Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Mart 2009 Pazartesi - 00:00

Otokar 45'inci Yılında Hedeflerine Ulaştı

Otokar 45 inci Yılında Hedeflerine Ulaştı

Koç Topluluğu şirketi olan ve geçtiğimiz yıl 45’inci kuruluş yılını kutlayan Otokar, 2008 yılındaki hedeflerine ulaştı. Türkiye’nin ticari araç ve savunma sanayisinin önde gelen markası Otokar, 2008 yılında yüzde 12 oranında büyüyerek 34,8 milyon dolarlık kar elde etti.

Otokar’ın yüzde 12’lik büyüme başarısı 

Otokar, 2007 yılı sonunda 428 milyon dolarlık cirosunu 2008 yılında 479 milyon dolara çıkartarak yüzde 12 büyümeyi başardı. Bu gelişmeyle birlikte Otokar’ın 2008 yılı karı ise 34,8 milyon dolara ulaştı. Otokar, 17 Mart tarihli Genel Kurulu’nda aldığı karara göre hissedarlarına 1 TL nominal değerli hisse başına 0,30 TL brüt nakit temettü ödemesi yapacak. Cari yıl kazançlarından toplam 7,2 milyon TL nakit brüt temettü dağıtacak.

Otokar Zırhlıları 15’ten fazla ülkenin ordusunda görevde

Otokar’ın savunma sanayi ürünlerinin ihracatından 70 milyon dolar gelir elde ettiğini söyleyen Serdar Görgüç, zırhlı araç satışlarında yüzde 25 oranlarında satış artışı kaydettiklerini aktardı. Özellikle Türk mühendislerin tasarladığı, ülkemizin gururu taktik tekerlekli zırhlı araç Cobra’nın Türkiye’de ve uluslararası alanda önemli bir satış başarısı yakaladığını sözlerine ekledi.

Otokar’ın ihracatı 115 milyon dolar

Serdar Görgüç Otokar’ın 2008 yılındaki ihracatını yüzde 16 oranında arttırarak 115 milyon dolar gelir elde ettiğini anlattı. ݝhracatın Otokar cirosunun yüzde 31’ini oluşturduğuna dikkat çeken Görgüç, bu ihracatın 70 milyon doları savunma sanayi, 45 milyon dolarlık bölümü ise ticari araç satışlarından elde edildiğini ifade etti.

Otokar yatırımlarıyla fark yaratıyor

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar’ın başarısında AR-GE ve insan kaynaklarına yaptıkları yatırımın büyük bir önemi olduğunu söyledi. Görgüç 2008 yılında, AR-GE Merkezi ve fabrika modernizasyonu kapsamında yapılan makine ve teçhizat yatırımları toplamının yaklaşık bir milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Görgüç, 2008 yılında ayrıca 47,5 milyon dolara yeni bir fabrika satın aldıklarını da hatırlattı.

 
Scania'da Kampanya Rüzgarları
 
Ford Otosan'dan Üç Sıfırlı Kampanya
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonumsrctruckbusnewskamyoncutürkiyesondakika