum mobiliteyi gerektirecek. Porya tahrikli motor gibi inovatif sürüş konseptleri, hem yeni mobilite tiplerini mümkün kılıyor, hem de dijitalleşme açısından son derece önemli bileşenler.” Klasik araçlardaki dijitalleşme düzeyi de giderek artıyor. Dolayısıyla Schaeffler, CES fuarında bunun için gerekli olan teknik çözümleri sergiliyor. Bunlar arasında 48 Volt teknolojilerinden, plug-in hibrid araçlar için yüksek voltaj modüllerine ve tam elektrikli araçlar için elektrikli akslara kadar çeşitli çözümler yer alıyor.

CES fuarında, Schaeffler’in kısa süre önce açıkladığı Gelecek için Mobilite stratejisini, teknik açıdan nasıl hayata geçirdiklerini bir kez daha ortaya koyduklarını ifade eden Gutzmer, “Ayrıca, geleceğe yönelik mobilite fikirlerini gerçekleştirmek için ortak arayan girişimcilerle yeni ortaklıklar kurmaya açığız." diye konuştu. Schaeffler, araştırma ve geliştirme ağını büyütmek için büyük çaba gösteriyor ve bu alanda dijitalleşmeye özel önem veriyor. 

 
Ford Otosan çalışanlarına Altın İz Hizmet Ödülleri takdim edildi
 
Otokoç Otomotiv 2016 Yılını 5,3 Milyar TL Ciro ile Kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Otosan çalışanlarına Altın İz Hizmet Ödülleri takdim edildi
Ford Otosan tarihinde iz bırakan Ford Otosanlılar, 25 Ocak Çarşamba günü ...
​Goodyear’ın Yılnak A.Ş İle İşbirliği Artarak Devam Ediyor
Goodyear’ın, uluslararası taşımacılık sektöründe ağır yük ve proje taşımacılığı ...
Lojistikte Gümrük Müşavirliği Hizmeti İçin Mevzuat Değişikliği Şart!
Yeni Gümrük Kanunu taslağı hazırlıkları sürecinde çalışmalarını hızlandıran ...
 
Sabancı Holding Sanayi Grubu 2017’de 1,5 Milyar Tl Yatırım Yapacak, İhracata Odaklanacak
Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu düzenlenen basın ...
HİDROMEK Kazıcı Yükleyicileri Fransa’da!
Yurt dışında birçok pazara hizmet sunan HİDROMEK Fransa’daki kamu kurumu ...
Hidrojen Yakıta Geçiş Hızlanacak
13 Global Endüstri Lideri, hidrojenin daha geniş kitlelerce kullanılması ...
 
Renault Trucks, Geleceğin Teknolojisi 3D Metal Baskıya Odaklandı
Renault Trucks mühendis ve tasarımcı ekibi, motor performansını en üst ...
Castrol Ford Team Türkiye, 6. Kez Üst Üste Takımlar Şampiyonu
Türkiye’nin en uzun ömürlü ralli takımı olan ve resmi fabrika takımı olarak ...
TEMSA, ABA Fuarı’nda TS 35E ve TS45 Modellerini Tanıttı
Türkiye otobüs pazarının lideri TEMSA, yurt dışı tanıtım çalışmalarına ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerKamyondikkatlkwbussrctruckkamyonumkamyoncu