Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Haziran 2023 Cuma - 17:07

Karaismailoğlu, Yüzde 60'ların da Üstüne Çıkan Bir Demiryolu Yatırımıyla Türkiye’nin Önünü Daha da Açmaya Devam Edeceğiz

İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açarak 3 gün boyunca demiryolu sektörünü buluşturan Eurasia Rail’da profesyoneller, sektörel oturum ve start-up forumlarında buluştu.

Karaismailoğlu, Yüzde 60 ların da Üstüne Çıkan Bir Demiryolu Yatırımıyla Türkiye’nin Önünü Daha da Açmaya Devam Edeceğiz

Sektörel oturumlar kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı’nın Ulaştırma Vizyonu başlıklı konuşmasında AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, 66. T.C. Kabinesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türkiye’de son 21 yılda çok güzel işler oluyor. Özellikle ulaştırma alanında, dünyaya örnek, Türkiye’mizi dünyanın lider ülkelerinden birisi yapacak bir altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Tabii son 21 yıldır özellikle ulaştırma sektöründe daha çok karayolu ağırlıklı bir yatırım dönemi geçirdi Türkiye. Ulaştırma Bakanlığının yatırım bütçesinin yüzde 65' ini karayollarına, yüzde 30 civarında bir bütçeyi demiryollarına ayırmıştık. Ama bugüne geldiğimizde bu yüzde 65'lik bütçeyle ülkemizin önemli bir karayolu altyapısını tamamlamış olduk.  Artık yüzde 60'ların da üstüne çıkan bir demiryolu yatırımıyla Türkiye’nin önünü daha da açmaya devam edeceğiz. Gelişmenin ve büyümenin en büyük ve en önemli dinamiği ulaştırma altyapılarının kaliteli, konforlu, güvenli ve erişilebilir olması. Türkiye, son 21 yıldır, bu istikrar sürecinde bunları başarmış oldu. Bunun üzerine daha fazlasını koyarak, dünyanın lider ülkelerinden biri olacak. Nasıl ki 20 yıl önce Türkiye’nin toplam ihracat rakamları 25 milyar dolardan, bugün 254 milyar dolara çıktıysa, bundan sonra da 1 trilyon dolarlık ihracat hedefi, bu güçlü altyapı sayesinde olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“HYPERLOOP GELİŞTİRME YARIŞMASI” Geleceğin Sürdürülebilir Taşımacılığını İnşa Etme Deneyimi forumunda ise, Tübitak RUTE Kurumsal İletişim Uzmanı Ahmet Murat Yılmaz mobilitenin dönüşümünde öncü olduklarını vurgulayarak; “Raylı Ulaşım Teknolojileri alanında Türkiye’nin ilk ve tek araştırma enstitüsüyüz. RUTE TÜBİTAK’a bağlı merkez enstitülerden biri. 2020 yılında resmi olarak kurulduğumuzu düşünürsek, son iki yılda güzel işler başardığımızı düşünüyoruz. 2. Yılımızda E5000 gibi sayın Cumhurbaşkanımızın isimlendirdiği Eskişehir5000 özgün motor yerli sinyal gibi birçok projeye imza atmış durumdayız. Bizim ana odağımız güvenilir, sürdürülebilir, kaliteli ve temiz ürünler ve teknolojiler geliştirmek.” dedi.

Konuşmasında Hyperloop’un yeni olması sebebiyle temkinli yaklaşılan bir teknoloji olduğuna vurgu yapan Tübitak RUTE Başuzman Araştırmacı ve Hyperloop Geliştirme Yarışması Koordinatörü Ahmet Avşar ise RUTE Hyperloop geliştirme yarışmasından bahsetti. Avşar, “Yarışma ilk yılından itibaren üniversitelerden büyük ilgi gördü. Yarışmaya 57 üniversiteden 42 takım katıldı. Buradaki amacımız; yenilikçi ulaşım teknolojileri ile ilgili farkındalık oluşturmaktı. Türkiye’de gerçekçi bir ekosistem kurulsun istedik. Bundan sonra takımlarımızın çalışmalarını, uluslararası takımların da katılacağı şekilde geliştireceğiz. İlerlemelerin pozitif yönde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu çalışmaları uluslararası firmaların ve uluslararası start-upların da dahil olduğu eğitim etkinlikleriyle de desteklemeye devam edeceğiz.”dedi.

RUTE İş Birliğiyle Tübitak RUTE Başuzman Araştırmacı ve Hyperloop Geliştirme Yarışması Koordinatörü Ahmet Avşar moderatörlüğünde gerçekleşen “FIRSATLAR VE ZORLUKLAR PENCERESİNDE YENİ NESİL DEMİRYOLU TEKNOLOJİLERİ” adlı start-up forumunda, Zeleros Kurucu Ortağı ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Bşk. Yrd. Juan Vicén Balaguer, “2015’te Elon Musk’ın yarışmasıyla teorik olarak başladığımız Hyperloop projesi, İspanya endüstrisinden ve çeşitli kurumlardan alınan destekler sayesinde, kritik projeleri geliştirir hale geldi. Linear motor pilot çalışması, kaldırma teknolojileri, elektrik tahrik sistemleri üretiyoruz; bu teknolojilerin her biri elektriksel mobilitede bir rol oynayacak. Mesela aküler kullanıyoruz. Bu aküler ile havacılığa uygun çözümler üretiyoruz. Bu aynı zamanda şehirlerarası ulaşıma da çözüm olacak. Ülkeler birbirine bağlanacak. Bir yandan da limanlarda da tam elektrikli taşıma sistemleri olacak. Bu sistemler sertifikalandırılmak zorunda. Şu an iyi bir seyirde ilerliyoruz. Hyperloop’un başarılı olması birbirimizle olan bağlantımızın da güçlü olmasını gerekli kılıyor. Kıtaları birbirine bağlayabilmekten bahsederken, birbirimizle olan bağlarımızı da kuvvetlendirmemiz şart. İspanya’da geliştirme çalışmalarımızı sürdürürken, Türkiye’deki tüm çalışmaları destekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Kadir Erkan, “Yer seviyesinde yapılabilecek taşımacılık gelişmelerine baktığımızda deniz taşımacılığında gelişmeler olacağını görüyorum. Otonom gemiler üretilebilir. Kara taşımacılığında, elektrikli araçları görüyoruz. Elektrikli araçların kullanımı öngörüldüğü kadar yaygınlaşmadı henüz fakat önümüzdeki dönemde burada da artış göreceğiz elbette. Yine karayolunda, yük taşımacılığında otonom yapıda kamyon/tır araçlarını izleyeceğiz. Demiryolu sistemlerine baktığımızda, yüksek hızlı trenler kapsamında maglev tabanlı sistemler ve Hyperloop sistemini görüyoruz. Bunlar yeni konseptler değil. 2013’ten önce de çalışmalarına başlanmış ve geliştirme adımları atılmıştı. Hyperloop sisteminin ilerleyen süreçte daha da geliştirilerek, yoğun bir şekilde kullanacağımızı hayal ediyorum. Aynı şekilde droneları da daha yoğun kullanacağımızı öngörüyorum.”

Erciyas Holding Hyperloop Lideri, Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Örgen, “2016 yılından beri Erciyas olarak Hyperloop’un içindeyiz. Zeleros ile de tanıştık. Hem tedarikçisi olarak bu işin içinde olmak hem de bu konseptin Türkiye’de bilinirliğinin arttırılmasında rol almaya çalışıyoruz. Zaten bizim tüm iş kollarımızı birleştirdiğinizde Hyperloop ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bundan sonrasında özellikle ürettiğimiz borularla bu projenin içinde daha fazla yer alacağız.” ifadelerine yer verdi.

Eurasia Rail 3 gün süren dopdolu etkinlik programıyla 10. kez ziyaretçileriyle bir araya geldi. Fuar ilham veren konuşmacılarıyla son gününde de büyük ilgi gördü.

 
"Otomotivde Üretim Maliyeti 7 Yılda Yüzde 100’ün Üzerinde Arttı"
 
Mercedes-Benz Türk’ün Yeni Yetkili Servisi Bursa Odabaşı Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes-Benz Türk’ten Yenilenebilir Enerji Hamlesi
Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da yer alan Pazarlama Merkezi’nde kurulu ...
Almanya’nın Yeni Otoyol Ücreti Tarifeleri Belli Oldu
UND, Almanya'nın 01.12.2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni ...
Energica ve PETRONAS Madeni Yağlar Güçlerini Birleştirdi
Energica Motor Company, 2023 sezonu için Energica'nın Endüstriyel Ortağı ...
 
Emine Coşkun, "Genç Mezunlarımızın Lojistik Sektörünün Geleceğine Olumlu Katkılar Sunacağına Gönülden İnanıyoruz"
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ...
OYDER Ticaret Bakanlığı’nın Otomotiv Sektörüne Yönelik Yeni Tedbirleri İle İlgili Açıklama Yaptı
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), Ticaret Bakanlığı’nın otomotiv ...
Trugo, Ultra Hızlı Şarj İstasyonlarında En Fazla İlde En Yüksek Sayıda Cihazla Hizmet Veren Şirket Oldu
Türkiye’nin yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj ağı Trugo, 150 ...
 
Karşı Şeride Geçen Tır Otobüsle Kafa Kafaya Çarpıştı: 2 Ölü, 20 Yaralı
Denizli’ni Çardak ilçesinde karşı şeride geçen tırın yolcu otobüsüyle ...
ABD'den Tahıl Koridoru Mesajı
ABD, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin süresinin uzatılması konusunda Türkiye ...
BM'den 'Tahıl Girişimini Uzatma' Çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Karadeniz ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncubuskamyonumtrucksondakika haberler fahrersrcnews