Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Nisan 2014 Cumartesi - 10:59

OİB, Tasarımcı Ve Sanayiciyi Ar-Ge Proje Pazarı”nda Buluşturdu

Otomotiv endüstrisinde Türkiye'yi 2023'e taşıyacak inovatif, katma değeri yüksek tasarım ve projeler 3. kez düzenlenen ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda oluşturulan ‘Buyer Market'te ana ve yan sanayi firmaları ile buluştu.

OİB, Tasarımcı Ve Sanayiciyi Ar-Ge Proje Pazarı”nda Buluşturdu

 
OİB, tasarımcı ve sanayiciyi "Ar-Ge Proje Pazarı”nda buluşturdu
Otomotiv endüstrisinde Türkiye'yi 2023'e taşıyacak inovatif, katma değeri yüksek tasarım ve projeler 3. kez düzenlenen ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda oluşturulan ‘Buyer Market'te ana ve yan sanayi firmaları ile buluştu.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, "Otomotiv endüstrisine ivme kazandıracak yenilikçi projelere tüm sektörümüzün sahip çıkmasını istiyoruz. Bugün oluşturduğumuz pazarda bunu amaçladık ve hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), 3. kez düzenlediği ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın ikinci gün etkinliklerinde oluşturulan ‘Buyer Market'e otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayicileri ilgi gösterdi. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, önceki yarışmalarda da başarılı bazı projelerin hayata geçebilmesi için çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak, "Amacımız inovatif, katma değer artırıcı projeleri otomotiv endüstrimize kazandırmak. Bugün de bu yöndeki girişimler yarışmamızın ne kadar doğru bir etkinlik olduğunu gösterdi” dedi.
OİB'in organizasyonu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinatörlüğünde gerçekleşen ‘Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' ve ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nın ikinci gün etkinliklerinde Almanya'nın bilim ve teknoloji üretim merkezi olarak öne çıkan Fraunhofer Enstitüsü'nde Ar-Ge teknoloji ve strateji danışmanlık projelerini yöneten Mehmet Kürümlüoğlu, AB'deki Ar-Ge projeleri süreçlerini anlatarak sektör temsilcilerine ve tasarımcılara yol gösterdi.
Yarışmanın en önemli etkinliği arasında yer alan Buyer Market'e katılan otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayi temsilcileri ise projeleri sergilenen yarışmacılarla bire bir görüşmeler yaptılar.
Araçlara çevreci, güvenli projeler
Yarışmada derece alarak öne çıkan ve ilgi çeken yakıtta hem ekonomik hem çevreci ‘Çift yakıtlı gaz enjektör dizaynı ve imalatı', güvenlikle ilgili ‘Bir darbe sönümleyici parçasında darbe emiliminin kanallar ile tetiklenmesi', tehlikeli anlarda aracın durma mesafesini daha da azaltacak ‘Mr. Amortisör entegrasyonlu anti blokaj fren sistemi', araçların daha sessiz olmasını sağlayacak ‘Otomotiv sektörü için mikro ve nano dokusuz yüzey teknolojisi ile çok katmanlı gürültü emici tekstil yüzeyi geliştirmesi' gibi projeler sanayicilerin dikkatini çekti.
Hedefe ulaşıldı
OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisinde hedefleri yakalayabilmek için inovatif olmaları gernektiğinin altını çizerek, "Sektörümüze yenilikçilik anlamında yön vermesini hedeflediğimiz yarışmamızda birçok inovatif ve başarılı projenin gençlerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından tasarlandığını gördük. Bu bize umut verdi. Ana ve yan sanayimiz de geçtiğimiz yıllardaki gibi bazı projelere özel ilgi göstererek bunların hayata geçmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Etkinliğin Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ise gençlere seslenerek, "Etkinliklerde çok değerli konuşmacıları dinyeyerek onlardan feyz almanızı istiyoruz. Farklı düşünün, kendinizi farklı kılın. Yeniliklere açık olun” şeklinde konuştu.
 

 
BMW’nin elektrikli araçlarında BASF’nin akıllı çözümleri devrede
 
CITA Toplantısı TÜVTÜRK’ün ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMW’nin elektrikli araçlarında BASF’nin akıllı çözümleri devrede
Dünyanın lider kimya şirketi BASF, BMW Grubu’nun ilk elektrikli otomobili ...
Skoda’nın Sportif Oyuncusu Octavia RS Türkiye’de
Köklü motorsporları tarihine sahip Skoda, sporcu karakterini bu kez mükemmel ...
Çocukların Ayakları 23 Nisan'da Toyota ile Yerden kesiliyor
Toyota, artık gelenekselleşen “23 Nisan Toyota Çocuk Şenliği ve Test Sürüş ...
 
FIATA 2014 İstanbul Kongresi’nin Ana Sponsoru Ekol Oldu
2.kez İstanbul’da düzenlenecek küresel lojistik sektörünün en büyük organizasyonu ...
Anadolujet, Şenlik Kapsamında Kocaeli'nde Çocuklarla Buluşuyor
Çocuklarımıza verdiği değeri her fırsatta düzenlediği özel projelerle ...
Dünyada Yılın Otomobili A3 oldu
Otomotivin en prestijli ödüllerinden biri olan Dünyada Yılın Otomobili ...
 
Antalya'daki kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi
ANTALYA'da aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazada içinde ...
Pirelli Fleet Check Hizmeti, Filolara Lastik Yönetim Sistemini Sunuyor
Pirelli, Filo Çözümleri çatısı altında, lastiklerin durumunu analiz ederek ...
Meiller modelleri, Ankara Beton 2014 Fuarı’nda sergilendi
Ankara Congresium fuar merkezinde gerçekleştirilen fuarda 3 farklı modelini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerşoförsrcdikkatkamyoncuKamyontürkiyetreylerlkw