Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
16 Ekim 2015 Cuma - 17:09

Nokian Kış Lastikleri Dosyası

Kış lastiğinin mucidi Nokian Tyres, yeni kış lastiği modelleriyle ürün gamını genişletmeye devam ediyor.

Nokian Kış Lastikleri Dosyası

İki benzersiz ürün konsepti

Premium binek otomobil kış lastiği Yeni Nokian WR D4, sunduğu ıslak zeminde üstün yol tutuşu ile AB lastik etiketi standartlarının en üst seviyesi olan A ve B sınıfı değerlerine sahiptir. Yeni Nokian WR D4, Nokian’ın birçok otomobil dergisi tarafından yapılan testlerde çok sayıda birinciliği olan WR D3‘ün benzersiz yeni teknolojiler kullanılarak geliştirilen bir üst modelidir.

Yeni Nokian Weatherproof ürün ailesi ile birlikte Nokian, Avrupa ve Türkiye’ye pazarına yeni All-Weather konseptini sunuyor. Bu konseptin temel amacı, sürücülerin her yaz ve kış sezonunda lastik değiştirme derdine son vererek yıl boyunca aynı lastiği kullanabilmesini sağlamak aynı zamanda, kış aylarında karda ve erimiş karda, bahar aylarında, mevsim geçişlerinde ıslak zeminde, yaz aylarında yani yılın her günü maksimum güvenlik sunmaktır. Türkiye yol ve iklim şartlarına da son derece uygun olan Nokian Weatherproof ailesi, modern binek otomobiller, SUV/4x4 ve kamyonet, minibüs, panelvan gibi ticari araçlara uygun modellere sahiptir.

Bir kış lastiği birçok özelliğin toplamıdır.

Dünyanın önde gelen lastik uzmanı ve kış lastiğinin mucidi Nokian’a göre, kış lastiklerinin en önemli ve en ayırt edici özelliği, zorlu kış koşullarında karlı ve buzlu zeminde, son derece güvenli performans göstermesi ve yol tutuş özelliklerinin en üst seviyede olmasıdır.

Kış lastiklerinde sürüş güvenliğini etkileyen ve sürücüler tarafından tercih sebebi olabilecek çok önemli ve farklı özellikler vardır.

Bu özelliklerden bazıları:

 Farklı zeminlerde direksiyon hakimiyeti
 Karlı ve buzlu zeminde performans ve çekiş gücü
 Suda kızaklama direnci
 Sağlamlık ve aşınma direnci
 Ses seviyesi
 Yuvarlanma direnci, yakıt tasarrufu

Kış lastikleri, kış koşullarında yol tutuşunu artırmak için yaz lastiğine göre desen ve kauçuk yapısı olarak farklılık gösterir. Kış lastiklerinde daha derin ve karlı zeminde tutunmayı artırmak için özel geliştirilmiş kanallar bulunmaktadır. Derin kanal yapısı sayesinde, kış lastikleri ile yaz lastikleri kolayca ayırt edilebilir. Nokian, kış lastikleri için özel geliştirdiği kanal yapısı karlı zeminde yol tutuşunu artırırken, sürüş hassasiyetini de yukarı çeker. Hızlanma ve frenleme sırasında lastik performansını artırır.

Derin enlemesine kanallar, kar, sulu kar ve çamurun kolayca ve etkili şekilde lastik dışına uzaklaştırılmasını sağlar. Bu sırt deseni, karlı ve sulu karlı zeminlerdeki tehlikeli kızaklamaları önlemede son derece etkilidir.

Nokian kış lastiklerinde kullanılan doğal kauçuk, silika ve kanola yağı içeren Nokian silika kauçuk bileşiğinin eşsiz partikül dağılımı kar, sulu kar ve ıslak zemin yol tutuşunda en yüksek performansı sağlar. Teknolojik olarak en üst düzeydeki bu bileşik, dengeli bir sürüş sunarken aşınma direncini de artırır. Yüksek miktardaki doğal kauçuk ve kanola yağı, farklı hava sıcaklıklarında ve artan kilometreye rağmen mükemmel olan kış şartlarındaki yol tutuşunun aynı seviyede kalmasını sağlar. Düşük yuvarlanma direnci yakıt tüketimini azaltır.

Kış lastiği üzerinde bulunan semboller;
M+S sembolü
M+S sembolü bulunan lastikler, çamur ve kar için özel olarak tasarlandığını gösterir. Bu sembol, herhangi bir test veya onay gerektirmez.
Kar Tanesi sembolü (3PMSF)
Bu sembol, lastiğin kış sezonunda kullanılabilmesi için resmi onaylı olduğunu gösterir. Bu sembolü eklemek için lastiğin test ve onaydan geçmesi gerekir. Kar üzerinde fren yaparak ve lastiğin yol tutuşunu genel olarak kabul görmüş referans bir lastikle karşılaştırarak gerçek koşullarda yapılan dış mekan testi ile onay gerçekleştirilir. Lastik, bu testten geçtiğinde bu sembol (kar tanesi ile üç tepeli dağ) lastik yanağına yerleştirilir. Eski kış lastiği işareti 'M+S' hala kullanılabilir ancak güncel regülasyonlara göre tek başına 'M+S' sembolü lastiğin test edildiğini ve tip onayı aldığını göstermez. Lastiğin kış sezonunda kullanılabilmesi için mutlaka Kar Tanesi sembolünün (3PMSF) olması gerekmektedir. Tüm Nokian kış lastiklerinde ve Nokian Weatherproof dört mevsim lastiklerinde Kar Tanesi sembolü (3PMSF) bulunmaktadır.

Sürüş Güvenliği Göstergeleri DSI + kar tanesi sembolleri
Nokian kış lastiklerinde, sürüş konforu ve güvenliğini arttırmak için lastik sırtına patentli tasarımı olan Sürüş Güvenliği Göstergesi (DSI) ve bir kar tanesi sembolü (Kış Güvenlik Göstergesi) yerleştirilmiştir. Sayılar, ana olukların milimetre olarak derinliğini belirtir. Lastik aşındıkça sayılar silinir. Kışın güvenli sürüş için gereken oluk derinliği 4 ve 5 milimetre arasındadır. Kar tanesi sembolü oluk derinliği dört milimetre olana kadar kalır. Kar tanesi sembolü silindiğinde güvenlik riskinin arttığını gösterir ve bu durumda kış lastikleri yenilenmelidir. Nokian Tyres bu tasararımın patentine sahiptir.

Nokian WR D4

A SINIFI ISLAK ZEMİN YOL TUTUŞU SAĞLAYAN DÜNYANIN İLK KIŞ LASTİĞİ

Yeni geliştirilen Nokian WR D4 kış lastiği, zorlu ve değişken kış koşullarının üstesinden ustalıkla gelir.

Kış lastiği teknolojisinin öncüsü Nokian’ın son ürünü Nokian WR D4, ustaca bir araya getirilmiş güvenlik özellikleri sayesinde konforlu ve güvenli bir sürüş arayan sürücüler için geliştirildi. Yol tutuş şampiyonu Nokian WR D4, özel geliştirilen eşsiz yenilikleri ile karlı, buzlu ve ıslak yolda güvenli ve dengeli bir sürüş sunar. Nokian WR D4, ıslak zemin yol tutuşunda AB lastik etiketi standardının en üst seviyesi olan A sınıfı etiket değerine sahip dünyanın ilk kış lastiğidir.

Kış lastiği uzmanından çözüm odaklı yenilikler:

Optimize edilmiş kanallar ve özel Nokian Çift Yapılı Silika teknolojileri, en aşırı yol koşullarında kontrollü ve sağlam yol tutuşu sunar

Spor otomobillerden modern elektrikli otomobillere kadar geniş ebat seçenekleri olan Nokian WR D4, Q (160 km/sa) ile W (270 km/sa) arasında değişen hız seviyelerinde 14 - 20 inç arası ebatları kapsar. Seçenekler arasındaki özel ürünler patlasa da yol alabilme [Flat Run] teknolojisine sahip lastikler olduğu gibi, ebatların büyük kısmı, en yüksek yük kapasitesini gösteren XL yük endeksine sahiptir.
Ürün fotoğrafları için tıklayınız:
www.nokiantyres.com/NokianWRD4
Nokian Lastikleri Basın Bülteni 16.10.2015 sayfa 5
Nokian Weatherproof

YIL BOYUNCA KESİNTİSİZ YÜKSEK PERFORMANS

Kışın güvenli, yazın konforlu ve kararlı.
Yeni yüksek performanslı Nokian Weatherproof dört mevsim lastik ailesi, sürücülerin her yaz ve kış sezonunda lastik değiştirme derdine son veriyor. Nokian Weatherproof, kış ve yaz lastiğini aynı lastikte birleştirdi.
Çok fonksiyonlu Nokian Weatherproof ürün ailesi, karda ve erimiş karda güvenli bir sürüş arayan, yazın da verimli ve konforlu sürüş isteyen sürücüler için tasarlandı. Nokian Weatherproof kış koşullarında mükemmel yol tutuşuna sahip kış lastiği özelliği gösterirken, sıcak yaz aylarında sağlam ve kararlı sürüş sunan yaz lastiği özelliklerine sahiptir. Nokian Weatherproof sırt hamuru, değişken koşullara uygun olarak geliştirilmiştir. Hava sıcaklıklarının sıfır veya sıfırın altında olduğu kış koşullarında yol tutuşu mükemmeldir. Yeni geliştirilen silika hamur bileşiği, farklı hava sıcaklıklarında, ıslak zeminde üstün yol tutuşu sağlarken, düşük yuvarlanma direnci yakıt tüketimini azaltır.
Türkiye yol ve iklim şartlarına da son derece uygun olan Nokian Weatherproof ailesi, modern binek otomobiller, SUV/4x4 ve kamyonet, minibüs, panelvan gibi ticari araçlara uygun ebatlara sahiptir. Tüm ebatlardaki lastikler, lastiğin kış kullanımı için resmi onaylı olduğunu gösteren “Kar Tanesi” sembolüne (3PMSF) sahiptir. Yeni Nokian Weatherproof ürün ailesi, dört mevsim lastik segmentinde pazardaki en geniş ürün gamlarından birine sahiptir. Yeni Nokian Weatherproof, İngiliz Auto Express dergisinin düzenlediği dört mevsim lastikleri testinde ilk sırada yer aldı. Nokian Tyres’ın yeni dört mevsim lastiği kazandığı bu birincilikle, “Auto Express Best Buy 2015” etiketinin de sahibi oldu.


Nokian WR C3

Kış koşullarında güvenilir performans.
Yeni geliştirilen Nokian WR C3, kış koşullarında mükemmel yol tutuşu sayesinde en zor şartlarla mücadele ederken size de binek otomobil konforu sunar. Bu verimli lastikler, kamyonet, panelvan ve minibüs gibi çok amaçlı profesyonel kullanım için tasarlanmıştır. Nokian WR C3, profesyonel sürücülere, hem şehir içinde hem de şehir dışında, karlı, buzlu ve ıslak zeminde, güvenli ve sağlam yol tutuşu sağlarken, oldukça düşük yuvarlanma direnci sayesinde de yakıt tasarrufu sağlar.


Diğer Kış Lastiği modellerimizden bazıları

Nokian WR D3

Nokian WR D3 çivisiz kış lastiği, küçük ve orta büyüklükteki aile otomobilleri için ustaca bir araya getirilmiş güvenlik özellikleri ile konforlu ve güvenli bir sürüş keyfi sunar. WR D3, değişken kış koşullarında birinci sınıf yol tutuşu ve mükemmel sürüş hakimiyeti sağlar.

Nokian WR A3

Yüksek performanslı otomobiller için tasarlanan Nokian WR A3 çivisiz kış lastiği, yüksek hızlarda kusursuz ve hassas direksiyon hakimiyetini garantiler. WR A3, Türkiye’nin değişken hava koşullarında güvenilir bir performans gösterirken ve en zorlu sürüş koşullarında üstün direksiyon hakimiyeti sunar.

Nokian Hakkapeliitta R2

Nokian Hakkapeliitta R2 ve R2 SUV, benzersiz sürüş konforu, yakıt tasarrufu ve çivisiz kış lastiği teknolojisinin en yüksek güvenlik özelliklerini bir arada arayan sürücüler için özel olarak geliştirildi. Lastik bileşiğinde kullanılan benzersiz “Cryo Crystal” konsepti, gerek ıslak yollarda gerek gizli buzlanma oluşan tehlikeli yollarda, geniş bir ısı aralığında güvenli bir sürüş sunar.

Güvenliğiniz için lastiklerimizi sürekli test ediyoruz.

Nokian, ürün geliştirme bütçesinin neredeyse yarısını ürün testlerinde kullanmaktadır. Finlandiya’nın sert ve değişken iklim şartları, kış lastiği geliştirmek için mükemmel koşullar sağlar. Ivalo ve Nokia’da bulunan test merkezlerimizde, en zorlu sürüş koşullarında lastiklerimizi sürekli test ediyoruz. Finlandiya'nın kuzey bölgesi Laponya’da 700 hektar büyüklüğünde “Beyaz Cehennem” lakaplı IVALO test merkezinde Kasım-Mayıs aylarında en zorlu ve en aşırı kış şartlarında gece ve gündüz lastik testleri yapılmaktadır.

IVALO test merkezi özellikleri

 Dünyanın en kuzeyindeki test merkezi
 20’den fazla farklı test yüzeyi
 40°C - Gün içerisindeki sıcaklık farkı
 Her yıl 6 ay test süresi
 20.000’in üzerinde kış lastiği
 Her sezonda 40.000 km’den fazla test mesafesi
 700 metre buz holü
Elektrikli otomobiller için Yeşil Kış Lastiği Teknolojisi
Dünyanın ilk A sınıfı yakıt verimliliği etiket değeri
Nokian Tyres, otomotiv endüstrisi için elektrikli otomobillere uygun en verimli kış lastiğini geliştirdi. Yeni Nokian Hakkapeliitta R2, AB lastik etiketi standardının en üst seviyesi olan A sınıfı yakıt verimliliğine sahiptir. BMW i3 elektrikli otomobil ve BMW i8 hibrit otomobil modelleri için geliştirilen bu yeni nesil Hakkapeliitta kış lastikleri, sürücülerin birinci sınıf yol tutuşundan ödün vermeden daha uzun mesafeler kat etmesine olanak tanıyor. Bu yeni lastik modeli, 155/70 R19 84Q ve 215/45 R20 95R XL ebatlarına sahiptir.


Dünyanın lider otomobil markalarıyla işbirliği yapıyoruz.

Kış lastiklerindeki benzersiz uzmanlığımız, dünyaca bilinen otomobil markaları tarafından da takdir edilmektedir. Kusursuz standartlar ve zorlu ürün geliştirme süreçleri sayesinde, farklı marka ve modeller lastiklerimizin en iyi özelliklerinden faydalanır. Yirmiden fazla dünyaca bilinen otomobil markası, kış lastiği programları için Nokian Tyres ürünlerini tercih etmektedir.

Kış Lastiğinin mucidi

Nokian Tyres, 1934 yılında karlı ve zorlu kış koşulları için dünyanın ilk kış lastiğini geliştirdi. Kelirengas. Tır ve otobüsler için geliştirilen Kelirengas lastik yüzeyindeki dayanıklı oyukları sayesinde karlı zeminde mükemmel yol tutuşu sağlayarak kar zincirlerin kullanımını gereksiz kılmıştır.

Nokian Kış Lastiğin Tarihçesi

1934 Dünyanın ilk kış lastiği üretildi, “Kelirengas.”
1936 Efsanevi Hakkapeliitta kış lastiklerinin üretimine başlandı.
1961 İlk çivili kış lastiği üretildi, “Kometa Hakkapeliitta.”
2002 W hız endeksine sahip dünyanın ilk kış lastiği üretildi. Nokian WR, (270 km/h/167 mph).
2006 Dünyanın en büyük binek otomobil kış lastiği üretildi. 22-inç Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5.
2013 Yeni nesil Nokian Hakkapeliitta 8 çivili kış lastiği ve
Nokian Hakkapeliitta R2 çivisiz kış lastiği üretildi.
2013 Buz üzerinde dünya hız rekoru kırıldı. 335.71 km/h (208.60 mph), Nokian Hakkapeliitta 8.
2014 Dünyanın ilk otomatik çivili kış lastiği üretildi. Nokian Hakkapeliitta konsept lastiği.
2014 Elektrikli otomobiller için Yeni Nokian Hakkapeliitta R2 üretildi. Dünyanın ilk A enerji sınıfı kış lastiği.
2015 Nokian WR kış lastikleri ailesi yenilendi. Yeni Nokian WR D4 – Dünyanın ilk AB lastik etiketine göre ıslak zeminde kızaklama kategorisinde A sınıfı kış lastiği.
2015 Yıl boyunca güvenlik ve konfor sunan dört mevsim lastik ailesi üretildi. Nokian Weatherproof
2015 Dünyanın ilk AB lastik etiketine göre ıslak zeminde kızaklama ve yakıt tasarrufu kategorilerinde A sınıfı kış lastiği. Yenilenen Nokian WR SUV 3.

Dünyanın ilk otomatik çivili kış lastiği

Lastik sektöründe pek çok yeniliğe imza atan öncü Nokian Tyres, hem çivili hem de çivisiz kullanım seçeneklerini bir arada sunan dünyanın ilk otomatik çivili kış lastiği olan devrim niteliğindeki Nokian Hakkapeliitta konsept lastiğini geliştirmiştir. Normal hava şartlarında lastiğin içine gömülü ve gizli olan çiviler, karlı ve buzlu yolda araç içindeki bir düğmeye basılarak aktif hale gelir ve çivili kış lastiğine dönüşür.

Guinness dünya hız rekoru

335.713 km/h (208.602 mph) - Yol tutuşunun sınırlarında.
Mart 2013’ de, test sürücümüz Janne Laitinen, Botnia körfezinde bulunan buzun üzerinde 335.713 km/h (208.602 mph) hıza ulaşarak “Buz Üzerinde En Hızlı Araç” kategorisinde Guinness dünya rekorunu kırmıştır. Araç, düzensiz buz pistinde saniyede 93 metre hıza ulaştı ve lastikte bulunan çiviler buza saniyede 43 kez temas etti. Böylece, daha önce buz üzerinde hiç görülmemiş yol tutuşu ve hız, çivili Nokian Hakkapeliitta 8 lastikleri ile gerçekleşti.

Hakkapeliitta lastiklerinin başarı hikâyesi devam ediyor

Nokian Tyres, 1934 yılında karlı ve zorlu kış koşulları için dünyanın ilk kış lastiğini geliştirdi. İki yıl sonra, dünyanın en kuzeyindeki en zorlu kış şartlarının içinde Nokian Hakkapeliitta lastikleri doğdu. 2016 yılında 80. yıldönümünü kutlayacak olan Nokian Hakkapeliitta lastikleri, dünyanın en çok bilinen kış lastiği markalarından biridir.
Nokian Hakkapeliitta lastiklerinin tarihi oldukça renkli ve başarılarla doludur. Hakkapeliitta lastiklerinin üretimine 1936 yılında başlandı ve 1950 - 1960 yıllarında düzenlenen efsanevi Monte Carlo ralli yarışlarında uluslararası alanda tanındı. Çivili Kometa-Hakkapeliitta lastikleri ile donatılmış arabalar karlı ve buzlu dağ yollarında üstün bir yarış sergilediler.

Çevreci üretimin öncüsü

Nokian lastiklerinin üretiminde sadece saflaştırılmış yağlar kullanılır, toksik ve kanserojen kimyasallar hiçbir şekilde kullanılmaz. Nokian Tyres faaliyet gösterdiği sektörde çevre dostu yöntemlerin öncüsüdür ve dünyadaki lastik üreticileri arasında üretim sürecinde saflaştırılmış, düşük aromatik yağ kullanan ilk şirkettir. Bu şekilde üretilen lastiklerin ıslak zemin tutuşu ve diğer güvenlik özellikleri mükemmel seviyededir.

Nokian Hakkında Dünyanın önde gelen lastik uzmanı Finlandiyalı Nokian Tyres, çok sayıda testten birincilikle çıkmış bir üretici, kış lastiğinin mucidi, dünya rekoru sahibi ve yenilikçilikte lider bir firmadır. Nokian’ın binek araçlar, kamyonlar ve ağır iş makineleri için ürettiği yenilikçi lastikler farklı iklim tiplerine mükemmel uyum sağlar. Nokian Tyres, çevre dostu ve kullanım ömürleri boyunca güvenlikten ödün vermeyen, ilk günkü özelliklerini korumaya devam eden ürünler geliştirmeyi hedefler. Nokian lastikleri, mükemmel güvenliği, yakıt tasarrufu ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkmaktadır. Bir Finlandiya markası Bir Finlandiya markası olan Nokian Tyres’ın kuzey ülkelerinin en zorlu yol koşullarına uygun olarak ürettiği dünyanın en güvenli lastikleri, Türkiye’nin değişken ve zor koşullarına da mükemmel uyum sağlar. Binek ve SUV araçlar, hafif ticari araçlar, kamyonlar ve ağır iş makineleri için üretilen yenilikçi Nokian lastikleri özellikle kış aylarında karlı ve buzlu yollarda, sert iklimlerde, bahar ve yaz aylarında ise değişken ve zorlu sürüş koşullarında yüksek kalitelerini sergileyen bir performans gösterirler. Kış lastiğinin mucidi olan Nokian, 80 yılı aşkın süredir yenilikçi lastikler tasarlayan, bu lastikleri Ivalo ve Nokia’da bulunan test merkezlerinde zorlu koşullarda teste tabi tutan, geliştirdiği teknoloji ve yeniliklerin patentlerini alan bir şirkettir.

 

 
BASF Boyalarına Tam Not
 
KARSAN Kortrijk Fuarı’nda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BASF Boyalarına Tam Not
BASF’nin yüksek kaliteli Glasurit® boyalarına otomotiv endüstrisi yine tam not verdi.
Goodyear Vector 4Seasons, Karşılaştırmalı Testlerin Lideri!
Goodyear tarafından talep edilen ve Alman bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD ...
Lamilux ile Yeni Çözümler
Gıda taşımasına yeni çözümler Lamilux'dan!
 
Mediplast Turizm Mercedes'le Güçleniyor
Öğrenci ve personel taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren İstanbul ...
Aman Dikkat!
Bel fıtığı ve bel ağrısı ciddi bir rahatsızlıktır ve özellikle uzun yol ...
Irak taşımalarında ‘hareket’lilik devam ediyor
Hareket, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta ...
 
Almanya Başbakanı Merkel’in de katılımıyla Bosch’un yeni araştırma kampüsü açıldı
* Bosch CEO'su Denner: "Renningen, Bosch'un kendi Stanford'udur." * Daha ...
CASE, Bursa Tarım Fuarı’nın Yıldızı Oldu
170 yıldan fazladır sürdürdüğü iş makinesi üretimiyle dünya iş makineleri ...
Continental Tam Not Aldı
Continental Otobüs Lastikleri, Yolcu Taşımacılığı Firmalarından Tam Not Aldı.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
şoför
dikkat
truck
kamyoncu
türkiye
kamyonum
Kamyon
fahrer