Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Haziran 2015 Cuma - 13:11

Pirelli’den Şehir içi Otobüslerine Yeni Lastik

Pirelli’nin Series 01 desenlerinden oluşan ürün yelpazesi, yeni ekstra yük donanımı ve St:01 Geniş Taban (Wide Base) M+S ile tamamlandı. Pirelli İtalya’da düzenlenen Autopromotec Fuarı’nda dört yeni ve yenilikçi ticari taşımacılık ürününü sektör ve uluslararası basına tanıttı.

Pirelli’den Şehir içi Otobüslerine Yeni Lastik

Pirelli markası mevcut pazarların yanında yeni girmeye hazırlandığı pazarlarda da iddiasını sürdürme kararlılığında.

Pirelli, İtalya'nın Bologna kentinde dünya çapındaki basın ve bayilerini ağırladığı toplantıda yenilenmiş ürünleri ve filo çözümlerinin yanı sıra gelecek dönemde dünya genelinde çok daha fazla pazarda olacaklarının da sinyalini verdi.

Değişen ve gelişen, ayrıca pazara göre farklılaşan gereksinimlere uygun çözümler üreten marka bu doğrultuda güçlü olduğu Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika dışında Kuzey Amerika ve Asya gibi birçok yeni pazara da girme hazırlığında.


Pirelli’den Şehir içi Otobüslerine Yeni Lastik
Filo Yöneticileri İçin Yeni Uygulama

Pirelli’nin Series 01 desenlerinden oluşan ürün yelpazesi, yeni ekstra yük donanımı ve St:01 Geniş Taban (Wide Base) M+S ile tamamlandı. Pirelli İtalya’da düzenlenen Autopromotec Fuarı’nda dört yeni ve yenilikçi ticari taşımacılık ürününü sektör ve uluslararası basına tanıttı.

Pirelli İtalya’da düzenlenen Autopromotec fuarında dört yeni ve yenilikçi ticari taşımacılık ürününü sektör ve uluslararası basına tanıttı. Bizim de Kamyonum Dergisi olarak misafir olduğumuz bu tanıtımda, sehiriçi otobüsler için MC:01 lastiği, ünlü Series 01 desenlerine ilave olarak ekstra yük donanımlı XL ve Pirelli tarafından ticari taşımacılık için geliştirilen ve akıllı telefonlarda çığır açacak FleetApp uygulamasını da tanıttı.

Daha önce lansmanı başarıyla gerçekleştirilmiş olan ST:01 Wide Base M+S’in de aralarında bulunduğu bu dört yeni ürün, Pirelli’nin Series 01 ile başlayan ve filoların Toplam Sahip Olma Maliyeti’ni (Total Cost of Ownership) kontrol altında tutmalarına yardımcı olmayı amaçlayan, geniş kapsamlı filo ürün ve hizmetlerini takviye ediyor.
Sadece lastik tedarikçisi olmanın ötesinde, hem üstün performanslı ürünler hem de en kaliteli kaplama hizmeti ve CyberFleet gibi yenilikçi yönetim çözümleri sunmayı ilke edinen Pirelli, gerçekleştirdiği çalışmalarıyla tam anlamıyla bir filo partneri olmayı amaçlıyor.

Series 01’in son teknoloji ürünü R:01s
Pirelli’nin en son teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş olan 01 serisinin 2. jenerasyonu olan 01s, 315/70R22.5 ölçüsünde Haziran itibarıyla Türkiye pazarında yerini aldı ve yakın zamanda 315/80R22.5 ve 295/80R22.5 ölçüleriyle de piyasaya sunulacak.

“01 Serisi” 2. jenerasyonu, yeni formülasyona sahip olan ve yüksek silika içeren taban karışımı sayesinde, yüksek kilometre ve karışık kullanım koşullarında ve hatta orta seviye aşındırıcılığa sahip yüzeylerde oluşan tipik strese karşı direnç göstermeyi garanti ediyor. Kuru, ıslak ve kış koşullarında lastiğin ömrü boyunca koruduğu yüksek güvenlik seviyeleri daha da artırıldı.

Daha fazla dayanım ve yüksek kilometre için topuk yapısı takviye edildi. Zor şartlarda dahi sürüş hassasiyetinden ödün vermeyen ve ön ve arka akslardaki farklı fonksiyonel özellikleri optimize etmek üzere tasarlanmış olan taban desenleri sürüş konforu ve ekonomik açıdan avantajlar sunuyor. Kanal ve lamel geometrisi hassas sürüş ve geniş yollarda yüzey çeşitliliğine karşı mükemmel yol tutuş için dizayn edildi.

FR:01s taban genişliğinin artırılması sayesinde lastik kullanım ömründe artış ve yol tutuş ile yön verme hassasiyetinde iyileştirmeler hedeflendi. Merkez oluklarının dibindeki kauçuk çıkıntılardan oluşan desen, taş tutmayı engelleyerek daha güvenli ve konforlu bir yolculuğu garanti ediyor. Zig-zag şeklindeki dört adet kanal ve kesintisiz çevresel bloklar sayesinde fren mesafesi azaltılmış ve sürüş güvenliği artırıldı.

TR:01s, yönlü taban deseni ve optimize edilmiş taban bloklarının yerleşimi ile mükemmel çekişin yanında akustik konfor da sağlar. Lastiğin ömrü boyunca yüksek performans ve çekiş özelliği için daha derin kanallar dizayn edildi. Bunun yanında Pirelli’nin Patentinde olan yanal kanal geometrisi ve derinliği ile taş tutmama ve düzenli aşınma garanti edilmiştir.  TR:01s üç tepeli dağ ve içerisinde kar tanesi markalamasına sahiptir.

Şehir içi otobüslere en iyi çözüm: MC:01
Yapılan yatırımlarla sık olarak değişen şehir içi yollarda daha güvenilir ve sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmeti sunmaya katkı sağlamak üzere geliştirilen MC:01, uzun lastik ömrü ve düşük dönme direnciyle öne çıkıyor. Kilometre başına maliyetlerin ve yakıt tüketiminin azalmasını sağlayarak, günlük kullanımda yatırım getirisini garanti ediyor.

MC:01’in yapısındaki geliştirmelerle, taşıma kapasitesinin artması, yan darbeler de dahil olmak üzere darbelere karşı direncinin ve dayanıklılığının artması MC:01’in yapısındaki gelişimlerin sonucudur. Pirelli’nin patentli ve geliştirilmiş ürün gamı olan Series 01’deki teknolojiden de faydalanan MC:01, özellikle şehiriçi kullanımlar için uzun ömür ve kaplanabilirlik özellikleriyle dizayn edildi. Gürültü seviyesi farklı yol yüzeyleri için azaltılmış (MC88’e kıyasla -3dB(A)), yol tutuş özelliği ıslak zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda artırılmış ve kontrol edilebilme özellikleriyle konfor ve güvenlik de mümkün olan en yüksek düzeye çıkarıldı.

Pirelli mühendislerinin MC:01’e getirdiği yenilikler arasında iki özel patentin konusu olan keskin hatların uygulandığı, en yeni malzemeler ve üretim tekniklerinin kullanıldığı sırt desen tasarımı ve omuzlar bulunuyor. MC88 ile karşılaştırıldığında lastik ömründen dönme direncine, ıslak ve kuru zeminlerdeki konfordan kaplanabilirliğe kadar birçok özelliklerde iyileştirmeler yapılmıştır.

Bu iyileştirmelerle ortaya çıkan özelliklerin tümü gerçek yollarda, yapılan geniş kapsamlı test programları ve CyberFleet sistemi kullanılarak doğrulandı. Pirelli’nin bu yeni ürünü önümüzdeki günlerde Türkiye pazarındaki yerini alacak.

Treyler ve tırlara özel ST:01 Wide Base M+S+
Pirelli’nin treyler ve tırlar için özel hazırlanan lastik ürünleri gamını tamamlayan ST:01 Wide Base M+S+ farklı hava koşullarında orta ve uzun mesafeli yolculuklar için güvenli performans sağlıyor.

ST:01 Wide Base M+S+  deseni, özel olarak optimize edilmiş sırt deseni, üç adet çevresel orta blok üzerinde yanal oluklarıyla ST:01 Wide Base M+S modeline göre, dayanıklılık ve kaplamadan ödün vermeden, kış koşullarında üstün performans ve ıslak yollarda daha iyi yol tutuşu sağlamaktadır.

Ürün gamındaki Ağır yük taşıma kapasiteli versiyonlar (XL)
H (Highway - Karayolu), R (Regional - Bölgesel), W (Winter - Kış) ve C (City - Şehir) olarak farklı uygulamalara bölümlendirilen ‘Pirelli:01 Serisi’ şimdi daha fazla taşıma kapasitesi sunan yeni lastiklerle zenginleşiyor. Bunu gerçekleştirmek için Pirelli mühendisleri hem yapı hem de malzemelerde bazı yeni teknolojiler kullanarak, sadece daha fazla yük taşıyabilen çok daha güçlü bir karkas değil hem daha dayanıklı hem de kaplanabilirliği daha iyi olan bir ürün ortaya çıkardılar.  Yeni XL lastik ürünleri gamı ön akslar için FH:01 Coach serisinde ve aynı zamanda MC:01 (TTM: Ağustos), FH:01, - (315/70 dışında henüz pazarda değil), FW:01’e ilave olarak H:01 Coach ve yeni MC:01 donanımları ile sunulmaktadır.

Pirelli FleetApp
Pirelli’nin iOS ve Android platformlarına uygun, hem yolcu taşımacılığı hem de ticari taşımacılıktaki olabilecek ihtiyaçlara en uygun lastiği hızlı bir şekilde tespit etmeye yarayan uygulaması olan Pirelli FleetApp, kullanıcıların sadece birkaç veri girerek kamyon lastiklerinin yanı sıra Pirelli’nin ikinci markası olan Formula marka lastikler hakkında da ihtiyaçları olan tüm bilgileri edinmesine olanak tanıyor.

Bu sade ve sezgisel uygulama, örneğin her lastik için tavsiye edilen kullanım tipi, mevcut ebatlar, Avrupa etiket verileri, sırt deseni tasarımı ve her ebatta teknik özellikler gibi bilgiler veriyor. Ürün gamıyla ilgili bilgilerin yanı sıra uygulamada, kullanıcıların her lastiğin enerji verimliliğine göre ne kadar yakıt tasarrufu yapabileceklerini hesaplayabilmelerini sağlayan dahili bir simülasyon aracı bulunuyor.

FleetApp menüsünde ayrıca, özel öneriler ve müşterilerin Pirelli ürünlerinin tüm ürün gamını ve CyberFleet gibi uzmanlık hizmetlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olan bir video galerisi de bulunuyor. Resmi olarak yayınlanmadan önce, sahadaki beta test edicilerin rolünü oynayan filo satış personeli tarafından geniş ve kapsamlı bir teste tabi tutulan uygulama için teste katılanlar tarafından ara yüzünün ve kullanıcı dostu özelliklerinin daha da geliştirilmesi için değerli bilgiler verildi.

Pirelli FleetApp uygulaması şirketin geniş kapsamlı “Filo Çözümleri” hizmetlerini daha da güçlendirirken CyberFleet izleme sistemini ve Novateck ile Novatread’in hem soğuk hem de sıcak kaplama süreçlerini bünyesinde barındırıyor. Bu çözümler bir lastiğin tüm ömrü boyunca yüksek kalite düzeyini garanti edebiliyorlar ve böylece sürekli performans, verimlilik ve güvenlik sağlıyorlar. Her lastiğin basınç ve sıcaklığını gerçek zamanlı olarak takip eden CyberFleet hizmeti, halen 240 filoda faaliyet gösteriyor. Bunlardan yüzde 34’ü en yeni teknoloji ürünü dinamik versiyonu tercih etti ve şimdiye kadar toplam 192 milyon kilometre mesafe yakından takip edildi.

“Teknolojiye ayak uydurmak Bayilerden Geçer!”
İtalya’da gerçekleştirilen Autopromotec Fuarı’na Türkiye’den de en yüksek satış performansina sahip Pirelli bayileri katıldı. Pirelli Bayilerinden Ünal Lastik Kaplama Sahibi Salim Önel, Durmuşlar Otomotiv sahibi Hacı Ali Durmuş, Yiğitler Oto Lastik Genel Müdürü Ergün Yiğit Kamyonum Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Bayilerin bu tür uluslararası fuarlara katılmasının büyük katkı sağladığının altını çizen yetkililer, lastik teknolojisinde lider olan Pirelli markasının gelişmesi açısından da bunun önemine vurgu yapıyorlar. Bizimle birlikte fuari ziyaret eden Pirelli'nin bayi yetkilileri merkez ile sürekli iletişim halinde olduklarını, zaten teknolojiye ayak uydurmanın en önemli kriterlerinden bir tanesinin de bayiler olduğunu vurguluyor.

“Pirelli Bayileriyle Bir Ailedir”
Çok uzun süreler boyunca Pirelli ile çalıştıklarını, çalışmaya da devam edeceklerini ifade eden bayi yetkilileri şunları söylüyor; “20 yıllık serüvenimizde Pirelli ile şuanda geldiğimiz noktada her yonden çok iyi noktadayız. Sabrın sonu selamettir diyoruz ve daha iyi noktalara gideceğimize inanıyoruz. Bizim markamız gerçekten özellikle son 5 yıldır teknolojiye bire bir ayak uyduran hatta öncülük yapan bir markadır.” En sağlam ve uzun ömürlü lastiğin Pirelli olduğunu vurgulayan yetkililer “Kontrolsüz güç güç değildir!” diyor.
 
“Daha İyi ‘Rolling Resistance’ Değeri,
Daha Uzun Km
ve Daha Güçlendirilmiş Bir Yapı”
Türk Pirelli Otobüs ve Kamyon Lastikleri Satış ve Pazarlama Müdürü Nurtaç Önvural mümkün oldukça özellikle uluslar arası fuarlara bayilerin katılımını sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor.
“Fuarlar yeni teknolojileri görmek açısından herkesin bilgi dağarcığını geliştiriyor.” diyen Önvural, sadece bayiler için değil kendileri için de faydalı olduğunu vurguluyor.

Autopromotec Fuarı’nın çok zengin bir katılımcısının olduğunu ifade eden Önvural, Pirelli’nin lansmanını yaptığı ürünler hakkında da şunları soyledi: “Bizim birkaç sene önce lansmanını yaptığımız 01 serileri bizim lokomotifimizi oluşturuyor. Şimdi bu serilerin yeni jenerasyonu çıkıyor. Bunlar da Türkiye’de pazara sunulacak. Büyük bir kısmı Türkiye’de üretiliyor. Bunu da biz Türk tüketicisi ile buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle filolarda yeni ürünler çok büyük katma değer sağlıyor. ‘Total Cost Of Ownership’ dediğimiz filoların toplam lastik ve yakıt maliyetlerini azaltmada çok büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz.”

Lansmanı yapılan ürünlerin her birinin farklı geliştirilmiş yönlerinin olduğuna dikkat çeken Önvural, “Eski jenerasyona göre temelde şunu söyleyebiliriz: Daha iyi ‘rolling resistance’ değeri, daha uzun km ve güçlendirilmiş bir karkas yapısı.

Kaplama sektörüne de değinen Önvural, “Kaplama lastik sektörü için çok önemli. Biz lastik üreticilerinin artık müşterilerine tek bir lastik sunmak yerine kaplama ile zenginleşmiş bir kaç  ömür sunabilmesi gerekiyor. O yüzden üreticilerin güvendikleri kendi teknolojilerini ortaya koydukları kaplama teknolojileri ile kendi karkaslarını ve ömür garantilerini sunabiliyor olması gerekiyor. Çevre ile olan entegrasyonu artırabilmek müşterilere verilen uzun ömür garantisini sunabilmek için bizlerin bu teknolojiyi öneriyor olmamız gerekiyor. Bizim tüm Türkiye’yi kapsayan yetkili kaplama atölyelerimiz var. Bu atölyelerle bayilerimizin birlikteliğini sağlıyor, müşterilerimize yeni lastik ve kaplama teknolojileri sunuyoruz” diyor.

 
Lastiğinizin özel bakımını ihmal etmeyin!
 
Gözünüzü Yoldan Ayırmayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lastiğinizin özel bakımını ihmal etmeyin!
Okulların kapanmasıyla birlikte tatiller başladı. Şehirlerarası yollarda ...
Otokar, Avrupa çıkarmasına devam ediyor
Otokar, 8-10 Haziran tarihleri arasında Uluslararası Toplu Taşımacılar ...
İpragaz Otogaz kalitesi; yenilenen istasyonu ile Konya Karatay’da
Türkiye’nin otogaz sektöründeki en büyük dağıtım ağlarından birine sahip ...
 
Michelin, MEMS Evolution3 ile maden sektöründe maliyetleri düşürecek
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, lastiklere yönelik ...
Karsan Atak’lar Manisa’ya Teslim
Nisan ayında Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüs Kooperatifi ...
İETT otobüsleri sahura kadar çalışacak
İETT her Ramazan ayında hizmete sunduğu Ramazan Hattı uygulamasını bu ...
 
Raid Kupası Çorlu’da Başlıyor
2015 TOSFED Raid Kupası ilk yarışı, 20-21 Haziran tarihlerinde Trakya ...
Toyota Forever Kart Sahiplerine Sarar’dan Yüzde 35 İndirim
Toyota’nın sektördeki en kapsamlı sadakat programı olan “Toyota Forever ...
Samsun’un Yakıt Tasarrufu Şampiyonu Aktaş Nakliyat’tan
Renault Trucks’ın düzenlediği "Yılın Yakıt Tasarrufu Şampiyonu Kim?” yarışmasının ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcKamyonşoförkamyonumfahrertürkiyetreylerlkwnews