Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Kasım 2012 Cumartesi - 11:17

Pirelli, W:01 Serisini Sunar!

*Oktay Ginalli Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Koordinatörü

W:01, M+S Lastiklerine Göre %13 Daha İyi Hâkimiyet Sağlar

 

Ticari araç kış lastikleri yapısında barındırdıkları teknoloji ile kış aylarında yüksek performans ve güvenlik bekleyen sürücülerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermektedir. Özellikle +4 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında yaz lastiklerinin kullanımı risklidir. Çünkü yaz lastikleri yapıları nedeniyle soğuk hava koşullarında esnekliklerini kaybeder ve fren mesafesi, yol tutuş gibi özellikleri kış lastiklerine göre daha düşük seviyede kalır bu da güvenliği tehlikeye atar. Ticari araç kış lastikleri ise karlı yüzeyde daha fazla çekiş ve ıslak zeminde daha iyi yol tutuş özellikleri ile dikkat çekmektedir. Örneğin Pirelli’nin W:01 ağır vasıta kış lastikleri +4 derecenin altındaki hava koşullarında M+S lastiklerine göre %13 daha iyi direksiyon hâkimiyeti sağlarken, karla kaplı yolda %23 daha düşük fren mesafesi sunmakta ve virajlarda daha iyi yol tutuşu garanti etmektedir. 17,5 ve 22,5 jant ölçülerinde ilk kez Pirelli tarafından pazara sunulan W:01 kış lastikleri taban blokların geometrisi ve yüksek dolu/boş oranıyla özellikle şehirlerarası çalışan uzun yol otobüsleri için kışın ideal bir çözüm ortağı olarak öne çıkmaktadır.

 

“Ağırlık Optimum Yerleştirilmeli”

Öncelikle ticari araçların kış lastikleri kullanımında yaz lastiklerinde olduğu gibi ağırlığı optimum şekilde yerleştirmeleri gerekmektedir.

 

“Daha Kısa Fren Mesafesi Sunar”

Kış lastiklerinin sağladığı avantajlar yaz lastikleriyle yapılan karşılaştırmalı testlerde açıkça ortaya çıkmaktadır. Kış lastikleri ıslak ve karlı yüzeylerde daha kısa fren mesafesi sunmaktadır. Ayrıca kış lastikleri soğuk hava koşullarında yaz lastiklerine göre ıslak ve karlı zeminde daha iyi yol tutuşu sağlamaktadırlar.

 

Kış lastikleri özel bileşimleri ve ince lamelli taban yapısı sayesinde sadece karlı zeminlerde değil, soğuk havalarda, ıslak veya kuru zeminlerde en iyi yol tutuşu ve sürüş hâkimiyetini sağlar. Hava sıcaklığı 4°C’nin altına düştüğünde yaz lastikleri çıkarılıp bir sonraki yaz için saklanmalı ve kış lastikleri takılmalıdır.

 

“Zincirli Lastiklerde 50 km/s’ten Hızlı Gidilmez”

Ayrıca sıkça sorulan sorular arasında zincir kullanımı da yer almaktadır. Önemli bir nokta zincirli lastiklerle 50 km/s’ten daha hızlı gidilemez. Uygun bir kış lastiği ile ise 130 km/s hıza kadar güvenli bir şekilde araç kullanılabilir.

 

 

 

 

W:01’in Üyeleri FW:01 ve TW:01

Pirelli’nin ağır vasıta lastikleri ürün yelpazesinde yer alan W:01 serisi kış lastikleri özellikle karlı kaplı yüzeylerde ve 4 derecenin altındaki yol şartlarında kullanım için tasarlanmıştır. W:01 serisinin üyeleri olan FW:01 ve TW:01 yoğun ve ince lamelli taban desenleri ile özellikle otobüsler için akustik konfor ve yüksek km performansı sağlamaktadır.

 

“Bakanlık Önemli Adımlar Atmış Durumda”

Lastiklerin aracın yerle temas eden tek noktaları olduğunu düşündüğümüzde, güvenliğimiz açısından önemi inkâr edilemez. Hava sıcaklıklarının ağır vasıtalarda +4 derecenin altına düştüğü soğuk havalarda yaz lastikleri sahip oldukları güvenlik özelliklerini koruyamazlar bu nedenle kış lastikleri kullanımı çok önemlidir. Türkiye’de henüz Avrupa’daki gibi yasal zorunluluklar olmasa da kış lastik bilinci günden güne artmakta. Ülkemizde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu doğrultuda çok önemli adımlar atmış durumda. Kış lastikleri zorunluluğunun ilk etapta yük taşıyan araçlarla başlaması planlamakta ve bu Türkiye için çok önemli ve güzel bir adım. Hükümetin bu doğrultudaki çalışmaları ve açıklamaları bilincin artmasını büyük oranda sağladı ve sağlamaya devam edecektir. Bildiğimiz kadarıyla çalışmalar devam ediyor. Pirelli olarak bu anlamda yol güvenliğinin artmasına sağlayacak olan bu çalışmaları desteklediğimizin altını çizmek isterim.

 

Bu zorunluluğun yürürlüğe girmesindeki önemli bir etken de bildiğiniz gibi geçen yıl yaşamış olduğumuz zorlu kış koşullarından dolayı birçok kaza meydana geldi. Özellikle kış lastikleri bulundurmadıkları için kaza geçirip yolları kapatan tırlar birçok kişinin de güvenliğini tehlikeye attı.  

 

“Lastiklerimiz Yanaklarında Eoimpact İşaretlemesi Taşımaktadır”

 

Kış lastiklerinden öne çıkan son teknolojik özellikleri Pirelli’nin FW:01 ve TW:01 lastiklerinden yola çıkarak anlatabiliriz. Bu lastiklerimiz yanaklarında Eoimpact işaretlemesi taşımaktadır. Bu sayede, kış şartlarında üstün yol tütüş, aromatik yağdan arındırılmış bileşenlerin kullanımı sayesinde yüksek kaplanabilirlik, düşük dönme direnci sayesinde enerji tasarrufu ve düşük gürültü sunmaktadır. Ayrıca W:01 lastikleri ağır vasıta lastiklerinin üretimi için en gelişmiş mevcut teknoloji olan SATT teknolojisini kullanmaktadır. Buna ek olarak lastiklerin yapısı üç sandviç kuşağı, çüft katlı taban karışımı, altıgen topuk teli ve bütünüyle lastiklenmiş kuşak teli gibi özellikleri de barındırmaktadır.

 

“Yeni Taban Deseni Kilit Role Sahip”

 

W:01 serisi kış lastiklerimiz tüketicilerimiz tarafından oldukça beğeni topluyor. Düşük hava sıcaklıklarında yol güvenliğinin garantiye almanın bir şartı da önemi başlıca sebeplerinden biri kış lastikleri kullanımıdır. Kış lastiklerinin yük ve yolcu taşıyan araçlarda zorunlu olması ile ilgili çalışmalar bilincin artmasına önemli oranda katkıda bulunacağına inanıyoruz. İzmit’te ürettiğimiz ve sürücülere soğuk hava koşullarında daha iyi yol tutuş ve düşük fren mesafesi sağlayan W:01 en ağır kış şartlarında bile optimum yol güvenli sağlıyor. W:01 serisi ürünlerin performansının belirlenmesinde yeni taban deseni kilit bir role sahiptir.

 

Yenilikçi taban deseninin blok geometrisi; max çekiş ve karda yol tutuş bakımından iyileştirilmiş performans sunarken, ıslak yollarda düşük fren mesafesi, taban ve taban altı kauçuklarda kullanılan yüksek silika içerikli karışımı sayesinde üstün akustik konfor ve yüksek km performansı elde etmeyi mümkün kılar.

 

“Diş Derinliği 4 mm’nin Altına Düştüğünde Performans Düşer”

 

Buna ek olarak, tüm lastikler gibi kış lastiklerinin de etkinliği diş derinliğine bağlıdır. Diş derinliği 4 mm’nin altına düştüğünde kış lastiklerinin performansı önemli oranda azalmaktadır. Bu nedenle tüketicilerimize düzenlik olarak lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etmelerini önermekteyiz.

 

1 Kasım’dan İtibaren Lastikler Etiketli

Kış lastikleri uygulamasına ek olarak bir de bildiğiniz gibi sektörü ilgilendiren bir başka önemli konu da Kasım ayından itibaren satışa sunulan olan lastikleri kapsayan AB lastik etiketleme uygulaması.

 

Bu uygulama güvenliği, yakıt tasarrufunu ve çevreyi korumayı amaçlıyor. Lastiklerin yakıt tüketimi, ses ve ıslak seminde fren mesafesi standart bir etiket ile lastikler üzerinde belirtilebilecek.  Lastiklerin araçların yerle temas eden tek noktaları olduğunu ve kalitesiz lastiklerin birçok trafik kazasının nedeni olduğunu düşünürsek, bu etiketleme özelliği ile tüketiciler güvenlikleri açısından hayati önem taşıyan kaliteli ve güvenli lastikleri daha iyi ayırt edebilecek ve bu da bilincin artmasına katkı sağlayacaktır. 

Pirelli olarak  lastik etiketi uygulamasını memnuniyetle karşılıyor ve tam anlamıyla destekliyoruz. Çünkü bunu tüketicilerin daha fazla şeffaflık elde etmeleri için iyi bir araç ve tüketicilerin yeni lastik alımlarında önemli bilgilere sahip olmalarını sağlayacak önemli bir uygulama olarak görüyoruz.

 

Bir diğer önemli nokta; yakıt tasarrufunun ve yol güvenliğinin önemli oranda sürücülerin davranışlarına bağlı olduğunun da unutulmaması gerekiyor. Lastikleri doğru şekilde kullanmak ve korumak bunun yanı sıra lastiklerin özelliklerini bilmek de her durumda güvenliği sağlamanın ve tasarruf yaparken lastiklerin kullanım süresini arttırmanın temel unsurları arasında yer almaktadır.

 

 

 

 
“Michelin X Multiway 3D ve Michelin X Line Energy D Sürücülere Yol Gösteriyor”
 
Her Koşulda En Üstün Performans: WY01, SY397, Y354
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Michelin X Multiway 3D ve Michelin X Line Energy D Sürücülere Yol Gösteriyor”
*Michelin - Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz
Hankook DW06:Kamyon çekici aksı için kış uzmanı lastik
Karlı yollarda maksimum güvenlik Islak, karlı ve buzlu yüzeylerde ...
“Kış Lastiği Seçenek Değil Gerekliliktir”
* Goodyear Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Faruk Uslu
 
Kış Koşullarında Mükemmel Performans: VancoWinter
Continental Kamyon Lastikleri Satış Departman Müdürü Murad Bilginalp
Kışın Güvenlik İçin Wintus, Lassa LC/T ve Lassa LT/A Desenleri
Brisa Ürün Yönetimi Direktörü Egemen Atış
Karadeniz Bölgesi’nin marka tercihi...
KARADENİZ ‘KALİTE’ ARIYOR Kamyonum Dergisi olarak bölgelere ...
 
OTOBÜS PAZARI BU YILDAN UMUTLU
Geçtiğimiz yıl sürekli düşüş gösteren otobüs pazarı yeni yıla umutla girdi. ...
TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ KANTARDA
Taşımacılık sektöründe farklı alanlarda çalışmakta olan bireylere Yol ...
KAÇAK MAZOT KULLANDIM MOTORU YEDİM!!!
İstasyonlarda satılan motorine göre fiyatı daha ucuz olduğu için sürücüler ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler şoförtürkiyefahrertrucksondakikadikkatKamyonlkw