Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
16 Ekim 2015 Cuma - 17:36

KARSAN Kortrijk Fuarı’nda

Karsan, şehiriçi otobüs kategorisinde 2015 ECW (European Coach Bus Week) Büyük Ödülü’ne aday JEST, ATAK ve STAR’dan oluşan yolcu taşıma ürün ailesini, yeni geliştirdiği elektrikli JEST minibüs konseptiyle birlikte Busworld Europe Kortrjik’da sergiliyor.

KARSAN Kortrijk Fuarı’nda

Karsan, 16 – 21 Ekim 2015 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleşen dünyanın en eski ve en büyük otobüs fuarı Busworld Europe Kortrijk’a bu yıl ikinci kez katılıyor. “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, yarım yüzyıla yakın tecrübesi ile binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona kadar geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan, bu yıl “İşinize ve Hizmetinize Sınıf Atlatın” – (Upgrade Your Business and Services) sloganıyla Busworld Europe Kortrijk’ta yer alıyor. Karsan Hall 8’de yer alan 900 metrekarelik stand alanında kendi markasına ait yolcu taşıma ürün ailesinin üç üyesi JEST, ATAK ve STAR’ın yanısıra ilk kez elektrikli minibüs konsepti JEST’i ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.
 
Fuarın ilk gününde Karsan standında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Karsan Europe Genel Müdürü David Siviero, global bir oyuncu olma yolunda önemli adımlardan biri olarak gördükleri Busworld Europe Kortrijk’a ikinci kez katılıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Yolcu taşımacılığı alanında en yenilikçi ürünlerini sergilediklerine dikkat çeken Siviero konuşmasına şöyle devam etti; “Bugün burada Karsan markalı ürün ailesinin üç üyesi olan 6 metrelik JEST minibüsümüzü, 8 metrelik otobüslerimiz ATAK ve STAR’ı ve elektrikli JEST minibüs konseptimizi sergiliyoruz. Karsan ürün gamının tamamı Avrupa toplu taşıma ihtiyaçlarına ve standartlarına uygun olarak geliştirildi. Büyük şehirlerin ihtiyaçları kadar tarihi şehir merkezleri, dar sokaklar, küçük kasabalar, düşük yolcu yoğunluğu olan köyler ve kasabalar için de uygun çözümler sunan araçlarımız yolcularına konfor, sürücülerine ise yüksek kullanım kolaylığı ve ekonomi sunuyor. Global ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiğimiz araçlarımızı geçtiğimiz yıl Karsan’ın bünyesinde kurulan benim de başında bulunduğum Karsan Europe kanalıyla tüm Avrupa’da pazarlıyoruz. Araçlarımızın Busworld’de de aynı ilgiyi göreceğinden kuşkumuz yok”.
 
Karsan JEST: Türkiye toplu taşımacılık sektörünün en çok tercih edilen minibüs modeli

Mayıs 2013’te Türkiye pazarına sunulan, ve dünyada ilk fabrika çıkışlı engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı ve yüksek tavanlı 6 metrelik minibüsü olan JEST Euro 6; tek gövde (monokok) mimarisi ve ileri teknoloji malzemeler kullanılarak üretilen gövdesi ile kendi sınıfında dayanıklılığı, emniyeti, konforu ve düşük sahip olma maliyeti ile öne çıkıyor.
 
Büyük şehirlerin toplu taşımacılık sistemlerinde ana arterlerin beslenmesi ihtiyacı ile tasarlanan, Karsan’ın yolcu taşıma ürün ailesinin en küçük üyesi olan JEST, lansmanından bu yana İstanbul’da 120 farklı hatta, 1.850’den fazla, Türkiye genelinde ise 45’in üzerinde ilde 3.000’e yakın satış ile toplu taşımacılığın en çok tercih edilen minibüs modellerinden biri.
 
Geçtiğimiz yıl Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü” almaya hak kazanan JEST, herkese modern toplu ulaşım sağlarken; sahip olduğu alçak taban ve engelli rampası ile hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin de hayatın içinde diğer tüm bireylerle eşit şartlarda yer almasını amaçlıyor. JEST, yüksek tavanı ve geniş iç alanı sayesinde hem oturan hem de ayaktaki yolcular için en küçük ebatlı otobüs olma özelliği taşıyor. Oturma yerleşimi, ayakta duran yolcuların rahatlıkla seyahat etmelerine imkan tanırken, sunduğu düşük yakıt ve bakım giderleri ise şehiriçi taşımacılığında minibüs segmenti kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen model olmasını sağlıyor.
 
Karsan, JEST modeli sayesinde Türkiye’de yerleşmiş olan minibüs konseptinin, modern şehirlerin ulaştırmasında çözümün bir parçası olduğunu Avrupa’da da kanıtladı. JEST bugün sadece Türkiye’de değil kıtalar arasında da tercih ediliyor. JEST, Avrupa’da ilk defa Romanya’da Oradea Belediyesi yolcu taşımacılığı filosunda hizmet vermeye başladı. Dominik Cumhuriyeti’nde Punta Cana Uluslararası Havalimanı’na satışı gerçekleştirilen JEST’lerle birlikte Karsan ilk kez Amerika kıtasına da giriş yapmış oldu. Karsan JEST, Avusturya, Macaristan, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’da da kullanılıyor.
 
Karsan ATAK: Engelsiz erişim sunan alçak tabanlı modern şehiriçi otobüs

Karsan, standında JEST’in yanısıra fabrika çıkışlı, alçak tabanlı, arkadan motorlu, 8 metrelik şehiriçi otobüsü ATAK’ı da sergiliyor. Engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı ATAK, paslanmaz çelik gövdesi, tam otomatik şanzımanı ve Euro 6 motor donanımı gibi birçok üstün özelliklere sahip bir otobüs.
 
ATAK, ön kapı ile arka kapı arasında hiçbir engel olmayan “alçak tabanı”, ECAS ve Kneeling sistemleriyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan ATAK’ın panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 58 kişiye kadar çıkıyor.
 
Manuel vites seçeneği ile de maksimum sürüş konforu sunan ATAK, Euro 6 motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. ATAK, yüksek manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığı için ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle de konforlu ve güvenilir bir seyir imkanı sunuyor.
 
Tanıtıldığı günden bugüne Türkiye’de 400’e yakın satılan ATAK, geçtiğimiz Eylül ayında Budapeşte’de Buda Kalesi Belediyesi’ne de 16 adet satıldı. ATAK, Macaristan’a ek olarak Almanya ve Azerbaycan’da da kullanılıyor.
 
Karsan STAR: Maksimum konfor ve ekonomi

Karsan’ın standında sergilediği, 8 metre uzunluğundaki STAR ise, kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık, turizm ve personel servisi konseptli diğer bir otobüs.
Esnek koltuk yerleşimi ile 31 kişiye kadar yolcu kapasitesi sunan STAR’ın geniş ve rahat bacak mesafesi bulunuyor. STAR’ın raylı koltuk sistemi kısa mesafe seyahatlerde ve şehirlerarası yolculuklarda tüm ihtiyacı karşılıyor.
 
STAR’ın aynı zamanda tekerlekli sandalye alınabilen 27 kişilik Klas II koltuklu modeli de bulunuyor. Lift özelliği sayesinde tekerlekli sandalyeler kolaylıkla otobüsün içine giriş yapabiliyor.
 
STAR 4.25 m3 hacimli geniş ve kullanışlı bagaj taşıma alanı ile sınıfında lider olmasıyla dikkat çekiyor. Karsan’ın ileri teknolojiyle ürettiği STAR, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor.
Zengin opsiyonel özellikleri ile benzersiz bir araç olan STAR’da multimedya işlevleri, seyahat bilgisayarı, katlanabilir LCD ekran, Wi-Fi bağlantısı, şık tepe üstü servis düğmeleri ve ESP gibi geniş bir ekipman bulunuyor.
 
Elektrikli Karsan JEST ilk kez Avrupa’da

Karsan, sıfır emisyonlu elektrikli JEST minibüs prototipini bu fuarla birlikte ilk kez Avrupa ziyaretçisi ile buluşturuyor. Tekerlekli sandalye alabilen, fabrika çıkışlı elektrikli minibüs olma özelliği taşıyan JEST, dar şehir yollarında kullanıcılar için en iyi çözümü sunuyor. Bir yandan doğal çevremizi korurken, işletme maliyetlerini de düşürüyor. Panelindeki dokunmatik ekran, sürücü için ileri seviyede çok işlevli kontrol ortamı sağlıyor.

Karsan’ın teknolojik trendleri izleyerek geliştirdiği elektrikli JEST prototipi, tasarımı ve boyutları itibariyle kullanım alanı anlamında, elektrikli olması itibariyle de şehiriçi ulaşımında başarılı bir minibüs uygulaması olarak çok önemli bir çözüm alternatifi sunuyor. Özellikle ana hatlarda yer alan metroların ve yoğun saatler dışında doluluk oranları düşen büyük otobüslerin yan hatlarla beslenmesi JEST gibi bir aracın ihtiyacını ortaya koyuyor. İstasyonların şehirlerin dar sokaklarından taşınan yolcularla beslendiği çözüm modelinde, elektrikli araçların yer alması, hem çok büyük yatırımlarla kurulan ulaşım sistemlerini verimli hale getiriyor, hem de emisyon ve toplam ekonomi anlamında katkı sağlıyor. Elektrikli JEST’in 2017’de seri imalata girmesi planlanıyor.
 
Karsan, 21 Ekim tarihine kadar Belçika’da devam edecek olan Busworld Europe Kortrijk’da şehiriçi otobüs kategorisinde 2015 ECW (European Coach Bus Week) Büyük Ödülü’ne aday araçları Karsan JEST, Karsan ATAK veKarsan STAR’ı, elektrikli minibüs konsepti JEST ile birlikte fuar boyunca Hall 8’deki standında sergileyecek.

 
Nokian Kış Lastikleri Dosyası
 
Otopratik Uzmanlığıyla Periyodik Bakım Fırsatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nokian Kış Lastikleri Dosyası
Kış lastiğinin mucidi Nokian Tyres, yeni kış lastiği modelleriyle ürün ...
BASF Boyalarına Tam Not
BASF’nin yüksek kaliteli Glasurit® boyalarına otomotiv endüstrisi yine tam not verdi.
Goodyear Vector 4Seasons, Karşılaştırmalı Testlerin Lideri!
Goodyear tarafından talep edilen ve Alman bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD ...
 
Lamilux ile Yeni Çözümler
Gıda taşımasına yeni çözümler Lamilux'dan!
Mediplast Turizm Mercedes'le Güçleniyor
Öğrenci ve personel taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren İstanbul ...
Aman Dikkat!
Bel fıtığı ve bel ağrısı ciddi bir rahatsızlıktır ve özellikle uzun yol ...
 
Irak taşımalarında ‘hareket’lilik devam ediyor
Hareket, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta ...
Almanya Başbakanı Merkel’in de katılımıyla Bosch’un yeni araştırma kampüsü açıldı
* Bosch CEO'su Denner: "Renningen, Bosch'un kendi Stanford'udur." * Daha ...
CASE, Bursa Tarım Fuarı’nın Yıldızı Oldu
170 yıldan fazladır sürdürdüğü iş makinesi üretimiyle dünya iş makineleri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
truck
lkw
kamyonum
türkiye
fahrer
news
Kamyon
dikkat
şoför