Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Mayıs 2023 Perşembe - 12:54

Mercedes-Benz, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında da Gençlerin Yanında

Mercedes-Benz Türk, gençlerin eğitimine yönelik çeşitli kurumsal sosyal fayda programlarını uzun yıllardır başarıyla sürdürüyor. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ürettiği kamyon ve otobüslere uyguladığı “Cumhuriyetle GÜÇLÜ100” etiketleri ile kutlamaya başlayan şirket, eğitimin yanı sıra spor, kültür-sanat ve sürdürülebilir çevre alanındaki birçok kurumsal sosyal fayda programını eş zamanlı olarak yürütmeye devam ediyor.

Mercedes-Benz, Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında da Gençlerin Yanında

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ürettiği kamyon ve otobüslere uyguladığı Cumhuriyetle GÜÇLÜ100 etiketleri ile kutlamaya başlayan Mercedes-Benz Türk, gençlerin eğitimine yönelik kurumsal sosyal fayda programlarını başarıyla sürdürüyor.

“EML’miz Geleceğin Yıldızı”, “Her Kızımız Bir Yıldız”, “Aksaray Mercedes-Benz Türk ÇYDD Eğitim Evi” ve “Mühendisliğin Yıldızları” programlarını eş zamanlı yürüten şirket, “Fırsat Eşitliği ilkesi doğrultusunda hareket ediyor.

Eğitime ek olarak, spora ve sporcuya verdiği destekler ile de Türk gençlerinin yanında olan Mercedes-Benz Türk, söz konusu alanda da uzun yıllardır önemli çalışmalar yürütüyor.

“Fırsat Eşitliği” ilkesi doğrultusunda eğitim alanında gençlere yönelik uzun soluklu projeler yürüten şirketin, Mercedes-Benz Türk bayileri ve yetkili servisleriyle Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı 2014 yılında başladı. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin elektromekanik laboratuvarlarının yenilendiği program kapsamında, kalifiye personel açığının oluştuğu otomotiv sektörüne donanımlı personel yetiştirilmesi hedefleniyor. Teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin Mercedes-Benz Laboratuvarları’nda (MBL) daha fazla deneyim kazanmasının amaçlandığı program kapsamında, bugüne kadar toplam 32 okulun laboratuvarı yenilendi. Mercedes-Benz Laboratuvarları’nda 3.000’den fazla öğrenci eğitim alırken, Mercedes-Benz Türk bayilerinde 1.300’den fazla öğrenci staj ve 204 mezun ise işbaşı yaptı.

Mercedes-Benz Türk’ün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile 17 ilde 200 kızı destekleyerek 2004 yılında hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” programı ise, 2023 yılında da güçlenerek büyümeye devam ediyor. Türkiye’de kadınların her alanda erkeklerle birlikte, eşit sosyal ve ekonomik şartlarla çalışabilmeleri hedefiyle başlatılan programda, her yıl 250’si üniversite öğrencisi olmak üzere 1.000 kız öğrenci Mercedes-Benz Türk’ten eğitim bursu alıyor. Öğrenciler eğitim bursuna ek olarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan çeşitli programlara da katılıyorlar.

Kamyon fabrikasının bulunduğu Aksaray’da bölge çocuklarının eğitimlerine destek vermek amacıyla “Mercedes-Benz Türk ÇYDD Eğitim Evi”ni 2015 yılında kuran şirket, Türkiye’nin farklı ve seçkin üniversitelerinden mezun olan çalışanlarının gönüllü destekleri ile eğitimler veriyor.

Gençlerin eğitimine yönelik “Mühendisliğin Yıldızları” programını da 2018 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ile yürüten Mercedes-Benz Türk, mühendislik okuyan başarılı kız öğrencileri destekleyerek kadın mühendis istihdamına katkı sağlıyor.

Sporun ve sporcunun da yanında

Eğitime ek olarak, spora ve sporcuya verdiği desteklerle de öne çıkan şirket, söz konusu alanda da önemli çalışmalar yürütüyor. 1996 yılında Türkiye Futbol Milli Takımı Ana Sponsoru olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en uzun süreli ve istikrarlı sponsorluk çalışmalarından birine imza attı.

Mercedes-Benz Türk, Türkiye Futbol Milli Takımı dışında Türkiye Hentbol Kadın ve Erkek Milli Takımları’nın ve Ampute Futbol Milli Takımı’nın resmi ulaşım sponsorluğunu da yürütüyor.

 
Lojistik Sektöründe Farklılıkları Kapsayan Şirketler Daha Başarılı
 
DHL Express Türkiye, DHL-Z Tersine Mentorluk Programı ile Nesiller Arası Etkileşimi Artırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik Sektöründe Farklılıkları Kapsayan Şirketler Daha Başarılı
Altınbaş Üniversitesinde gerçekleştirilen, “Lojistik Sektöründe İnsan ...
Slovenya Transit Geçiş Belgeleri Son Durum
Slovenya Geçis Belgesi Otomasyon Sisteminden alınan veriler üzerine Slovenya ...
Heyelan Nedeniyle Maribor-Wels Tren Hattındaki Seferler İptal Edildi
Leibniz ile Spielfeld arasındaki bölgede hareket halindeki bir trenin ...
 
Kontrolden Çıkan Tır Viyadükten Uçtu
Bursa'da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan kumaş yüklü ...
Batı Akdeniz Bölge İhracatı 1 Milyar Doları Aştı
Antalya, Burdur ve Isparta illerinden gerçekleşen ihracat, 16 Mayıs 2023 ...
Ukrayna Sınır Kapılarında Elektronik Sıra Sistemi!
UND, Ukrayna Altyapı Bakanlığından alınan 04.05.2023 tarihli mektupta, ...
 
Aras Kargo 100. Yıl Anısına Samsun Kıyılarını Temizledi
Aras Kargo, Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 100 çalışanı ve aileleriyle ...
Nükte Otomotiv'in En Yeni İlanları Kamyonumpazar.com'da
Kamyondan römorka, çekiciden kamyonete, yedek parçadan aksesuara aradığın ...
AB Komisyonu'ndan Üyelere Schengen Vizesi Eleştirisi
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen vizelerinin verilmesinde son dönemde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumlkw haberler dikkattruckbusnewssrc