Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Mart 2023 Çarşamba - 14:11

Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı, "Yedek Parçada Bulunabilirliği Artırırsak İhracatımız İki Katına Çıkar"

Ülkemizin en büyük yedek parça şirketlerinden MOTOR AŞİN, 2022 yılı yedek parça ve otomotiv tedarik pazarını mercek altına alarak kapsamlı bir değerlendirmede bulundu. Ham madde, çip krizi ve lojistik problemleri global çerçevede tüm otomotiv endüstrisini etkisi altına alırken Türkiye, krizleri fırsata çevirerek ihracat seviyesini artırdı.

Motor Aşin CEO’su Saim Aşçı,  Yedek Parçada Bulunabilirliği  Artırırsak İhracatımız İki Katına Çıkar

“Ülkemizin üretemeyeceği komponentin, tedarik edemeyeceği yedek parçanın olmadığını sektör paydaşları olarak tüm dünyaya kanıtladık.” ifadelerine yer veren MOTOR AŞİN CEO’su Saim Aşçı, “Parça portföyümüzü genişletirsek ve ürün bulunurluğunu artırırsak, yedek parça sektörümüz yaklaşık 10 Milyar dolar seviyesindeki ihracatını 2023 yılında rahatlıkla iki katına çıkarır. Özetle Avrupa için negatif geçen 2022, ülkemiz için pozitif geçti. Biz de MOTOR AŞİN olarak 70’ten fazla ülkeye 15 bin farklı yedek parça ile 1,5 milyon satış yaparak ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlamış olduk.” dedi.

Araç yedek parça ve satış sonrası sektöründe 52 yıldır faaliyet gösteren MOTOR AŞİN, ürün tedariki konusunda başarılı bir performans gösteren Türkiye pazarının 2022 yılında önemli bir ivmeyle büyüme gösterdiğini belirtti. Küresel çapta resesyonun yaşandığı atmosferde Avrupa ülkeleri için zorlu geçen otomotiv endüstrisinin, ülkemiz yedek parça alanında olumlu geçtiği kaydedilirken, Almanya gibi otomotiv devi ülkeler kablo demetleri gibi Ukrayna ve Rusya’dan tedarik edemediği komponentler için Türkiye’yi tercih etti.

Diğer yandan birçok ülkenin ambargo uyguladığı Rusya, otomotiv üretimi ve bakımda kullanılacak yedek parça ihtiyacı için Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye pazarına yöneldi. Lojistik operasyonların ve ürün çeşitliliğiyle bulunabilirliği artırması durumunda Türkiye yedek parça ve tedarik pazarının yaklaşık 10 Milyar dolar seviyesindeki ihracatını iki katına çıkarabileceğini ileten MOTOR AŞİN CEO’su Saim Aşçı, “Operasyonel süreçlerimizi hızlı bir şekilde kurgulayarak Rusya’ya uygulanan ambargonun etkisiyle ihracatımızı yüzde 20 artırdık. 15 bin çeşit, 1,5 milyon yedek parçayla 70’ten fazla ülkede satış yaparak ülkemize ciddi bir döviz girdisi sağlamış olduk. Özellikle Orta Doğu, Asya, Afrika ve Balkan ülkelerine yaptığımız ihracatlarla önemle kazanımlar elde ettik. İhracatımızın yüzde 70’i komşu ülkelerimiz üzerinden ilerledi. Rusya’nın savaş ve ambargo nedeniyle oluşan yoğun talebi kaynaklı bizim ürün gamımızda olmayan, pazarlarında ise geçerli olan birçok yedek parça pozisyonunu kendi portföyümüze kattık. Rusya üzerinde kendi sattığımız parça pozisyonlarından hariç en az 2000-3000 ayrı referansı stoklarımıza ekleyerek ihracatını gerçekleştirdik. Türkiye üretim kapasitesi, lojistik kabiliyetleri sayesinde üretemeyeceği komponent ve parça olmadığını bir kez daha göstermiş oldu.” dedi.

“Zor kazandığımız Rusya pazarını kaybetmek kolay”

Doksanlardaki Laleli bavul ticaretine atıfta bulunarak sözlerine devam eden Aşçı, Türk şirketlerinin ticari güvenilirliğini yüksek seviyede tutması gerektiğinin altını çizdi: “Rusya, doksanlı yıllardaki Rusya değil ve bugün Türkiye’nin Uzak Doğu ve Orta Doğu’da çok ciddi rakipleri var. Jeopolitik konumumuzdan kaynaklı olarak zor kazandığımız bu pazarı kaybetmemiz bu açıdan kolay. Tüm bu sebeplerden ötürü katma değeri yüksek, ileri teknolojinin ürünü yedek parçaların satışı ülke ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Dijital platformları kendimizi geliştirerek kullanmak, operasyonel ve lojistik süreçleri hızlı ve profesyonel biçimde yöneterek bu ülkeyle sağlam temellere dayalı bir ticaret bağı kazanacağımızı öngörüyoruz.”

 

 
TruKKer, Blackbuck Poland Sp. z.o.o.’nun Yüzde 100 Hissesini Satın Aldı
 
DepOrtak 1,8 Milyon USD Değerlemeden İlk Tohum Yatırımını Aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuat Kamyon Tır Pazarı İlanları Tek Tık ile Kamyonumpazar.com'da!
Fuat Kamyon Tır Pazarı'nın tüm ilanlarına 'Nereden ulaşırım?' diye düşünme! ...
Türkiye'den Rusya'ya Mal Geçişi Kısıtlanıyor Mu? "Rusya Böyle Giderse Alternatiflere Yönelebilir"
Bloomberg'in, adının açıklanmaması koşuluyla konuşan üst düzey bir Türk ...
Uğur, Sektör Büyümeye Devam Edecek
Satış ve satış sonrası maksimum müşteri memnuniyetini en önemli misyonu ...
 
Aradığın Araca Ulaşmanın Yolu Kamyonumpazar.com!
Kamyondan çekiciye, dorseden minivana, yedek parçadan aksesuara kadar ...
Türkiye Otomotiv Sanayi İlk 2 Aylık Dönemde Üretim ve İhracatını Artırdı
Türkiye otomotiv sanayinde yılın ilk 2 ayında, toplam üretim bir önceki ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11 İşçi Alacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 11 işçi istihdam edecek.
 
Kamil Koç’ta Üst Düzey Atama
Türkiye’nin ilk karayolu seyahat firması Kâmil Koç’ta üst düzey bir atama ...
Macaristan'ın Başkenti Budapeşte’de 42 Aracın Karıştığı Kaza Yaşandı!
Macaristan'ın başkenti Budapeşte yakınlarındaki otoyolda meydana gelen ...
Alp Özler'in Tüm İlanlarına Kamyonumpazar ile Ulaş!
Alp Özler Ticari Araçlar'ın tüm ilanları kamyonumpazar.com'da! Sen de ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsondakika haberler fahrerkamyonumtreylerşoförsrcnews