Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
15 Mayıs 2018 Salı - 16:31

Mercedes-Benz Türk’ün Yıldız Kızlar’ı Kodluyor

Mercedes-Benz Türk, 2004 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında meslek sahibi olmak isteyen kız öğrencilere burs vermenin yanı sıra farklı alanlarda da katkı sağlıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün Yıldız Kızlar’ı Kodluyor

  • Şirket, Yıldız Kızlar’a verdiği desteği derinleştirmek ve sağlanan etkiyi artırmak amacıyla uzun yıllardır sunduğu kişisel gelişim etkinliklerine  mesleki gelişime yönelik eğitimleri de dâhil etti.
  • Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimine yönelik çalışma 5-6 ve 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri Bölümü’nde okuyan Türkiye’nin 23 farklı ilinden 70’i aşkın “Her Kızımız Bir Yıldız” bursiyerine iki tam gün süren “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitimi verildi.

Mercedes-Benz Türk, 14 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi “Her Kızımız Bir Yıldız” ile meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda destekleyerek, kadınların ekonomiye katılımını ve ülke kalkınmasına sunacakları katma değeri artırmayı hedefliyor. Şirket 2018 yılında, 5 yıldır devam eden Yıldız Kızlar’ın kişisel gelişimlerine destek olmak üzere gerçekleştirilen “Yaratıcı Drama” çalışmalarına ek olarak bursiyerlerin mesleki gelişimlerine yönelik etkinlikler de gerçekleştirmeye karar verdi.

Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ilk “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitimi Robincode.org işbirliği ile 5-6 ve 12-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Haliç Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’nin 23 farklı ilinden meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri Bölümü’nde okuyan 70 bursiyer katıldı. İki gün süren “Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama” eğitiminde; Bilgisayar Bilimleri, Kodlama, 3D Tasarım-Robotik ve Siber Güvenlik konuları ele alındı. Eğitimin sonunda öğrenciler katılım sertifikası aldılar.  

Eğitime İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya,Niğde, Sakaraya, Samsun, Yalova, Adana, Amasya, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Gaziantep, Sinop, Tekirdağ, Van ve Zonguldak’tan Her Kızımız bir Yıldız projesi bursiyerleri katıldı.

Proje çerçevesinde elektrik-elektronik teknolojilerinden sağlık hizmetlerine, muhasebeden, motorlu araç teknolojilerine, büro yönetiminden, güzel sanatlara birçok farklı bölümde okuyan Yıldız Kızlar’ın mesleki gelişimlerine yönelik özel eğitimler düzenleniyor.

Mercedes-Benz Türk, mezun bursiyerlere istihdam da yaratıyor 

2004’te 17 ilde okuyan 200 kız öğrenciyi destekleyerek yola çıkan Mercedes-Benz Türk’ün sosyal sorumluluk projesinde bugün, 200’ü üniversite öğrencisi 1.200 kız öğrenciye burs verilmeye devam ediliyor. Mercedes-Benz Türk; burs sağladığı öğrencilere staj ve eğitimini başarıyla tamamlayan bursiyerlerine istihdam olanakları sunuyor. Şu anda şirket bünyesinde çalışan mavi yakalı kadın çalışanların %10’u “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinden burs almış kızlardan oluşuyor.

“Yıldız Kızlar” İstanbul’da ağırlanıyor

Proje kapsamında ayrıca, başarılı kızlardan oluşan ve farklı illerden seçilen bir grup öğrenci her yıl İstanbul’da bir hafta misafir ediliyor. Bu süre içinde öğrencilere bir yandan çeşitli müzeler gezdirilerek şehrin kültürel ve tarihi bölgeleri tanıtılırken; diğer yandan Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul’daki tesislerini ziyaret etme şansı sunuluyor.

 
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler 2018’in En İyi İşverenleri Arasında Yer Aldı
 
Betamix Yeni Logosu Ve Güçlü Araçlarıyla Beton Fuarında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler 2018’in En İyi İşverenleri Arasında Yer Aldı
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, Great Place to Work Enstitüsü’nün Türkiye’de ...
Renault Trucks kamyon ve çekiciler, performanslarıyla İstanbul Park Formula pistine meydan okudu
Renault Trucks, uluslararası Long Haul Days organizasyonunu İstanbul’da ...
Krone Ticari Araçlar Grubu Yeni Dağıtım Konseptini Hayata Geçiriyor
Ticari Araçlar sektöründeki gelişen ve değişen müşteri taleplerine merkezi ...
 
Long Haul Days’de Tırsan Rüzgarı Esti
Türkiye’nin lider treyler üreticisi Tırsan, Renault Trucks’ın 23 - 28 ...
Gebze, Yakıtta GO Kalitesi İle Tanıştı
Akaryakıt sektörünün dinamik markası GO’nun tüm ayrıcalıkları, DNZ Petrol ...
Europa Orient Rallye Dostluk ve Barış İçin İstanbul’dan Start Aldı
Dünyanın en anlamlı ralli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ...
 
Ağır Vasıtalar İçin de Garanti Yolda
İkinci El Araç Yönetmeliği, 13 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak ...
Iveco Doğalgazla Çalışan Bütün Filosunu Tanıttı
IVECO, Avrupa Komisyonu tarafından teşvik edilen sürdürülebilir mobilite ...
Mercedes-Benz Türk, Sanal Gerçeklik Teknolojisi İle Geleceği Tasarlıyor
Mercedes-Benz Türk, Daimler kamyon dünyası için Aksaray Fabrikası’nda ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertürkiyetruckkamyonumsrcşoförtreylerlkwsondakika