Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Şubat 2016 Cuma - 11:49

Mercedes Vito'ya Peugeot'dan Rakip

Peugeot, Citroen ve Toyota, yeni bir hafif ticari ile özellikle Türk markalara kafa tutmak istiyor. Elele veren üç devin ortak modeli olan aracın Peugeot versiyonu Traveller adıyla pazarlanacak.

Mercedes Vito ya Peugeot dan Rakip

Peugeot Traveller bu üçlü içinde detaylarını şimdiden ortaya koydu.
2016 Cenevre Otomobil Fuarında dünya tanıtımı yapılacak olan Peugeot Traveller, Combispace ve VIP Shuttle dünyasına son derece iddialı bir giriş yapıyor.
Modüler EMP2 platformundan yararlanılarak geliştirilen yeni şasi bir çok konuda pozitif vaatlere altyapı teşkil ediyor.

180 HP ve 400 Nm’ye kadar farklı güç alternatiflerine sahip olan motorlar performans ve yüksek yakıt verimliliğini bir arada sunuyor. Söz konusu teknoloji sayesinde Peugeot Traveller ürün gamı ortalama 140 g/km emisyon ve 5,4 lt/100 km tüketim değerine imza atıyor.

Aralık 2015’te açıklanan EuroNCAP çarpışma testlerinden “5 Yıldız” alan Peugeot Traveller aynı zamanda yüksek güvenlik beklentilerini de beraberinde getiriyor.
Peugeot Traveller, her geçen gün büyüyen Combispace ve VIP Shuttle pazarında Mercedes Vito ve VW Transporter gibi modelleri zorlamak istiyor.

İŞTE YENİ PEUGEOT TRAVELLER DETAYLARI

- 9 kişiye kadar yaşam alanı ve 1.500litre bagaj hacmi sunan Peugeot Traveller ayrıca sökülebilen koltuk kombinasyonuna bağlı olarak 4.900 litreye kadar bagaj hacmi de sunabiliyor.

- Uzunlukları 4,60 m ile 5,30 m arasında değişen üç farklı gövde tipine sahip olan Peugeot Traveller, sadece 1,90 metre tavan yüksekliği ile kapalı otoparklara girme avantajı sunuyor.

- 4,95 m uzunluğundaki Standard ve 5,30 m uzunluğundaki Long gövde seçenekleri bulunacak. Bu sınıfta tek olan 4,60 m uzunluğundaki Compact versiyonu da 9 kişiye geniş ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

- Peugeot Traveller Business VIP ile arka koltuk yolcularına her biri bağımsız deri kolçaklı karşılıklı 4 koltuklu veya 5 koltuklu oturma düzeni sunuluyor. Yumuşak üfleme özelliğine sahip üç bölgeli iklimlendirme kontrolünün entegre edildiği çok fonksiyonlu tavan öne çıkarken yumuşak ambiyans aydınlatması da yolcuların konforuna katkıda bulunuyor.

- Güçleri 95 hp ile 180 hp arasında değişen Euro6 emisyon normuna uygun motor seçenekleri ve yeni EAT6 otomatik şanzıman ve bu sınıfta rekor düşük tüketim vaat ediyor. En verimli seçenek 5,1 lt/100 km sunarken Peugeot Traveller’in tüm ürün gamı ortalama 5,4 lt/100 km ile sınıfında referans değerlere imza atıyor.

- Eller serbest sürgülü yan kapılar

- Head-up display ve Hız Sınırı Önermesine sahip Trafik İşareti Tanımlama Sistemi

- Açılabilen arka pencere, cam tavan, aktif güvenlik freni ve otomatik uzun/kısa far yardımcısı 

- Sesli kumanda ve anlık trafik bilgisi özelliklerini destekleyen internet bağlantılı yeni navigasyon, 180° derece açılı kuşbakışı ve zoom fonksiyonlu geri görüş kamerası VisioPark1 ve Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi gibi özellikler bir Peugeot modelinde ilk kez kullanılıyor.

- Peugeot Traveller biri bireysel kullanıcı ve diğeri profesyonel kullanıcılar olmak üzere her biri 2 farklı ekipman seviyesinde iki farklı ürün gamı ile sunuluyor.

- Combispace ve VIP Shuttle sınıfında yeni referansı oluşturacak yeni üst sınıf ürün gamı

- Bu sınıftaki profesyonellerin ve bireysel kullanıcıların ihtiyaçları ve beklentileri yapmış oldukları işe ve taşıdıkları kişi veya müşterilere göre farklılık gösteriyor.

Bu beklenti ve ihtiyaçları karşılamak üzere Peugeot Traveller her biri 2 farklı ekipman seviyesinde 2 ayrı ürün gamı sunuluyor:

- Bireysel müşteriler için, 5, 7 veya 8 koltuklu Active ve Allure donanım paketleriyle

Combispace

- Profesyonellerin yolcu taşımacılığı için 5’ten 9 koltuğa kadar alternatiflere sahip olan Business donanım paketli ile 6 ve 7 koltuk alternatifine sahip olan Business VIP

- Renkli (yüzde 70 karartmalı) ve ekstra renkli (yüzde 90 karartmalı) camlar yolcuların mahremiyetini korurken aynı zamanda dışarıdaki manzaradan faydalanmalarını sağlıyor. Bağımsız olarak açılabilen iki parça cam tavan daha aydınlık bir yaşam alanı ve gökyüzüne doğru panoramik bir görüş sunuyor.

- LED ambiyans aydınlamasına, bireysel okuma lambalarına ve yumuşak üfleme özelliğine sahip üç bölgeli iklimlendirme kontrolünün entegre edildiği çok fonksiyonlu tavan üst ekipman seviyelerinde standart olarak sunuluyor. 

- Her türlü mobil cihazın şarj edilmesi için iç mekanın farklı noktalarına dört adet 12V prizi ile 230V priz ve bir adet USB soketi dağıtılmış durumda.

- VIP Shuttle 

Ürün gamının en üst versiyonu olan Peugeot Traveller Business VIP arka yolcuları için karşılıklı 4 adet bağımsız koltuklu veya 3. sırada 3 kişilik banklı 5 koltuklu oturma düzenini sunuyor.

Yolcuların kullanım kolaylığı ve konforu göz önünde bulundurularak tasarlanan iç mekan: deri koltuklar, ambiyans aydınlatması ile bu sınıfta tek olan bağımsız havalandırma ızgaralarına ve yumuşak üfleme özelliğine sahip üç bölgeli iklimlendirme kontrolü ve opsiyon olarak sunulan cam tavan gibi özellikler sunuyor.
Opsiyonel olarak sunulan katlanan masalar iş profesyonellerine özel bir çalışma alanı yaratıyor.

- Shuttle 

Peugeot Traveller Business yolcularına son derece prestijli bir dış tasarım sunuyor. Ayrıca koltuk ve konfor donanımları tamamen profesyonel kesimin ihtiyaçlarına göre şekillendirilebiliyor.

3. sıraya giriş kolaylığı da dikkat çekiyor. Basit bir hareketle öne doğru katlanan koltuk mekanizması sayesinde arka koltuk sırasına geçiş için son derece geniş bir açıklık ortaya çıkıyor.

- Combispace

Peugeot Traveller Active veya Allure versiyonlarında modülerlik ve esneklik özelliklerini aynı potada eritiyor. 5, 7 veya 8 koltuklu olarak tercih edilebiliyor. 2. koltuk sırası 2/3-1/3 oranında katlanma özelliğine sahipken 3. koltuk sırasında da kolçaklı bağımsız ikili koltuk düzeni de seçilebiliyor. Her iki koltuk kombinasyonunda da sürgülü ve sökülebilen koltuklar 8 kişiye kadar yaşam ve geniş bir bagaj alanı sunuyor. Kullanım kombinasyonuna göre sadece ön koltuklar ve devasa bir kargo alanı devreye girerken arka koltukların sırtlıklarının katlanmasıyla 3,5 metrelik bir yükleme alanı elde edilebiliyor.

- Kızaklı ve modüler koltuklar kullanım kolaylığı ile Compact versiyonun en çok beğenilen seçeneği olarak öne çıkıyor. Sadece 4,6 metre uzunluğa sahip ve 8 kişiye kadar oturma alanı sunan versiyon 5 koltuklu kullanım düzeninde 2 m3’lük geniş bir bagaj hacmi sağlıyor.

=- Standart olarak sunulan Çocuk aynası, ön koltuk sırtlıklarında katlanan masalar, yumuşak üfleme özelliğine sahip üç bölgeli iklimlendirme kontrolü, 2. koltuk sırasında güneşlik perdeler, bagaj örtüsü, açılan arka camlar ve 17 inçlik jantlar ailece veya arkadaşlarla yapılacak yolculukları keyfe dönüştürüyor.

- Peugeot Traveller sınıfının alışılmış kalıplarının dışına çıkıyor. Burun tasarımı, sürücünün oturma pozisyonu ve geniş arka kısımdan oluşan orantılar mükemmel bir uyum ortaya koyarken kısa aks çıkıntıları ve dört köşeye yerleştirilmiş olan tekerlekler güçlü ve dinamik bir görünümü beraberinde getiriyor. Yan gövdedeki oluklar aerodinamik hava akışını arttırırken yüksek omuz çizgisi modern ve dinamik bir silueti beraberinde getiriyor.

- Henüz ilk göz temasında Peugeot binek otomobillerinin bir üyesi olduğunu gözler önüne seren Peugeot Traveller gövdeye gömülü ön farlarıyla Peugeot’nun kompakt sınıftaki temsilcisi 308’i andırıyor. Entegre krom bumerang hattına sahip LED far tasarımı ise ailenin amiral gemisi 508’e gönderme yapıyor. Detaylara gösterilen özen markanın sınıf atlama stratejisini gözler önüne seriyor.

- Yüksekte konumlandırılan ön ızgara Peugeot Traveller’a güçlü bir ön görünüm kazandırırken petek dokulu ızgaranın ortasında konumlandırılan kabartmalı ‘aslan’ logosu marka aidiyetine vurgu yapıyor. Ön ızgaraya vurgu yapan krom çerçeve ise bir yandan modern bir görünüm sunarken, diğer yandan ise kalite algısını arttırıyor.
- Yan panellerde göze çarpan keskin oluk ile içbükey yüzeyler kadar gövdenin dışına taşmış gibi duran şişkin çamurluk ağızları da sportif ve dinamik bir görünümü beraberinde getirirken yüksek omuz çizgisi bu sportif yapıyı destekliyor ve geniş cam alanlarla birlikte modern bir siluet sağlıyor.

- Alçakta konumlandırılan ön tampona entegre darbe emici çıtalar ve geniş hava girişleri Peugeot Traveller’a güçlü ve kaslı bir görünüm kazandırırken tampon üst kısmına entegre edilen ikinci ön panjur bu görünümü destekliyor.

İşte Travellar motor gamı 

• 1.6L BlueHDi 95 hp, 5 ileri manuel şanzıman 5,5 lt/100km, 144 g/km CO2 
• 1.6L BlueHDi 95 hp, yarı otomatik ETG6 şanzıman 5,2 lt/100 km, 135 g/km CO2
• 1.6L BlueHDi 115 hp S&S, 6 ileri manuel şanzıman 5,1 lt/100 km, 133 g/km de CO2
• 2.0L BlueHDi 150 hp S&S, 6 ileri manuel şanzıman 5,31 lt/100 km, yani 139 g/km 
• 2.0L BlueHDi 180 hp S&S, otomatik EAT6 şanzıman 5,8 l/100 km, yani 151 g/km1
- BlueHDi motorlar FAP (Partikül Filtresi) ve SCR (Selective Catalytic Reduction) olmak üzere günümüz motor teknolojisinin en etkin ve verimli emisyon kontrol teknolojilerine sahip. 22,4 lt kapasiteli AdBlue deposu 15.000 km’lik menzil sağlıyor. AdBlue dolumu orta direk üzerinde yer alan ve sürücü kapısı kapalıyken görülmeyen doldurma kapağı sayesinde kolayca yapılıyor.

- Peugeot Traveller 40.000 km veya 2 yıllık bakım aralığının da katkısıyla son derece düşük kullanım maliyeti avantajı sunuyor.

(MYNET)

 
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Mitsubishi L200 Desteği!
 
Damper Yüke Dayanamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Mitsubishi L200 Desteği!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde güvenlik hizmetlerinde kullanılmak ...
Dolar ve Euro Ne Kadar?
Serbest piyasada dolar 2,9350, euro 3,32 liradan güne başladı.
Temsa ve Petrol Ofisi'nden İşbirliği
Petrol Ofisi Madeni Yağlar Mitsubishi Motors ve Mitsubishi Fuso Türkiye ...
 
GEFCO Türkiye Büyük Bir Yükleme Projesine İmza Attı!
GEFCO Türkiye, Alman Treyler Firması Krone’nin 21 Tonluk Fas ve Cezayir ...
Petlas Yeni Ürünlerini Agroexpo’da Tanıttı
Zirai grup lastiklerinde sektör lideri Petlas, İzmir’de bu yıl 11’incisi ...
Bosch Türkiye, Pakistan Ofisiyle Sorumluluğunu Artırıyor
• Bosch'un Orta Doğu'da büyüme stratejisinde önemli bir adım olan Pakistan ...
 
Zorlu Yollar Usta Şoförler
Zorlu yollar usta şoförler
Sağanak Yağış Uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun ...
Dikkat! Bugün Bu Yollar Kapalı Olacak
Abdullah Gül'ün kayınpederinin vefatı nedeniyle bu yollar trafiğe kapatılacak
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwdikkatkamyoncutreylerkamyonumtruckfahrerbus haberler