Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
16 Mayıs 2017 Salı - 14:33

Lassa, Köy Yollarına Düştü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü Bursalı Çiftçilerle Kutladı

Lassa, uzun yılladır tarıma değer katmak amacıyla çiftçilere verdiği desteği bu yıl “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” diyerek sürdürüyor. Bu kapsamda Lassa ekibi, Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle 10-14 Mayıs tarihleri arasında Bursa’daki çiftçilerle bir araya geldi.

Lassa, Köy Yollarına Düştü, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü Bursalı Çiftçilerle Kutladı

Lassa, 20 Mart’ta başlayan ve 23 Mayıs’a kadar 23 ilde devam edecek olan çiftçi buluşmaları kapsamında, çiftçilere güvenli sürüş ve sürdürülebilir iyi tarım uygulamaları alanında danışmanlık hizmeti sunuyor.
 
Brisa’nın 42 yıldır Anadolu topraklarına hizmet sunan markası Lassa, kurulduğu günden beri çiftçilerin desteklenmesi, tarım araçlarına özel ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve tarım arazilerinin sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Lassa, “Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam” adıyla başlayan, bu yıl “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” adıyla devam eden projesiyle, 2013 yılından bu yana çiftçilere güvenli sürüş ve iyi tarım uygulamaları konusunda destek sağlıyor.
 
Projenin yeni durağı, 14 Mayıs Çiftçiler Günü vesilesiyle Bursa oldu. Lassa ekipleri, 10-14 Mayıs tarihlerinde Bursa’daki çiftçilerle bir araya geldi. 20 Mart’ta yola çıkan Lassa ekipleri, 23 Mayıs tarihine kadar 23 il ve 135 köydeki tarım alanlarını gezerek çiftçilere danışmanlık hizmeti sunacak.
 
“Türkiye’nin gelişiminde kritik bir rol üstlenen tarımın daha iyi, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamayı kurumsal bir sorumluluk olarak ele alıyoruz” açıklamasını yapan Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel sözlerine şöyle devam etti: “Lassa markamız 42 yıldır Anadolu topraklarında hizmet veriyor. Çiftçilerimizle geçmişten gelen kuvvetli bir dostluğumuz ve gönül bağımız var.  Uzun yıllardır ülkemizin tarım alanlarını karış karış gezerek çiftçilere destek sağlıyoruz. ‘Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak’ projemizle bir yandan emniyetli sürüş için traktörlere reflektör montajı gerçekleştirirken bir yandan da iyi tarım uygulamaları konusunda çiftçilerimizi bilgilendirerek verimliliklerini artırmak ve işlerini geliştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda çiftçilerimize birebir destek sunan Lassa Ziraat Mühendislerimizden de güzel haberler ulaşıyor. Örneğin mısır üretimi yapan bir çiftçimize, daha fazla ürün alması için gübreleme şeklini değiştirmesi gerektiğini ve yeni gübreleme metodunu anlattıktan sonra, çiftçimiz aynı tarladan 880kg daha fazla ürün aldı. Bu sonuçlar bizleri tarımın geleceğine yönelik çalışmalarımızı geliştirmek konusunda teşvik ediyor. Çiftçilerimizle yılın 365 günü yakın bir iletişimdeyiz ve 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde de Bursalı çiftçilerle yan yana olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 


Lassa, 5 yılda 27.000 çiftçiye ulaştı, 800 saate yakın eğitim verdi
 
Tüm yıl boyunca çiftçilerin yanında olan Lassa ziraat mühendisleri, “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” projesi ile de şehir şehir gezerek iyi tarım uygulamalarına yönelik eğitimler sunuyor. Lassa’nın deneyimli ekipleri çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun olarak, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık sağlıyor. Ayrıca traktörlerin yoldaki görünürlüğünü artırmak amacıyla ücretsiz reflektör montajı gerçekleştiriliyor ve tarım araçlarının verimli ve güvenli kullanımı için de önemli bilgiler paylaşılıyor.
 
Brisa’nın sürdürülebilirlik vizyonuna paralel olarak Lassa bu projeyle ekonomik, toplumsal ve çevresel katma değer yaratıyor. Lassa, tarım sektörünün geleceğinde önemli bir rol oynayan bu projesiyle şimdiye dek 670 köy ziyaret etti. 27.000’i aşkın çiftçiye ulaştı ve toplam 722 saat eğitim sundu. Aynı zamanda traktör römorklarına yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla 20.000’den fazla ücretsiz reflektör montajı gerçekleştirerek emniyetli sürüş hakkında farkındalık yarattı.
 
20 Mart’ta Balıkesir’de başlayan “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” projesi bu yıl Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Yozgat, Çorum, Ankara, Eskişehir ve Bursa’nın ardından Edirne ve Kırklareli şehirlerindeki tarım alanlarını ziyaret edilerek tamamlanacak.
 
Doğru uygulamalarla tarımda verimlilik, kârlılık ve emniyet artacak
Son 5 yıldır tarım arazilerini gezen ve binlerce çiftçiye dokunan Lassa “Sevdamız Toprak, Yarınlarımız Ortak” ekipleri, iyi tarım uygulamaları ve doğru lastik kullanımı ile çevresel sürdürülebilirliğe ve ekonomik kârlılığa yüksek bir katkı sunulabileceğine dikkat çekiyor.
 
Tarımda doğru lastik kullanımının da çok önemli olduğuna değinen Korel, “Tarım ekipmanları arasında lastik toprağa değen tek ürün. Dolayısıyla arazi koşullarına uygun lastik türünün seçilmesi gerekiyor. Yaptığımız araştırmalar da gösteriyor ki çiftçilerin %69’u ideal lastiği “sağlam ve zor arazi şartlarına dayanıklı olmalıdır” şeklinde tanımlıyor. Çiftçilerin yaklaşık yarısı ise lastik yenileme nedeni olarak lastiğin dişlerinin aşınmasına ve ikinci neden olarak da kesik ya da anız sebebiyle lastiğin hasar görmesine işaret ediyor. Biz de Lassa olarak çiftçilere en uygun ürün ve hizmetleri tasarlayarak, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarım lastiklerimizi araziye uygun ve toprakla uyum içerisinde çalışacak şekilde geliştiriyor, neredeyse traktör ömrüyle eş zamanlı dayanıklılığa sahip lastikler üretiyoruz. Ürünlerimize olan güvenimiz ve çiftçilerimizin bütçelerine katkı sunma amacıyla da tarım lastiklerimizi 5 yıl garantili olarak sunuyoruz” dedi.
Lassa uzmanları, çiftçilere lastik kullanımı ile ilgili şu tavsiyelerde bulunuyor:
 

  • Tohum yatağını açarken kullanılan lastik genişliği, tohum yatağına zarar vermeyecek şekilde seçilmeli, gerekirse lastik değiştirilerek ince taban kullanılmalı
  • Yanlış hava basınçlı lastik ile ekim alanına girmek toprağın gereğinden fazla sıkışmasına sebep olarak verimi azaltacaktır. Bu nedenle lastik hava basınçları düzenli aralıklarla kontrol edilmeli.
  • Fazla yakıt tüketimine sebep olarak ekonomik ve çevresel zarar yaratması nedeniyle yanlış hava basınçlı lastiklerle tarla sürülmemeli
  • Lastik ömrünü azalttığı için lastiklerin içine ağırlık yapması için su koyulmamalı
  • Patinaj yakıt tüketimini artırdığı için lastik seçerken ekim, sürüm sırasında daha az patinaj yapan desenler seçilmeli
  • Sürüş emniyeti için reflektör vb. güvenlik araçlarından yararlanılmalı
 
Lassa ziraat mühendislerinin saptadığı iyi tarım uygulamalarına yönelik başlıca önerileri ise şöyle;
 
  • Kuvvetli bir bitki yetiştirmek için öncelikle toprak, iklim, su koşullarına uygun tür, çeşit anaç ile uygun yer seçilmeli
  • Erozyona karşı toprak su muhafaza tedbirleri alınmalı, çoraklık, taban suyu gibi sorunlar varsa ıslah, drenaj, tesviye işleri yapılmalı
  • Üretimde kullanılacak tohum, fide ve fidan gibi üretim materyalleri TKB’den üretim izinli, tescilli ve sertifikalı materyallerden seçilmeli
  • Uygun zaman ve miktarda gübreleme için yılda en az bir defa toprak analizi, ihtiyaç duyulduğunda ise yaprak analizi yaptırılmalı
  • Ekilecek kültür bitkisine ait sağlıklı ve güvenilir tohum yatağı oluşturulmalı
  • Toprak işlenirken uygun ekipman ve lastik seçilmeli
  • Bitki hastalık ve zararlıları ile mücadelede öncelikle kültürel önlemler, fiziksel, biyolojik, mekanik mücadele ile tuzak kullanımı gibi biyoteknik yöntemler uygulanmalı son çare olarak kimyasal mücadeleye başvurulmalı
  • Tarım uygulamaları her canlının doğal dengenin bir halkası olduğu bilinciyle gerçekleştirilmeli.

 

 
Hankook Lastikleri 2017 İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıkladı
 
‘Engelsiz Kariyer Yolculuğu’ TEMSA’ya Ödül Getirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hankook Lastikleri 2017 İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıkladı
Hankook Lastikleri, 2017’nin ilk çeyreği için 1.639 trilyon KRW global ...
Ford Otosan “Yıldız” Çalışanlarını Ödüllendirdi
Türkiye otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, 2016 yılı boyunca ...
Çin, Dünyadaki Yassı Alüminyum Sektörünün Dengelerini Değiştiriyor
CRU tarafından bu yıl Londra’da gerçekleştirilen ve alüminyum sektörü ...
 
Yeni Caddy TSI Pazara Sunuldu
Volkswagen Ticari Araç, sınıfının en çok sahip olunmak istenen modeli ...
Hödlmayr Lojistikte Yenilikçi Konseptlerle Öne Çıkıyor
Hödlmayr Grubu yeni aldığı siparişiyle Türkiye’deki gücünün altını çiziyor. ...
TürkTraktör Dünya Çiftçiler Günü’nü Ankara Fabrikası’nda Kutladı
TürkTraktör’lü çalışanlar, Tokatlı çiftçileri Dünya Çiftçiler Günü kapsamında ...
 
Münih Transport Logistic Fuarı’nda Tırsan'a Büyük İlgi
Tırsan, Kässbohrer markası ile katıldığı Münih Transport Logistic Fuarı’nda ...
Continental Lastik Basıncı Takip Sistemi ContiPressureCheck İle Filolar Daha Verimli
Litvanya merkezli uluslararası taşımacılık çözümleri tedarikçisi Ruptela, ...
Ford’dan Mayıs ayında “0 Faiz” fırsatı
Ford, Mayıs ayında hem binek hem de ticari modellerde müşterilerine “0 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
fahrer
bus
türkiye
treyler
dikkat
Kamyon
kamyoncu
sondakika