Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
7 Ocak 2014 Salı - 09:01

Otomotivin en başarılı markaları seçildi

Türk otomotiv sektörünün 49 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) Satış ve İletişim dalında başarılı marka ve çalışmalarını ödüllendirmek için düzenlediği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2013 Gladyatörleri” unutulmaz bir finale sahne oldu.

 

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD), markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek için dördüncü kez düzenlediği, otomotiv sektörünün en kapsamlı ve prestijli organizasyonu olan “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2013 Gladyatörleri” heyecanlı ve görkemli bir ödül törenine sahne oldu. Nefeslerin tutulduğu gecede, yılın en başarılı marka ve çalışmaları ödüle layık görüldü.

ODD’nin sektöre dinamizm katmak ve marka algısına pozitif katkıda bulunmak amacıyla 4’ncü kez düzenlediği gecede, otomotiv sektörünün önde gelen markalarının Türkiye’deki tarihsel yolculuğu keyifli bir tema örgüsünde işlendi. Büyük Tarabya Oteli’nde düzenlenen törene, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv dünyasının saygın temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

“Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verildi. Satış Ödülleri, ODD Veri Tabanındaki yıllık satış sonuçlarına göre belirlenirken; İletişim Ödülleri kategorisinde “Yılın TV Uygulaması”, “Yılın Gazete Uygulaması”, “Yılın Radyo Uygulaması”, “Yılın Dergi Uygulaması”, “Yılın Dijital Uygulaması” ve “Yılın Outdoor Uygulaması”, www.oddgladyator.com sitesi üzerinden yaklaşık 63 bin adet halkoyu ile ilk 5’e indirildi. Halk oylamasına açık olmayan “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi”, “Yılın PR/Etkinlik Uygulaması” ve “Yılın Entegre İletişim Kampanyası” kategorilerinde ise aday olan tüm çalışmalar değerlendirmeye alındı. En İyiler, jürinin ödül gecesinde canlı olarak gerçekleştirdiği oylamayla seçildi. “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü, geçen yıl olduğu gibi otomotiv basınının temsilcileri belirledi. Otomotiv sektöründe uzmanlaşan basın mensupları, kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla 2013 yılı içerisinde en beğendikleri lansmanı seçtiler.

Rekabetin yüksek olduğu gecede heyecan zirveye çıktı

Otomotiv sektörünün yakından takip ettiği ve heyecanla beklediği 2013 pazar rakamları da aynı gecede açıklandı. Buna göre 2013 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 9.7 büyüyerek 853.378 adetlik bir sonuçla tamamlandı. Bunun 188.723 adedini hafif ticari araç, 664.655 adedini ise otomobil satışları oluşturdu. Yaklaşık 40 bin adetlik ağır vasıta satışı da eklendiğinde toplam otomotiv pazarı 893 bin adede ulaştı.

 

Gecede satış kategorisinde ödül alan firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına sahip oldular.

Oylama sürecinin tamamlanmasının ardından oy verenlerin arasından noter huzurunda yapılan çekilişle toplam 6 kişi, Apple Mini IPad, Samsung Note 2 ve Turkcell MAXI IQ tablet sahibi oldu.

Cüneyt Özdemir ve Dipnot TV ekibi, gece için özel belgesel hazırladı

Deneyimli televizyon programcısı Cüneyt Özdemir ve Dipnot TV ekibi ise gece için özel bir belgesel hazırladı. Otomobilin dünya ve Türkiye’deki tarihini anlatan belgesel, heyecanlı geceye renk kattı. Belgesel, 1900’lü yılların başında Osmanlı Devleti’nde 100-150 olan otomobil sayısının 100 yıl içinde yaşadığı hızlı büyümenin yanı sıra, otomobilin günlük yaşam, siyaset ve reklam dünyasındaki güçlü rolü de eğlenceli görüntüler eşliğinde anlatıldı. 

 

Gecede bir konuşma yapan ODD yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar şunları söyledi: “Ülkemizde otomotiv sektörü unutulmaz deneyimlerle dopdolu, çok heyecanlı bir tarihçeye sahip. Türk tüketicisi eski günlerde sınırlı sayıdaki seçeneğe sahip otomobillere sahip olabilmek için aylarca sıra beklemeyi göze alıyordu.

 

O günlerden günümüze kadar gelen, 50’den fazla farklı markanın satıldığı, Avrupa’nın 6’ıncı dünyanın 19’uncu büyük otomotiv pazarı olmamıza uzanan yol hiç de kolay bir yol değildi. Bu yol inişler, çıkışlar, engebeler, kasisler ve virajlarla doluydu. Fakat bizler çok sıkı çalışarak, her defasında yaratıcı çözümler üreterek direksiyon hâkimiyetini kaybetmeden bugünlere gelmeyi başardık.

 

Sektörümüzün mensupları, tüm zorluklarına rağmen her zaman iyimser, her zaman yaratıcı, daima yenilikçi ve en önemlisi mücadeleci olmayı başardılar. Bu da hepimizi yılmaz birer savaşçı haline getirdi.”

 

Otomotiv sektörünün yoldaşları geceye destek verdi

 

Otomotiv sektörü ile birlikte yürüyen firmalar, ODD Satış & İletişim Ödülleri, 2013 Gladyatörleri gecesinde de sektörü yalnız bırakmayarak geceye destek verdi. Gecenin ana sponsoru Bridgestone ve Lassa olurken, gecenin diğer sponsorları Castrol, Mapfre Genel Sigorta, Turkcell, BASF - The Chemical Company, GEFCO Lojistik ve Koçfinans oldu.

İletişim sektörünün deneyimleri isimleri değerlendirdi

Gladyatör Ödülleri’nin dördüncü yılında değerlendirme TÜHİD Başkanı Fügen Toksü başkanlığındaki saygın akademisyenlerden ve iletişim sektörünün deneyimli isimlerinden oluşan jüri tarafından yapıldı.

Jüri üyeleri:

  • Fügen Toksü, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı
  • Prof. Dr. Suat Gezgin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı
  • Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi
  • Prof. Dr. Melda Cinman (Şimşek), Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi
  • Doç. Dr. Steven Seggie, Özyeğin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi 
  • Dr. Cüneyt Evirgen, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi Direktörü
  • İsmail Hakkı Polat, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi
  • Şafak Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi 
  • Emine Pura, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Başkanı
  • Zehra Öney, Mobil Pazarlama Derneği (MMA) Türkiye Başkanı
  • Haluk Sicimoğlu, Reklamcılık Vakfı Başkanı
  • Egemen Atış, Brisa Bridgestone Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü 
  • Emre Ilgaz, Castrol Binek Araç ve Motorsiklet Yağları Kategori Müdürü
  • Yiğit Kulabaş, Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı
  • Bülent Hiçsönmez, Google Türkiye Ülke Direktörü

 

Ödül Alan Gladyatörler

SATIŞ ÖDÜLLERİ

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Dacia

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Transit

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Lancia

En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat “Linea”

En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault

En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen

 

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ

Yılın Televizyon Uygulaması: Volkswagen “Jetta”

Yılın Gazete Uygulaması: Citroën “Yeni C4 Picasso”

Yılın Radyo Uygulaması: Renault “Captur”

Yılın Dergi Uygulaması: Fiat “500 Mıknatıslı Jant”

Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Toyota “Corolla Lansmanı Yerel Basın Buluşmaları”

Yılın Dijital Uygulaması: Mercedes-Benz “Farkında mısınız?”

Yılın Outdoor Uygulaması: Mercedes-Benz “Citan”

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Doğuş Otomotiv “Trafik Hayattır”

Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Toyota “Yeni Auris”

Yılın Basın Lansmanı: “Peugeot 2008 Lansmanı”

Jüri Özel Ödülü:  “Peugeot ile engelsiz yaşam”

Turkcell Mobil İletişim Ödülü’nün sahibi ise, yeni açılacak bayiler için en doğru lokasyonların tespit edilmesini ve saha çalışmalarında daha gerçekçi ve hedefe ulaşacak faaliyetler gerçekleştirebilmesini sağlayan Turkcell Akıllı Harita çözümünü otomotiv sektöründe kullanan Tofaş oldu.

6 Ocak Pazartesi gecesi Büyük Tarabya Oteli’nde gerçekleşen geleneksel gecede “Satış” ve “İletişim” kategorilerindeki 18 dalda ipi göğüsleyenler, prestijli ödüllerin sahibi oldu. Cüneyt Özdemir ve Dipnot TV ekibi’nin tören için özel olarak hazırladığı, otomobilin Dünya ve Türkiye’deki ilgi çekici tarihini anlatan belgesel ise geceye renk kattı.

 
Volvo çalışanlarına servis oryantasyonu
 
Muzaffer Aydın vefat etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volvo çalışanlarına servis oryantasyonu
Volvo Group Trucks Türkiye bünyesinde çalışan tüm personel, İstanbul’da ...
Ford'dan benzini unutturacak otomobil
Ford , yakıt olarak neredeyse tamamen güneş enerjisini kullanan konsept otomobilini duyurdu.
17 milyon sürücüyü ilgilendiren düzenleme
17 milyon sürücüyü yakından ilgilendiren trafik sigortasında, 1 Ocak'tan ...
 
Onur Air'e fotoğraf cezası
Alman kız arkadaşıyla yürürken izinsiz çekilen fotoğrafı Onur Air’in uçakta ...
Emirates’ten 2013’te 18 bin dünya turu
Emirates, 2013 yılında dünyanın çevresinde 18 binden fazla tur atarak, ...
Aselsan ile THY Teknik anlaşma imzaladı
ASELSAN ile THY Teknik AŞ arasında uçaklar için üretecek Elektronik Harp, ...
 
Hava ve deniz ulaşımına sis engeli
İstanbul ve İzmir'de yoğun sis hava ve deniz ulaşımını aksatıyor.
DSV Türkiye satış oranında artış bekliyor
DSV Türkiye Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.’de Satış ve Pazarlama Direktörü ...
TIRSAN: ''Sözümüzü Tuttuk''
2002 yılından günümüze, tasarımdan, üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
bus
türkiye
news
şoför
dikkat
src
sondakika
lkw