Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Şubat 2011 Perşembe - 12:48

LOJİSTİK SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKI

Ankara Lojistik Üssü ve Atılım Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Lojistik Simülasyon ve Uygulama Eğitim Merkezi, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın da katıldığı törenle açıldı.

Ankara Lojistik Üssü ve Atılım Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen Lojistik Simülasyon ve Uygulama Eğitim Merkezi, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın da katıldığı törenle açıldı.

Ankara Lojistik Üssü ve Atılım Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilerek özel sektör üniversite işbirliği anlamında ülkemizdeki örnek uygulamalardan olan Lojistik Simülasyon ve Uygulama Eğitim Merkezi’nin açılışı Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın da katıldığı törenle Ankara Lojistik Üssü’nde yapıldı.

Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman bulma sorununa çözüm getirecek olan projeye ev sahipliği yapan Ankara Lojistik Üssü, eğitime yapmış olduğu bu katkı ile ülkemizde lojistik sektörünün gelişmesi adına çok büyük bir katkı sağlamış oldu. Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz ve Hakan Bezginli’nin ev sahipliği yaptığı açılış törenine Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın’ın yanı sıra Kara ulaştırması Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özgenoğlu, Atılım Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı Tunay Köksal, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Lojistik alanında da kimsenin cesaret edemediği atılımlar yapıldı”

Ankara Lojistik Üssü’nde düzenlenen törene katılan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın burada yaptığı konuşmada, son 8-10 yılda Türkiye’de pek çok alanda büyük değişimlerin yaşandığını ve bunların önemli sonuçlarının olduğunu belirtti. Lojistik alanında da kimsenin cesaret edemediği atılımların yapıldığını söyleyen Aydın; “Gerçekleştirilen altyapı projelerinin yanı sıra piyasanın düzenlenmesi, sürdürülebilir rekabet ortamının oluşturulması ve mesleki yeterliliğin aranması gibi kimsenin el süremediği konulara el atmak bize nasip oldu. ” dedi.

Mevcut projenin gerçekleşmesi de dahil pek çok konuda sektörle ortak çalışmalar yaptıklarını söyleyen Aydın konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye gelişirken üniversitelerimiz de gelişmekte olan lojistik sektörüne yönelik okullar ve ilgili bölümler açtılar. Ankara’da Atılım Üniversitesi hızlı davranarak iyi bir vizyon ile bu bölümü açtı. Ulaştırma Bakanlığı olarak gerçekleştirilen bu projeyi destekliyor ve üzerimize düşen başka konular olursa onlar için de destek sözü veriyoruz. Bu örnek projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

“Lojistik Sektörde Bir İlk: Staj Eğitim ve Simülasyon Merkezi”

Düzenlenen törende konuşan Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Ankara Lojistik Üssü yönetimi olarak mesleki eğitimler için gereken fiziki ortamı sağlamak üzere sektör üniversite işbirliği için büyük gayret sarf ettiklerini belirterek; “Başkentimiz bir üniversite şehri olup birçok üniversitemizde lojistik ve dış ticaret bölümleri bulunmaktadır. Ankara Lojistik Üssü bu anlamda görev üstlenmiş olup Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber ortak çalışmalar başlatılmıştır” dedi.

Ankara Lojistik Üssü ve Atılım Üniversitesi iş birliği ile oluşturulan, yine lojistik sektörde bir ilk olan Staj Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nin Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu çok önemli bir eksiği gidereceğini söyleyen Gündüz, üniversite gençliğinin de gelecek yüzyılın mesleği olarak kabul edilen lojistik sektörünü yakından tanıma fırsatı bulacağını belirtti.

“Özel sektörün ilgili elemanlarının yetiştirilmesi ve üniversite öğrencilerinin kalifiye birer mezun olabilmeleri açısından büyük önem arz etmektedir”

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özgenoğlu ise yaptığı konuşmada; ülkemizin coğrafi konumu itibari ile doğu-batı arasında bir lojistik köprüsü, ekonomik faaliyetleri ve büyüme hızı dikkate alındığında bölgenin lojistik üssü konumunda olduğunu belirterek, buna rağmen geleceğin üç parlak sektöründen biri olan  lojistik sektöründe firmaların nitelikli işgücü bulmakta sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti. 

Bu açıdan Atılım Üniversitesi ile Ankara Lojistik Üssü arasında 2010 yılı Eylül ayında imzalanan bir “Kurumsal İşbirliği Protokolü” ile kurulan “Atılım Üniversitesi Lojistik Simülasyon ve Uygulamalı Eğitim Merkezi”nin önemine vurgu yapan Özgenoğlu; “Gerek özel sektörün ilgili elemanlarının yetiştirilmesi gerekse üniversite öğrencilerinin kalifiye birer mezun olarak sektörde söz sahibi olabilmeleri açısından büyük önem arz etmektedir. Söz konusu lojistik simülasyon merkezi sayesinde, burada eğitim görecek öğrencilerin sektörde karşılaşabilecekleri sorunları ve tüm lojistik süreçlerini sanal olarak tecrübe etmeleri sağlanabilecektir. Lojistik süreçlerinin gerçekçi bir şekilde modellendiği bir lojistik simülasyonu uygulamasının; gerek ülkemizde bir ilk olacak olması, gerekse de öğrenmenin kalıcılığını uygulamalar vasıtası ile arttıracak olmasından dolayı yararı büyük olacaktır” dedi.

 
Yedi Gümrük Müdürlüğüne Yeni Atama
 
BİLGİLENDİRME ADANA’DA DEVAM ETTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedi Gümrük Müdürlüğüne Yeni Atama
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, takibini elden yaparak İstanbul, Ankara, ...
MAZOT PİYASADAN KALKIYOR
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı yeni düzenlemeyle ...
2010 BİR 'DÜZELME YILI' OLDU
Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özbayır, ...
 
ABS İptali-İlavesi, Araçta ''Ağır Kusur'' Sayılacak
  Araç muayenesinde, Anti Blokaj Sistemli (ABS) üretilmiş araçların ABS'sinin ...
UND'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
UND yönetiminde görev teslimi yapıldı. 36. Genel UND Başkanı olarak seçilen ...
BAKAN'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR
Kamyonum Dergisi tarafından düzenlenen “Büyük Kooperatifler Buluşması”nda ...
 
BAKAN'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR
Kamyonum Dergisi tarafından düzenlenen “Büyük Kooperatifler Buluşması”nda ...
Eğitim Merkezlerinin Dikkatine
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
ODY-ÜDY İhlaline Yeni Düzenleme
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatreylertürkiyelkwkamyonumfahrerdikkatsrckamyoncu