Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Nisan 2016 Perşembe - 11:57

SASAD’dan Ermaksan'a ’Girişimcilik’ Ödülü

Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak dikkatleri üzerine çeken, saç işleme sektörünün önde gelen firmalarından Ermaksan Makine, SASAD tarafından savunma sanayii alanında yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı, Savunma Sanayi ‘Girişimcilik’ özel ödülüne layık görüldü.

SASAD’dan Ermaksan a ’Girişimcilik’ Ödülü

1965 yılından beri “Sac İşleme Makineleri” sektörüne güçlü AR-GE’ si ile yön veren, 80.000 m2’lik modern üretim tesislerinde, 850kişilik kalifiye ekibiyle verimli çalışmayı esas alarak, kullanıcılarına kaliteli ve yüksek teknolojiye sahip makineler üreten Ermaksan, ulusal ve uluslararası ölçekte düzenlenen çeşitli organizasyonlarda adından başarıyla söz ettirmeye devam ediyor.
 
Sac işleme makinelerinin yanı sıra, son yıllarda AR-GE’ye yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Ermaksan, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçıları Derneği (SASAD) tarafından, savunma sanayii alanında yıl boyunca ortaya koyduğu başarılarla ülkemize yüksek katma değer sağlayan firmaların ödüllendirildiği, Savunma Sanayi Ödülleri’nde, ‘Girişimcilik’ dalında ödüle layık görülmenin gururunu yaşadı.
 
SASAD’ın Ankara Sheraton Otel’de düzenlediği 27.Olağan Genel Kurulu’nun ardından gerçekleştirilen ödül törenine; Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Sezai Bostancı’nın yanı sıra; savunma sanayiine hizmet eden firmalardan çok sayıda önemli isim katılım gösterirken, organizasyona Ermaksan adına Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ile birlikte Genel Müdür Ahmet Özkayan katıldı.
 
Ermaksan’a verilen ‘Girişimcilik’ ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Sezai Bostancı’nın elinden aldı.
 
“AR-GE’ye Yönelik Yatırımlarımız Sürecek”
 
Ödül töreninden sonra bir açıklama yapan Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, böylesine değerli bir ödüle layık görülmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Ermaksan olarak ülke sanayinin gelişimine ve ekonomisine yüksek katma değer sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.
 
İnovatif anlayışıyla ürün geliştirerek, geleceğin teknolojilerini günümüz standartlarında sunma gayreti içerisinde olduklarını aktaran Özkayan; “Dünya 4. sanayi devrimini yaşıyor. Biz de Türkiye olarak, bu gelişime ayak uydurmak zorundayız. Ermaksan olarak, son yıllarda AR-GE’ye yönelik yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Kendi ürettiğimiz makinelerde, know-how’u elimizde bulunan birçok parçayı kullanıyoruz.  Savunma Sanayii’ne yönelik çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Geliştirdiğimiz ileri düzey, yeni nesil sensör, kontrolör, yapay zekâ algoritmaları, robot teknolojisi, iletişim teknolojileri ve makinelerle birlikte, endüstri 4.0’ın Türkiye’deki gelişimine önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.
 
“Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurduk”
 
Ermaksan’ın, yüzde 100 Türk mühendisliğiyle, ileri teknolojilerde Türkiye’nin adını dünyaya duyurduğunun altını çizen Özkayan; “Sürdürülebilir başarı hedefiyle gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda, AR-GE’yi öncelikli hale getirdik. 6 bin metrekarelik alanda, Yüksek Teknoloji AR-GE Merkezi kurduk. AR-GE Merkezimiz, 2014 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay aldı. Ayrıca geçen yıl Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak üretime başladık. Yarı iletken tesisimiz, mevcut altyapısı ile ileri teknoloji alanında pek çok farklı üretimin de kapısını aralıyor. Bu üretimle aydınlatma, elektronik, savunma sanayi, uzay teknolojileri sanayi, sağlık, tıp gibi hayatın pek çok alanında kullanılan teknolojilerin, milli olarak üretilmesi mümkün hale gelecek. Ayrıca savunma sanayinin ihtiyacı olan sensörler, değişik dalga boylarında çalışan ışık kaynakları, tıp alanında tanı ve tedavide kullanılan farklı dalga boylarında lazerleri de bu teknoloji ile üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

 
Yurtiçi Kargo'dan Anneler Günü İndirimi
 
Boeing'in İlk Çeyrek Rakamları Açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurtiçi Kargo'dan Anneler Günü İndirimi
Yurtiçi Kargo, 800’den fazla şubesi,13.500’den fazla çalışanı ve 3910 ...
Aytemiz, Hızlı Büyümesine Devam Ediyor
2010 ve 2015 yıllarında bayi transfer rekoru kırarak Türkiye’nin en hızlı ...
Manisa'nın Ulaşımı Karsan'a Emanet
Bugüne kadar Manisa’ya 200 adetin üzerinde ATAK otobüsü teslim eden Karsan’ın, ...
 
İETT’den Şoförlere TEOG Uyarısı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavları bugün ...
BP Türkiye Akaryakıt Pazarlama Müdürlüğü'ne Atama
Dilek Ergenekon, 11 Nisan 2016 tarihinden itibaren BP Türkiye Akaryakıt ...
Opet Fuchs Satış Gücü Antalya’da Buluştu
Madeni yağ sektörünün lider firmalarından Opet Fuchs, "Birlikte çok daha ...
 
Motul İle Motogp’ye Gitme Şansı Devam Ediyor
Motul, 15-17 Temmuz tarihlerinde Almanya Sachsenring'de gerçekleşecek ...
İtalyan Bakan, Trieste Limanı’nı Ziyaret Etti
İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Graziano Delrio, üst düzey bir heyetle ...
Tasarruf Edene Shell’den Hediye
Shell & Turcas, 18 Nisan’da başlattığı Shell Drive Yarışması ile Türkiye’de ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerşoförlkwkamyonumtrucksondakikatürkiyefahrerKamyon