Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Aralık 2016 Çarşamba - 17:13

Lojistik Sektörünün İhtiyacı: Kaliteli Paletler

Ekipman havuzlama hizmetlerinin dünya lideri CHEP’in sunduğu kaliteli paletler sayesinde lojistik sektörü operasyon süreçlerini iyileştiriyor. Uluslararası standartlardaki bu paletler olası iş kazalarının önüne geçiyor ve iş yükünü önemli ölçüde azaltıyor.

Lojistik Sektörünün İhtiyacı: Kaliteli Paletler

Dünyanın lider ekipman havuzlama hizmeti sağlayıcısı CHEP, oluşturduğu dünya standartlarıyla iş ortağı olduğu lojistik firmalarının maliyetlerini düşürerek kârlılık oranlarını artırıyor. Müşterilerinin sermaye harcamalarını, zaman ve iş gücü maliyetlerini azaltarak stratejik önceliklerine ağırlık vermelerini sağlayan ve uzmanlık alanı ekipman havuzlama sistemini her geçen gün yaygınlaştıran CHEP, lojistik sektörünün de pazardaki ayrılmaz partneri olma misyonunu sürdürüyor. CHEP, Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla tedarik zinciri verimliliğini artırmak isteyen şirketler için stratejik çözümler geliştirmeye devam ediyor.
 
CHEP’in ekipman havuzlama sistemi, müşterilerin sevkiyat ve teşhir ihtiyaçlarına yönelik sunduğu uygun ölçü ve sayıda paleti perakendecilere, mağaza stok alanlarına kiralama imkânı sunarak sevk etmeleri esasına dayanıyor. Boşalan paletler CHEP servis merkezlerine transfer edilip bakım ve onarımdan geçirilerek havuzlama sistemine yeniden dâhil ediliyor. Böylece yeniden palet satın alma işine girmeyen ve ihtiyaçtan fazlasını almamış olan şirketler kâr oranlarını artırıyor.
 
Sürekli bakım ve onarıma gönderilen CHEP paletleri, diğer sistemlerde olduğu gibi satın alınıp kullanılmadıkları zaman veya eskidiklerinde depolarda tutulmak durumunda kalmıyor.  Böylece şirketler, mevsimsel talep dalgalanmalarında, ekipman stoklama, stok açığı ve ekipman sürekliliği ile uğraşmadan mekândan ve zamandan, toplama aktarma gibi lojistik harcamalarından ciddi ölçüde tasarruf edebiliyor.

Nakliye iş birliğini güçlendiriyor
CHEP’in müşterileri, normal taşımacılık işleyişinde ürünlerini perakendecilere CHEP paletleri kullanarak teslim ediyor. Ürünleri ve paletleri teslim eden kamyonlar da yüksüz bir şekilde hizmet yerlerine geri dönüyor. Nakliye İş Birliği Projesi kapsamında, lojistik hizmetleri sağlayıcısı tarafından yönetilen araçlar, teslimat işlemlerini tamamladıktan sonra kullanım dışı kalan CHEP paletlerini perakendecilerden toplayarak veya en yakın CHEP servis merkezinden kullanıma hazır olan paletleri alarak palet talep eden uygun bir noktaya teslimatını gerçekleştiriyor. Bu işlem sayesinde tırların yüksüz kat ettiği mesafe ortadan kaldırılarak hem karbon (CO2) salınımı hem de taşımacılık maliyetleri büyük oranda azalıyor.
 
CHEP hakkında
Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP, iş süreçlerini baştan sona optimize eden sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi hizmeti vermektedir. CHEP, palet havuzlama hizmetlerindeki uzmanlığıyla, perakende, imalat, havacılık, kimya ve otomotiv gibi farklı sektörlerden müşterilerinin iş süreçlerini kolaylaştırıyor. CHEP’in sunduğu palet havuzlama sisteminde paletler satın alınmıyor, kiralanma yoluyla el değiştiriyor. Ayrıca CHEP paletleri kullanıldıktan sonra yeniden toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımları yapılıyor. CHEP bu sistem sayesinde tedarik zinciri verimliliğini artırarak palet yönetimindeki yüksek maliyetleri düşürmek için sürdürülebilir çözümler sunuyor. Dünya çapında 54 ülkede 275 paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar, daha iyi iş modeli anlayışını hayata geçirirken iş süreçlerinde doğal kaynakların korunmasını savunmaktadır. Sürdürülebilir ormanların oluşturulması, uzun ömürlü ahşap paletlerde kullanılan kerestelerin bu ormanlardan temini, ihtiyaca göre şekillendirilen havuzlama ve taşımacılık sistemleri sayesinde ham madde ve enerji tasarrufu ilkesini savunan CHEP, 2020 yılında sıfır israf, sıfır orman tahribi, sıfır karbon emisyonu hedefi için çalışmaktadır. 

 
DHL Express Türkiye’ye Yeni CEO
 
Mercedes-Benz Türk’e Yeni Kurumsal İletişim Müdürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHL Express Türkiye’ye Yeni CEO
Dünyanın lider uluslararası hızlı hava taşımacılık şirketi DHL Express, ...
ZF, Türkiye’de Eğitimi ve İstihdamı Destekliyor
ZF Friedrichshafen ve Türkiye’deki iştiraki ZF Services Türk, mesleki ...
83 TEMSA Yetkili Servisi Buluştu
Türkiye otobüs pazarının lideri TEMSA, 83 yetkili servislerinden 130 kişinin ...
 
Transay Taşımacılık Filosunu 55 Adet Mercedes-Benz Sprinter ile Güçlendirdi
Transay Taşımacılık yeni araç alımında tercihini yine Mercedes-Benz Sprinter’den ...
Avrasya Tüneli Açıldı
Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştiren ...
Türkiye, KKTC’ye 16 Adet Ford Trucks Kamyon Hediye Etti
Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na ...
 
Sektör TOSEV İçin El Ele Verdi
Karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün sosyal yardımlaşma vakfı TOSEV, ...
“2. El Pazarı 2017’de 7 Milyonu Aşacak”
MASFED, BOD ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, ekonomiyi hedef ...
Avrasya Tüneli, Yandex Navigasyon Ve Haritalar’a Eklendi
Yollarda yapılan yenilikler, en güncel yol durumu bilgileriyle sürücülerin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerkamyonumtürkiyesrctruckşoförlkwnewssondakika