Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Mayıs 2009 Perşembe - 00:00

Otokar ile TSK Anlaşma İmzaladı

Otokar ile TSK Anlaşma İmzaladı

Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin; silah, malzeme ve personelinin emniyetli ve süratli taşınmasını, intikalini sağlamak maksadıyla taktik tekerlekli araç ihtiyacının karşılanması için açılan ihalenin sonucunda Aralık 2008 tarihinde sözleşme görüşmelerine başlamak üzere seçilmişti. İhalenin sonuçlanmasının ardından SSM ile Otokar arasında başlayan sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Otokar ile SSM arasında imzalanan anlaşmaya göre Otokar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan Taktik Tekerlekli Araç (TTA) kategorisinde 413 adet 3/4 ton Komuta Kontrol Aracı ve 448 adet 3/4 ton Yük ve Personel Aracı’nın tasarımını ve üretimini gerçekleştirecek. Otokar 861 adet taktik tekerlekli araçları kademeli olarak bir yıl içinde teslim edecek.

Ankara’da Savunma Sanayii Müşteşarlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ve Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müşteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı M.Levent Şenel katıldı.

Bakan Gönül: “Otokar başarılı çözümler üretiyor”

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı M.Vecdi Gönül, Otokar’ın kara araçları alanında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanması vizyonunun gerçekleştirilmesinde önemli katkısı bulunduğunu söyledi. Gönül, “Otokar, Land Rover araçları üzerinde kendi mühendislik ve tasarım kabiliyeti ile özel araçlar ve alt sistemler tasarlayarak, başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere dost ve müttefik ülkeler için uzun yıllardır başarılı çözümler üretmektedir” dedi.

Mustafa V.Koç: “Göreve Hazırız”

Savunma Sanayii Müşteşarlığı’nda düzenlenen imza töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç yaptığı açıklamada, Otokar’ın savunma sanayiindeki başarılarına bir yenisini eklemesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Mustafa V. Koç şöyle devam etti: “Ülkemizin bölgede lider bir ülke olması için istikrarlı yönetime, büyüyen ekonomiye ve güçlü ve çağdaş bir silahlı kuvvetlere ihtiyacı vardır. Günümüz tehditleri ve modern savaş alanı şartları göz önüne alındığında modern ve güçlü bir ordu için yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Bunun yanında teknolojik olarak üstün, yönelecek tehditleri bertaraf edecek yetenekte modern ekipmanlar, araç ve gereçlere sahip olmak gerekmektedir. Bu sebeple de kendi kaynak ve kabiliyetlerimizi geliştirmemiz, kendi teknolojimizi üretmemiz şarttır. Ancak bu şekilde çağı yakalayabilir, savunma sanayiinde sürekli bir gelişme sağlayabiliriz. Bu anlamda Bakanlığımız ve müşteşarlığımız savunma sanayinin yerel yeteneklerinin gelişimi için çok önemli açılımlarda bulunuyor. Biz de Koç Topluluğu olarak savunma sanayiinde uzun süredir emek ve kaynak harcıyor ve bunun sonucu olarak da büyük projelere imza atıyoruz. Otokar, RMK Marine, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri şirketlerimiz ile Ülkemiz Savunma Sanayii’nin ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde uluslararası rekabetin bir parçası olarak ihracatımızı da artırmayı hedefliyoruz. Otokar olarak silahlı kuvvetlerimize Taktik Tekerlekli Araç üretimi görevini 1987’den beri sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 
Firmaların İlk Tercihi, Mercedes-Benz Axor
 
Türkiye "Özel Ülke" Statüsünde Katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucklkwsondakikaKamyonkamyoncubusşoför haberler dikkat