Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Aralık 2022 Perşembe - 11:32

Neler Oluyor?

Dünyada neler oluyor, bizde neler oluyor diye bakacak olursak bir sayfaya sığamayacak ve sürekli güncellenmesi gereken bir yazı ortaya çıkar.

Neler Oluyor?

Her geçen gün gündemin yeniden şekillendiği, etkiler ve sonuçların sürekli değiştiği bir düzen içinde yaşamaya çalışıyoruz.

Geleceği planlamak ve bir yol çizmek şöyle dursun bugünü nasıl kurtarırız telaşındayız. Kim bilir belki her şey beklenenden güzel olacak; belki tahminlerin ve olasılıkların ötesinde bir yarın bizi kucaklayacak. Hadi hayırlısı diyelim ve geçtiğimiz aya şöyle bir göz atalım.

Elektrik günümüzün en önemli konularının başında geliyor pek tabii. Aslında elektrik teknolojisi değil enerji sıkıntısı başat konulardan biri. Ancak fosil yakıtlardan artık uzaklaşma sürecinde olduğumuzdan biz elektrik ve onunla ilgili edilen olumlu olumsuz söylemleri bir yana bırakarak kendi sektörümüzdeki değişim ve gelişimlere şöyle bir bakalım.

Markalar beklendiği gibi son dönemlerde elektrikli araç teknolojisine yoğunlaşmış durumda ve bir bir yeniliklerini sektörle paylaşıyorlar. Kamyonda, hafif ticari araçlarda servis, şarj istasyonları ve teknik altyapılara dair gelişmeler markaların kontrolünde ilerlerken bizler de sektöre sunulan bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yakından takip etmenin yanı sıra bu konforu sizler için deneyimleyerek detayları aktarıyoruz.

Yakın zamanda Ford Otosan’ın, yenilikçi iş modeli “Ford Pro” ile araç, şarj, finans, yazılım ve servis gibi çözümlerini tanıttığı lansmana katılım sağlayarak E-Transit’i test ettik. Deneyimlerimizi de dergimizin sayfalarında ve youtube kanalımızda sizlerle paylaştık.

Elektrikli araç teknolojisindeki yenilikler devam ederken ülkemizi etkileyen global gelişmelere de bakmak gerekir.

Kovid ile başlayan dalga sona ermeden Rusya-Ukrayna savaşı gündeme oturdu ve Rusya’nın güzergâhları kapatması ile Orta Koridor’a kayan taşımalar ülkemizin konumunun ne denli önemli olduğunu gösterdi. Bu önemli konuları dergimizde ele almayı ve takip etmeyi sürdürüyoruz. Bu süreçte yaşanan her gelişme ve değişim uluslararası arenada gözleri Türkiye’ye çevirdi. Ukrayna-Rusya savaşındaki arabuluculuk girişimlerimiz “Tahıl Koridoru Anlaşması” ile tahıl ve gıda ürünlerinin Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına ulaştırılmasındaki rolümüz ile devam ediyor. Yani üstlendiğimiz misyon ile ülkemiz yakaladığı ivmeyi sürdürüyor.

Yabancı firmalar da bu gelişmelere paralel olarak Türkiye’deki yapılanmalarını sürdürerek ülkemizi bir fırsat olarak görmeye devam ediyor. Ancak… Bunlar devam ederken ABD ve Çin’de başlayan daralmalar ile resesyon riskinin Avrupa’ya uzanması ve bununla gelen global etkiler devam ediyor ve belki de (bazı değerlendirmelere göre) önümüzdeki yıl daha da artarak sürecek…

Peki, tüm bu yaşanan gelişmeler ülkemizin ulaştığı konumu ve önemi ne derece etkileyecek? İhracatımız nasıl etkilenecek? Lojistik sektörü yakaladığı trendi devam ettirebilecek mi? Tüm yaşananlar bizim için birer fırsat mı olacak yoksa global sıkıntıların bir parçası durumunda mı kalacağız. Tüm bunları göreceğiz...

Ne yaşarsak yaşayalım hayat durmuyor, sektör durmuyor, iş dünyası durmuyor! E tabii biz de durmuyoruz! Yurt içi yurt dışı özel çalışmalar, fuarlar koşturmacaya devam! İşte bu fuarlardan biri de geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşti. Lojistik sektörünün en önemli fuarlarından olan LOGITRANS Transport Lojistik Fuarı’na katılarak sektörün nabzını tutmaya çalıştık; pek çok firma ile görüştük ve gündeme dair değerlendirmelerini aldık.

Dota Lojistik, MFA Lojistik, Logitrans Logistics, Mitlog, Oregon, Kamion ve Türkiye’de yeni yapılar oluşturarak hizmet vermeye hazırlanan yabancı firmalar ile sektöre dair konuştuk.  Bunun yanı sıra sektöre araç ve ürünleri ile hizmet veren Iveco, Has Trailer ve Tırsan’a da mikrofonumuzu uzattık ve ürünlerine ve hizmetlerine dair detayları dinledik.

Tüm bunlar ve daha fazlasını bu ve gelecek sayımızın sayfalarında bulacaksınız.

Umarız keyifli bir okuma olur.

 
İhracat İkliminde Bozulma Devam Ediyor
 
DHL Express'in Türkiye’deki 5 Aracından 4’ü Elektrikli Olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Iveco’dan Hızlı Taşımacılık İçin En Doğru Çözümler
Iveco Otomotiv Hafif Orta Vasıta Satış Müdürü Özer İşler, bizler için ...
Mitlog ile Uzaklar Artık Çok Daha Yakın!
Mitlog 2022 senesini hava kargo, deniz ithalat ve karayolunda gerçekleştirdiği ...
Hastrailer Üretimde Hızını Artırıyor!
Sene başında konulan 1.000 adetlik üretim hedefini gerçekleştirmeyi garantileyen ...
 
Oregon Kuralları Yeniden Yazıyor, Müşterileriyle Beraber Büyüyor!
Oregon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Kıyak ile bir araya gelerek Oregon’un ...
Kamion Sektöre Hızlı Girdi! 'Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz'
Logitrans Fuarı’nda Kamion Kurucusu Berkay Adlım ile bir araya gelerek, ...
Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak!
Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Dota Logistics ...
 
Güvenli, Verimli ve Konforlu Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ Pazarda
DAF Trucks, Yeni Nesil araçları; XF, XG ve XG+’ı geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
İran Akaryakıt Uygulamasıyla Nakliyeciye Yük Oluyor!
Türk taşıtlarının önceki yıllarda Türkmenistan'dan dönüşte İran'dan akaryakıt ...
Güvenliğin, Verimliliğin ve Sürüş Konforunun Geleceği Yeni Nesil Daf XD Pazarda!
Yeni Nesil DAF XD serisi kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforunda ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussondakikafahrerdikkattrucklkwşoförtürkiyekamyonum