Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Ekim 2020 Pazartesi - 10:29

Mansur Yavaş’tan Üniversite Kampüslerine Bisiklet Yolu Müjdesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anıtpark-Beşevler kavşağı arasındaki bisiklet yolunun açılmasının ardından üniversite öğrencilerine verdiği sözü yerine getirmek için de harekete geçti. Yeni eğitim öğretim yılında Başkent Üniversitesi öğrencilerine sürpriz yapan Başkan Yavaş, üniversitenin Bağlıca yerleşkesi içinde gidiş dönüş 4,4 kilometrelik bisiklet yolunu tamamladı.

Mansur Yavaş’tan Üniversite Kampüslerine Bisiklet Yolu Müjdesi

 

     Büyükşehir Belediyesi, bisiklet yolu yapımına uygun olan diğer üniversitelerin kampüsleri için de görüşmelerini sürdürüyor.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentli öğrencilerin hayatını kolaylaştıran uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürüyor.

    Ulaşım projeleri arasında önemli bir yer tutan “Bisiklet Yolu Projesi”nin ilk etabını hayata geçiren ve Anıtpark-Beşevler kavşağı arasındaki bin 400 metrelik bisiklet yolunu hizmete açan Başkan Yavaş, üniversite öğrencilerine verdiği sözleri de birer birer yerine getiriyor.

    Kamu ve özel üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, öğretim görevlileri ve çalışanların kampüs içinde sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ilk bisiklet yolunu Başkent Üniversitesi’nde yaptı.

 

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNDEN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

    Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Başkent Üniversitesi Bağlıca yerleşkesinde gidiş-dönüş toplam 4,4 kilometrelik bisiklet yolunu kısa sürede tamamladı.

     Bisiklet yolunun açılışını yapan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Başkan Yavaş’ın üniversite rektörleriyle yaptığı görüşmede kampüslere bisiklet yolu yapma önerisi sunduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın üniversite rektörleriyle geçen haftalar içinde yapmış olduğu toplantıda üniversitelerle Büyükşehir Belediyesinin çeşitli konularda iş birliği yapması yönünde görüş birliğine vardık. Sayın Başkan, üniversite kampüsleri içinde bisiklet yollarının yapılması projesini gündeme getirdi. Kısa süre içinde de Büyükşehir ekipleri kampüsümüz içinde bisiklet yolunu bitirdi. Bu proje kampüslerin sadece akademik süreler içerisinde değil hafta sonları da öğrencilerimiz ve ailelerinin rahatlıkla bisiklet kullanabileceği daha yaşamsal hale gelmesini sağlayacak. Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a ve ekibine böyle bir projeyi Başkent Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum.”

    Yeni eğitim öğretim döneminde bisiklet yolu sürpriziyle karşılaşan öğrenciler kadar çalışanlar da sevindi.

-Bekir Mert Kuzu: “Başkent Üniversitesi’nde Spor Hizmetleri Müdürlüğünde Spor Uzmanı olarak çalışıyorum. Üniversitemize bisiklet yolu yapıldı. Şu an yolu hem öğrenciler hem de idari personel kullanıyor. Günlük olarak bisiklet kullanma oranımız artacak. Üniversitemizin çok istediği bir şeydi. Mansur Başkanımıza projeyi gerçekleştirdiği için teşekkür ederiz. Hem spor açısından hem de öğlen araları bizler için güzel bir aktivite olacak.”

-Metin Mermer: “Başkent Üniversitesi Bisiklet Evi’nden sorumlu memur olarak çalışıyorum. Üniversitemize bisiklet yolu yapıldı. Bize katkısı ve yararı çok oldu. Spor aktiviteleri için önemli bir rol oynuyor. Bu yolu kullanan herkesten çok önemli ve güzel dönüşler aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

 

SIRADA DİĞER ÜNİVERSİTELER VAR

Büyükşehir Belediyesi üniversite kampüsleri içerisinde yapılacak bisiklet yolları uygulamaları kapsamında Başkent Üniversitesi’nden sonra Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile de görüşmeler gerçeleştirdi.

     Yapılan görüşme sonrası Gazi Üniversitesi kampüs alanında yaklaşık 2,6 kilometre, ODTÜ kampüsü içerisinde yaklaşık 2,9 kilometre, Türk Hava Kurumu Üniversitesi kampüs alanı içerisinde ise 1,2 kilometrelik bisiklet yolunun yapımına başlanması kararlaştırıldı. Kampüs alanlarında yapılacak bisiklet yolları, tek yönlü ve gidiş-geliş şeklinde hizmet verecek. ODTÜ kampüsü içerisindeki peyzaj alanında yer alacak bisiklet yolunun yanında yaya yolu imalatının yapılması da planlanırken, Büyükşehir Belediyesi ODTÜ- Hacettepe arası bisiklet yolu ile Bilkent Üniversitesi kampüs içi bisiklet yolu yapımı içn de görüşmelerini sürdürüyor.

 
ZF Aftermarket, Ticari Araçlar İçin Plastik Kaplamalı Kitlerini Piyasaya Sürüyor
 
Avrupa Birliği Genelinde Ağır Ticari Yük Taşıyan Araçlara Yönelik Denetimler Yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ZF Aftermarket, Ticari Araçlar İçin Plastik Kaplamalı Kitlerini Piyasaya Sürüyor
Sachs amortisörleri ile ticari araçlar güvenilir ve ekonomik bir şekilde ...
Gölbaşı Belediyesi Kasımpatı Üretimi Yapıyor
Gölbaşı Belediyesi, yaklaşık bir yıllık bir hazırlanma sürecinden geçen ...
Anadolu Isuzu, 2019 Yılında Toplam 853 Adetlik Midibüs İhracatı ile Liderliğini Korudu
Türkiye midibüs ihracatında 16 yıldır şampiyon olan Anadolu Isuzu, liderlik ...
 
ASKİ’nin Atık ve Yağmur Suyu İhalelerine Çok Sayıda Başvuru Yapıldı
Başkent’in içme suyu ve altyapı sorunlarını çözmek için birçok bölgede ...
Başkent’te Toplu Taşıma Araçlarına Yeni Düzenlemeler Getirildi
COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında Başkent’te toplu taşıma araçlarının ...
Bulgaristan, Romanya ve BelarusSürücü Vizesi Ön Başvuruları E-devlet Üzerinden Yapılacak
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Bulgaristan, Romanya ve Belarus sürücü ...
 
Mercedes-Benz, 2021 Yılında eActros’un Seri Üretimine Başlayacak
Şehir içi dağıtım sektörü için şarj edilebilir bataryaya sahip tamamen ...
Mercedes-Benz Kamyonları İçin İki Yeni Güvenlik Özelliğinin Dünya Lansmanı Gerçekleştirildi
Mercedes-Benz, araç güvenliğini artırma konusunda sektörde sahip olduğu ...
Scania, Elektrikli Kamyon Serisini Pazara Sundu
Scania, elektrikli kamyon serisini ticari olarak pazara sundu. Yüksek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerdikkatsrclkw haberler busnewstürkiyeşoför