Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Haziran 2007 Cumartesi - 00:00

SİKA 'dan Türkiye 'ye 19 Milyon Dolarlık Yatırım

SİKA  dan Türkiye  ye 19 Milyon Dolarlık Yatırım

Dünya çapında üretim ve satış ağına sahip İsviçreli SİKA GROUP’un Güney Afrika,  Orta Doğu, Orta Asya ve Hindistan’a hizmet verecek “Bölgesel Teknoloji Merkezi”, İstanbul Tuzla’da hizmete girdi. 1910 yılında İsviçre’de kurulan ve 1974’ten bu yana Türkiye’de yatırımlarını sürdüren SİKA Yapı Kimyasalları A.Ş., yeni fabrikasında hizmet vermeye başladı.

BMW, Mercedes, MAN, BMC, Honda gibi markalara hizmet veren SİKA Group, 19 milyon dolarlık bir yatırım yaparak 18.500 metre kare kullanım alanına sahip ve son teknoloji ile donatılmış yeni bir fabrika açtı. Şu anda Türkiye’de, konusunda en büyük üretim kapasitesine sahip olan Sika Türkiye’nin tüm IMEA Bölgesi’ne hizmet verecek olan fabrikası açıldı. SİKA Group CEO’su Ernst Bݤrtschi yaptığı açıklamada; “Türkiye’yi Avrupa’nın Doğu’ya bakan yüzü olarak görüyoruz.  Bizim için her yeni bölge kuvvetli bir kolon, bir destek ister ve Türkiye de bu bölgenin temel taşı, temel direğini oluşturuyor. Bu yeni yatırımımız, inandığımız Türkiye’ye özel bir tesistir” diye konuştu.

“Türkiye’yi Avrupa’nın Doğu’ya bakan yüzü, Avrupa ile Doğu arasında bir köprü olarak görüyoruz.”

Bݤrtschi, bugün 98 yaşına ulaşan Sika Group’un Türkiye’de olduğu süre içinde askeri darbe gibi, ekonomik krizler gibi sıkıntılı dönemler de yaşadığını ama Sika Türkiye’nin hep başarılı bir çizgi çizdiğini söyledi. Türkiye’ye olan inancının güçlü olduğunu vurgulayan Bݤrtschi şöyle konuştu; “Sika Türkiye’nin yeni fabrikası bizim için standart bir tesis değil; bu inandığımız Türkiye’ye özel bir tesistir. Son 10 yılda Sika Group’un dünyada büyüme hızı %8 civarında oldu ama Sika Türkiye ’lik bir büyüme gösterdi; bu 3,5 yılda bir mevcudu ikiye katlamak demek. Türkiye’de yaptığımız bu yeni yatırım stratejik bir önem taşıyor. Sika Group olarak gelecek yatırım planlarımız çerçevesinde IMEA adını verdiğimiz yeni bir bölge yarattık. Bu kelime Hindistan, Ortadoğu ve Güney Afrika’nın baş harflerinden oluşuyor. Türkiye’yi Avrupa’nın Doğu’ya bakan yüzü, Avrupa ile Doğu arasında bir köprü olarak görüyoruz. Bizim için her yeni bölge kuvvetli bir kolon, bir destek ister ve Türkiye de bu bölgenin temel taşı, temel direğini oluşturuyor.”

Türkiye’den Dünyaya Teknolojik ve Teknik Destek

SİKA Group IMEA Bölge Müdürü Iven Chadwick ise Sika’nın geniş ürün yelpazesine sahip olması nedeniyle teknolojinin ve AR-GE çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı. Chadwick şöyle konuştu; “Yan yapı kimyasalları ürünlerinin dışında otomotiv sektöründe global ürünlerde bölgelere göre değişen ısı, nem ve uygulama şartlarının iyi test edilmesi gerekir. Sika Türkiye, bu anlamda tüm değişikliklere göre bütün ürün adaptasyonlarının yapılacağı bir teknoloji merkezidir. Açtığımız yeni tesis ile üretimin yanı sıra tüm laboratuar, yeni teknoloji ve teknik desteği diğer ülkelere Türkiye’den vermeyi hedefliyoruz.” Sika Türkiye Genel Müdürü Murat Belen ise yaptığı açıklamada, Sika Group’un dünyada 6 teknoloji merkezi olduğunu söyledi. Belen; “Sika Türkiye olarak, geniş bir coğrafyaya hizmet verecek “7. Bölgesel Teknoloji Merkezi” olmaktan Türkiye adına gurur duyuyoruz. Türkiye’de yapı kimyasalları sektöründe yapılan en modern ve ileriye dönük olan bu yatırımla üretim ve AR-GE’nin yanısıra 800m2’lik laboratuar yerleşimimizle tüm bölgenin kimyasal test çalışmalarını da yürüteceğiz. Sika’nın Türkiye’nin tüm illere yayılan 180 bayisi var. Alt bayii sayısını daha da arttırmak istiyoruz” dedi.

 
Kara Ulaştırması 'nda Yeni Görev Dağılımı
 
Otokar Land Rover Defender, Bulgaristan Yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerbustürkiyetruckkamyoncutreylerKamyonşoförsondakika