Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Eylül 2018 Perşembe - 13:00

Renault, Nissan ve Mitsubishi ve Google Ortaklığı

Renault-Nissan-Mitsubishi ve Google, Android işletim sisteminin araçlara entegrasyonunu sağlayacak teknoloji ortaklığını duyurdu. 2021 yılından itibaren hayata geçirilecek teknoloji ile çok sayıda marka ve modelde akıllı bilgi eğlence sistemleri ve müşteri odaklı uygulamalar yer alıyor.

Renault, Nissan ve Mitsubishi ve Google Ortaklığı

Renault-Nissan-Mitsubishi ve Google, Android işletim sisteminin araçlara entegrasyonunu sağlayacak teknoloji ortaklığını duyurdu. 2021 yılından itibaren hayata geçirilecek teknoloji ile çok sayıda marka ve modelde akıllı bilgi eğlence sistemleri ve müşteri odaklı uygulamalar yer alıyor.

Teknoloji ortaklığı ile birlikte, İttifak üyeleri tarafından birçok pazarda satışa sunulan araçlarda dünyanın en popüler işletim sistemi olan Android bulunuyor. Google Haritalar uygulaması ile sesli navigasyon hizmetinin yanı sıra, Google Play Store’daki zengin bir otomotiv uygulamaları ekosistemine erişecek kullanıcılar, Google Asistan sayesinde arama ve mesajlara yanıt verebilecek, istedikleri bir bilgiye ulaşabilecek ve araç fonksiyonlarını yönetebilecekler.

2017 yılında 200 pazarda 10,6 milyon satış adedine ulaşan İttifak markaları, Google uygulamaları ve hizmetlerini, bilgi eğlence sistemlerine ve bulut tabanlı sistemlere entegre ederek Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors müşterilerinin sürüş deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. İttifak araçları Android platformunu paylaşırken, her marka bu ortak Android platformunun üzerinde kendine özgü bir müşteri ara yüzü oluşturma ve spesifik özellikler tasarlama esnekliğine sahip.

Bilgi ve eğlence sistemleri konusunda gerçekleştirilen bu ortaklık, İttifakın 2022 planının da bir parçası olarak daha fazla aracı internet bağlantılı ve bulut tabanlı hizmetlerle donatmayı hedefliyor. Planın birinci yıl dönümünde yapılan bu ortaklık, yeni nesil teknolojilere odaklanıldığını gözler önüne seriyor. Plan çerçevesinde, Renault-Nissan-Mitsubishi markaları 2022 yıl sonu itibarıyla 14 milyondan fazla satış adedine ulaşmayı hedefliyor.

Plan, aynı zamanda 12 adet yeni sıfır emisyonlu elektrikli otomobilin ve yeni otonom sürüş teknolojilerinin lansmanını kapsıyor.

İttifak ve Google’ın son teknolojilerinin bir araya geleceği araçlar, pazardaki en akıllı bilgi eğlence sistemlerinden birine sahip oluyor.

Sürücüler ve yolcular, Google ve Android işletim sisteminin imkanlarını kullanarak binlerce mevcut uygulamaya ve yeni uygulamaları içeren bir ekosisteme erişebiliyor. Sistem aynı zamanda Apple iOS gibi diğer işletim sistemleriyle çalışan cihazlarla da uyumlu.

Renault-Nissan-Mitsubishi İş Geliştirme Direktörü Hadi Zablit, “Google ile ortaklığımız sayesinde Android uyumlu araçlarda müşterilerimize zengin bir deneyim sunacağız. Google Maps, Google Assistant ve Google Play Store gibi birçok kullanıcının alışkın olduğu Google hizmetlerine ek olarak, güçlü, internet bağlantılı ve kusursuz kabin içi/kabin dışı deneyimler tasarlıyoruz” dedi.

Renault-Nissan-Mitsubishi Internet Bağlantılı Araçlar Direktörü Kal Mos, “Android platformunun bilgi-eğlence sistemlerine entegrasyonuyla, internet bağlantılı araçlarımıza yeni bir zeka seviyesi eklemiş oluyoruz. Google’ın yapay zeka teknolojisini kullanan Google Asistan, müşteriler ve araçları arasındaki temel kesişme noktası olacaktır. Google Haritalar ve Google Asistan uygulamalarının İttifak’ın bilgi eğlence sistemine entegre edilmesiyle, en gelişmiş yapay zeka tabanlı uygulamaların bir kısmı müşterilerimizin parmaklarının ucunda olacak. Ayrıca Google Play Store’a araç içi erişim sayesinde, müşterilerimiz araçlar için tasarlanmış açık ve güvenli bir ekosistemin tadını çıkarabilecekler.” dedi.

Google Platform & Ekosistemleri Direktörü Hiroshi Lockheimer, "Google ve Renault-Nissan-Mitsubishi markaları, tanıdık, yükseltilebilir, internet bağlantılı uygulamalar ve hizmetler ile akıllı, güvenli ve kusursuz bir araç içi deneyimi sunmak gibi ortak bir vizyona sahip. Play Store ve Android üzerinden Google Asistan, Google Haritalar ve diğer popüler uygulamaları dünyanın dört bir yanındaki sürücü ve yolcuların hizmetine sunmak amacıyla yaptığımız bu ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

 
Kamyonların Başkaları İçin Bir Sorun Değil Yalnızca Yük Taşıma Araçları Olmasını İstiyoruz
 
12 Metrelik Avenue Electron Seri Üretime Hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonların Başkaları İçin Bir Sorun Değil Yalnızca Yük Taşıma Araçları Olmasını İstiyoruz
Bosch, büyümeye devam ediyor. Şirket bu yıl, mobilite iş kolunun satışlarını ...
Elektronik Denetim Sisteminin Kapsamı Genişletildi
Trafik cezalarının kapsamında değişikliğe gidildi. Trafik kontrol ve cezalarında ...
THY’den Büyük Zam
Mayıs ayında kargo ücretlerine zam yapan Türk Hava Yolları tekrar bir ...
 
Ankara-Niğde Otoyolu 2020'de Hizmete Açılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, toplam 330 kilometreden oluşan ...
Anadolu Isuzu, IAA Hannover Fuarı’nda 5 Yeni Modelinin Lansmanını Yaptı
Anadolu Isuzu, tüm dünyanın yakından takip ettiği IAA Hannover 2018 Ticari ...
BMC, yeni kamyon ailesi TUĞRA ile geri döndü
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, yeni kamyon ...
 
Büyük Ödül Türk Mühendislerinin Geliştirdiği Yerli Kamyona Verildi
Ford Trucks, yeni çekicisi F-MAX’i, 2018 Hannover Uluslararası Ticari ...
100 Milyon TL Yatırım
Global stratejisi kapsamında otomotiv sektöründeki gelişmeleri ve büyüme ...
Schmitz Cargobull’dan Yeni Kampanya
Geçtiğimiz yıl 125. Doğum gününü kutlayan ve bu nedenle çeşitli organizasyonlar ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsfahrertreylerkamyonumbus haberler sondakikaKamyontürkiye