Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Temmuz 2023 Cuma - 16:27

Milli Muharip Uçak KAAN Yıl Sonunda Havada

İDEF'23 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın kapanış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN'ın yıl sonunda havada olacağını ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhracatımız geçen sene 4,5 milyar dolarla rekor kırdı. Yetmez, daha da artacak. Sene sonunda 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz" dedi.

Milli Muharip Uçak KAAN Yıl Sonunda Havada

 21 yılda birçok ambargoya maruz kaldıklarını belirten Erdoğan, "Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan çalışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan ayrıca Milli Muharip Uçak KAAN'ın yıl sonunda havada olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde İDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 21 yılda birçok ambargoya maruz kaldıklarını ancak savunma sanayiinde hedefin tam bağımsız Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, bir de müjde verdi. Erdoğan, "Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan çalışmayı sürdüreceğiz. 3 ay önce hangardan çıkarttığımız Kaan'ı yıl sonunda havada da göreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Salı günü başlayan ve 4 gün süren fuarımıza ilgi oldukça yüksek. İDEF'23 sektöre damgasını vurmayı başardı. Küresel bir markaya dönüşmüştür. Katılımcı ve firma sayısının yanı sıra ürünlerimizin genişleyen yelpazesi de teyit ediyor. 189 heyeti temsilen 741 heyet üyesi iştirak etti. Yüzde 15'i yabancı olmak üzere yüz binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan İDEF sektöre yine damga vurdu. İDEF, sektörün kalbinin attığı küresel bir markaya dönüşmüştür.

"İDEF'İ SIÇRAMA TAHTASI HALİNE GETİRECEĞİZ"

5 bin iş görüşmesi gerçekleştirildi. 120 tanıtım programı ve sözleşme imza töreni düzenlendi. Pek çok temasa görüşmeye fuarımız vesile oldu. Tüm firmalarımızın adeta bir akıncı ruhuyla işine ve projesine dört elle sarılmasını bekliyorum. Hedeflerimize odaklanarak bir sonraki İDEF'i yeni bir sıçrama tahtası haline getireceğiz.

"DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI YÜZDE 20'LERE KADAR DÜŞÜRDÜK"

21 sene önce hayali dahi kurulamayan nice başarıya, zafere, fuarda bugün tanıtılan ürüne imza attık. Savunma sanayisinde yüzde 80 oranında bir ülke devraldık. Askerinin polisinin kullandığı silahları dahi ithal eden bir Türkiye vardı. Gün oldu, terörle mücadele için istediğimiz bir İHA'yı bile vermediler. Tabancayı bile bize vermediler. Bize tabanca vermeyenlere biz şimdi kendi Canik tabancalarımızı veriyoruz. Savunma sanayinde attığımız kararlı ve cesur adımlarla bize ve ülkemize yakışmayan bu tabloyu tersine çevirdik. Dışa bağımlılığımızı yüzde 20'lere kadar düşürdük.

"SENE SONU 6 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFLİYORUZ"

İHA ve SİHA teknolojisinde geldiğimiz konum zaten biliniyor. Akıncı ve Aksungur ile bir üst lige taşıdık. Kızılelma ile bu alanda çığır açacağız. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden de bir tanesiyiz. Yalnızca gemileri yapmakla kalmıyoruz, içerisindeki silah sisteminden radar sistemlerine kadar birçok geliştirmeyi de kendimiz yapıyoruz. Milli Teknoloji hamlesiyle savunma sanayisine yatırım yapmayı cazip hale getirdik. 2002 yılında sadece 57 firmamız savunma sanayinde faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2 bin 500 oldu. Ciro rakamımız 12 milyar doları aştı. AR-GE harcamamız 49 milyon dolardan 2 milyar dolara yükseldi. İhracatımız geçen sene 4,5 milyar dolarla rekor kırdı. Yetmez, daha da artacak. Sene sonunda 6 milyar dolarlık ihracat hedefliyoruz.

"KAAN YIL SONU HAVADA"

Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Ülkemiz savunma sanayi işbirliklerinde de Türkiye modelini geliştirmiştir. Biz orta ve uzun vadeli ortaklıklar kurmanın derdindeyiz. 3 ay önce hangardan çıkardığımız KAAN yıl sonu havada olacak. Hedefimizi savunma sanayiimizin ekosisteminin geliştirilmesi olarak belirledik."

KAYNAK. SON DAKİKA

 
TürkTraktör 2023 Yarıyıl Finansal Sonuçlarını Açıkladı
 
Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Elektrikliye Geçişi Hızlandırır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik Güven Endeksi Dört Ayın En Düşük Seviyesinde!
TÜİK'in Ekonomik Güven Endeksi verilerine göre Temmuz ayında endeks yüzde ...
Biz Zam Diyelim Bu Sefer Siz Anlayın!
Son dönemde akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. ...
Yeşil Mutabakat Kapsamında Kara Yolunda Maliyetler Daha a Artacak
Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Türkiye ile Slovakya ve Avusturya arasında ...
 
Motorin Fiyatlarına Zam Geldi
Motorin fiyatlarına 21 Temmuz Cuma günü 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı.
Bu Gece Yarısı Pompaya Yansıyacak!
Benzine 1 lira 32 kuruş zam bekleniyor.
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'nin Dünya İhracatından Aldığı Paydaki Artışın Sürdüğünü Bildirdi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki ...
 
Ticaret Bakanı Duyurdu: Türkiye İhracat Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti
Ticaret Bakanı Ömer Bolat 'Türkiye'nin yıllıklandırılmış ihracatı 255,7 ...
Rus Petrolü Çizgiyi Aştı
Son fiyatlamalar Rus petrolünün ABD ve Avrupa'nın Ukrayna savaşı dolayısıyla ...
Motorine Zam!
Akaryakıtta fiyat artışları motorine yapılan son zamla devam etti.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumsrcnewstürkiyetruckKamyonlkwbus