Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Mart 2009 Pazartesi - 00:00

ÖTV Ticari Araçlarda % 10 'dan % 1'e Çekildi

ÖTV Ticari Araçlarda % 10  dan % 1 e Çekildi

Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı, 15 Haziran 2009'da kadar geçerli olmak üzere, ticari araçlarda yüzde 10'dan yüzde 1'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen otomobillerde yüzde 37'den 18'e, 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde yüzde 22'den 11'e çekildi.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu, yarı romörkler için çekiciler vergi oranı yüzde 1, 10 veya daha fazla kişi taşımaya mahsus (şoför dahil) motorlu taşıtlar, otobüslerde yüzde 0, midibüs yüzde 1, minibüs yüzde 2, istiap haddi 850 kilogramı geçmeyip motor silindir hacmi 2000 santimetreküpün (cm³) altında olanlarda yüzde 1, istiap haddi 850 kilogramı geçip motor silindir hacmi 2800 cm³'ün altında olanlar yüzde 1, motor silindir hacmi 3200 cm³'ü geçmeyen sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlar yüzde 1, motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçmeyenlerde yüzde 18, motor silindir hacmi 1600 cm³'ü geçen fakat 2000 cm³'ü geçmeyenler yüzde 54, motor silindir hacmi 2000 cm³'ü geçenler yüzde 80 olacak.

Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda yalnız kayıt ve tescile tabi olanlar içinde azami yüklü kütlesi 4700 kilogramı geçmeyip sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olanlarda (kapalı kasalı olmayanlardan motor silindir hacmi 3200 cm³'ü geçmeyenler hariç); motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçmeyenlerde yüzde 1, motor silindir hacmi 3000 cm³'ü geçip 4000 cm³'ü geçmeyenlerde yüzde 47, motor silindir hacmi 4000 cm³'ü geçenlerde yüzde 71, kapalı kasalı olup istiap haddi 620 kilogramın altında olanlarda yüzde 1, diğerlerinde yüzde 1 olarak uygulanacak.

Özel amaçlı motorlu taşıtlarda (insan veya eşya taşımak üzere özel olarak yapılmış olanlar hariç), (örneğin; tamir araçları, vinçli taşıtlar, itfaiye taşıtları, beton karıştırıcı ile mücehhez taşıtlar, yol süpürmeye mahsus arabalar, tohum, gübre, zift, su ve benzerlerini saçan arabalar, atölye arabaları, radyoloji cihazları ile donatılmış arabalar) yüzde 1, yalnız kayıt ve tescile tabi olanlarda (itfaiye taşıtları hariç)fabrika, antrepo, liman veya hava limanlarında kısa mesafelerde eşya taşımaya mahsus, kaldırma tertibatıyla donatılmamış kendinden hareketli yük arabaları; demiryolu istasyon platformlarında kullanılan türde çekiciler; bu taşıtların aksam ve parçalarında yüzde 1, motosikletler (mopedler dahil) ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlarda (sepetli olsun olmasın) motor silindir hacmi 250 cm³'ü geçmeyenlerde 11, motor silindir hacmi 250 cm³'ü geçenlerde yüzde 32 olarak belirlendi.

Kaynak kullanımı destekleme fonu kesitleri hakkındaki kararda yapılan değişikle de bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan finansman kredilerinde, ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla gerçek kişilere kullandırılan krediler, fon kesintisi oranı yüzde 10 olarak tespit edildi.

Dördüncü paketin Türkiye’nin yüz akı olan otomotiv sektöründe iç pazara ve iç tüketime yönelik önemli tedbirler getirdiğini anlatan Çağlayan, bu paketin otomotiv sektörüne büyük katkılar sağlayacağını vurguladı. Çağlayan, elektronik ve beyaz eşya da uygulanan ÖTV’nin 3 ay süreyle yüzde 6.7’den sıfıra indirildiğini belirti. Enerji yoğunluğu olan sektörlerin talebini de dikkate aldıklarını anlatan Çağlayan, bu kapsamda elektrikte, sanayide uygulanan indirimli gece tarifesinin hafta sonları ve diğer tatil günlerini de kapsayacağını kaydetti.

‘Krizden çıkışın tek çaresi tüketiciler’

ZAFER Çağlayan, yaşanmakta olan krizin tek çaresinin tüketiciler olduğunu söyledi. Çağlayan, Tüketici Kanunu’nda değişiklik yaparak en kısa sürede başbakanlığa sevk edileceğini kaydetti. 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle açıklama yapan Çağlayan, “Yasanın çıktmasından bu yana geçen 14 yılda oluşan yeni ihtiyaçları, uygulamada yaşanan aksaklıkları ve AB mevzuat uyumunu sağlamak üzere yeni bir tasarı taslağı hazırladık. Bu düzenleme ile tüketicilere ve müteşebbislere çok önemli yeni hak ve sorumluluklar getiriyoruz. Yaşadığımız ekonomik krizin tek çaresi de tüketicilerdir. Bunun için de tüketicilerin koşulsuz mutlu edilmesi gerekiyor” dedi.

Vatandaş kapora yatırmaya başladı

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ݝlkim Sancaktaroğlu (sağda), ÖTV indirimi haberiyle tüketicinin kapora verip araç ayırtmaya başladığını söyledi.

Aylardır beklenen ÖTV indirimi stokları eritmeye yarayacak. ݝndirim tutarının iç pazardaki 150 bin araçlık stok için az da olsa merhem olacağını belirten Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ݝlkim Sancaktaroğlu, “ÖTV’de indirim beklendiği için satışlarımız durma noktasındaydı. Müşterilerimiz aylardır belirsizlik yüzünden beklemede. ݝndirim haberiyle tüketici kapora vererek araçlarını ayırmaya başladı. ÖTV indirimi ne kadar erken devreye girer ve ne kadar uzun sürerse o kadar çok stoktaki araç sayısını indirecektir. Ancak kredilerde de bir düzenleme gerekiyor. ÖTV tek başına bu koşullarda fazla etkili etmeyecektir. Kredilerde de bir düzenleme şart” diye konuştu.

Bayraktar Holding’in Başkanı Mustafa Bayraktar da indirimin faydalı ama kısa süreli bir tedbir olduğunu söyledi. Bayraktar, “Alınan bu karar merhem niteliğindedir. Tedavi edici değil, kısa süreli bir rahatlama etkisi yaratacaktır” dedi.

Subaru’dan yapılan açıklamada ise Subaru’nun ÖTV indirimini takas kampanyası ile destekleyeceği belirtildi. Subaru Marka Direktörü Çınar Noyan ise, “Hükümetin aldığı ÖTV indirimi kararı önümüzdeki günlerde tüketiciler için iyi bir fırsat oluşturacak” değerlendirmesini yaptı.

 
YAŞLI ARACINI GETİREN 5 BİN TL ALACAK
 
Mesleki Yeterlilik Belgesi Ücretleri İçin Vakıfbank Emek Şubesi'ne Hesap Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckfahrer haberler kamyonculkwnewstreylerşoförbus