Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Aralık 2016 Çarşamba - 17:12

Otomotiv Sektöründe Bir İlk

Assan Hanil, kurumsal dönüşüm yolculuğunda önemli kilometre taşlarından olan Doruk Projesi’ni düzenlediği bir toplantı ile tanıttı.

Otomotiv Sektöründe Bir İlk

Assan Hanil, bu proje ile uçtan uca yeniden tasarladığı iş süreçlerini SAP S/4 Hana platformunda uygulayan ilk Türk otomotiv firması oldu. SAP Türkiye, EY ve Detaysoft’un proje partneri olarak sağlayacakları altyapı desteği ile kurulacak SAP S/4 Hana teknolojisine geçiş fazı 21 Kasım 2016 itibariyle başlatıldı ve 1 Ağustos 2017’de tamamlanması planlanıyor.
 
Kibar Holding grup şirketlerinden Assan Hanil, Doruk Projesi adını verdiği iş süreçleri reformuna 21 Kasım’da Viaport Crowne Plaza’da düzenlediği toplantıda start verdi. Assan Hanil, bu proje ile uçtan uca yeniden tasarladığı iş süreçlerini SAP S/4 Hana platformunda uygulayan ilk Türk otomotiv firması oldu.
 
Assan Hanil’in kurumsal dönüşüm yolculuğunda önemli kilometre taşlarından olan Doruk Projesi’nin tanıtım toplantısına proje ekibinin yanı sıra proje partnerleri olan SAP Türkiye, EY ve Detaysoft şirketlerinden temsilciler katıldı. Toplantıda Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, BT Müdürü Ediz Sarıkaya, Mali İşler ve Kurumsal Fonksiyonlar Direktörü (CFO) Osman Başaran ve Kibar Holding CIO Hakan Korkmaz’ın yanı sıra Detaysoft Genel Müdürü Serpil Mermer, SAP Türkiye COO Uğur Candan ve EY Kıdemli Müdürü Ezgi Argüder yaptıkları sunumlarla süreçler hakkında detaylı bilgiler verdiler.
 
Doruk Projesi’nin ilk adımında Assan Hanil’de tüm iş süreçleri gözden geçirilerek günün ihtiyaçlarına uygun ve otomotiv sektöründe en iyi uygulamalarla desteklenmiş şekilde yeniden tanımlanacak. Çalışmanın ikinci boyutunu ise “dijital dönüşüm” oluşturacak; yeni iş süreçleriyle entegre biçimde, Endüstri 4.0 uygulamalarını barındıracak şekilde SAP S/4 Hana uygulamaları hayata geçirilecek.
 
Projenin, kurumsal uygulamaları iyileştirme ve altyapıyı yeni teknolojilere adapte etme ihtiyacından doğduğunu, bu noktada da SAP S/4 Hana teknolojisini tercih ettiklerini anlatan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, şu bilgileri verdi:
Mevcut uygulamalarımız ihtiyaçlarımızın çoğunu karşılamakla beraber geçmişten gelen bir çok talep ve buna yönelik değişiklikler nedeniyle bütünsellikten uzaklaşmaya başlamıştı. Birçok ek uygulama ve bunların birbiriyle uyumlu çalışması noktasında yenilenmeye ihtiyaç duyduk. Ayrıca büyük veri ihtiyaçlarının artması ve bunların analiz edilmesi noktasında sistem altyapılarımız yetersiz kalıyordu. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde SAP S/4 Hana teknolojisi çözüm olarak karşımıza çıktı. Projemizin iki ana fazı 29 Nisan 2016’da başladı ve 1 Ağustos 2017’de tamamlanacak.”
 
Birkaç fazdan oluşan Doruk Projesi’nin, ilk faz olan süreç tasarım kısmı Ekim 2016 sonunda tamamlandı. İkinci faz olan SAP ERP uyarlama ve devreye alma bölümü ise Ağustos 2017’de tamamlanacak. Ardından Endüstri 4.0 ve uç uygulama fazlarına geçilecek. Buna göre uç uygulama adımları olan bütçe ve raporlama, iş zekası gibi araçlar kurgulanacak; Endüstri 4.0 tarafında da otomasyon ve akıllı fabrika uygulamaları hayata geçirilecek.
 
Proje için ayrı bir yönetim kurulu oluşturduklarını anlatan Gedik, proje ekibinin yönetim kurulunun genel müdür ve direktörlerden oluştuğunu, ayrıca mavi ve yeşil olarak tanımlanan iki ayrı ekiple proje adımlarının hayata geçirildiğini söyledi. Süreçlerin yapılandırılmasından sorumlu olan mavi ekip, ağırlıklı olarak birim yöneticisi ve üzeri çalışanlardan oluşturuldu. Anahtar kullanıcılardan oluşan yeşil ekip ise, hazırlık aşamasında ve sonrasında proje uygulamaya geçtiğinde kendi birimlerinde çalışanlara kullanıcı desteği sağlayacaklar. 

 
Iveco Takımı Dakar 2017'de
 
Goodyear Vector 4Seasons Lastiklerine Ödül!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iveco Takımı Dakar 2017'de
Iveco, arka arkaya süren altı yılın ardından yedinci yılda da PETRONAS ...
TNT'den 'Hızlı Avrupa' Hizmeti
Hızlı Kargo Taşımacılığında TNT Avrupa Karayolu devri başlıyor.
Toyota Aralık Kampanyasında Kur Artışına Rağmen Rekabetçi Fiyatlar Sunuyor
Toyota, kur artışlarına rağmen müşterilerine avantajlar sağlayan rekabetçi ...
 
Türkçe Hizmet Veren
Türkçe Hizmet Veren
İETT Karakutuyu Açıyor
İETT, uçaklardaki karakutu sistemini toplu ulaşımdaki otobüslere taşıyacak ...
DHL Express 35’inci Yılını Bursalı İş Ortaklarıyla Kutladı
Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılığı sektörü lideri DHL Express, ...
 
Borusan Lojistik'te Görev Değişimi
43 yıldır “entegre lojistik hizmet sağlayıcı” olarak hizmet veren Borusan ...
GEFCO’dan Yeni Çözümler
Endüstriyel ve otomotiv lojistiğinde öncü firma GEFCO, müşterilerinin ...
Ford Fiesta’nın Dünya Prömiyeri Yapıldı
Ford Motor Company bugün Köln’de düzenlenen özel “Go Further” etkinliğinde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwbustrucktürkiyeşoförsondakikasrctreylerkamyonum