Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
2 Ağustos 2018 Perşembe - 09:30

İhracat Temmuz Ayı Bazında Tüm Zamanların En Yüksek Rakamına Ulaştı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, temmuz ayı ihracatının yüzde 11,8 artarak 14,1 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirterek, "Bu tüm zamanların temmuz ayı için en yüksek rakamıdır." dedi.

İhracat Temmuz Ayı Bazında Tüm Zamanların En Yüksek Rakamına Ulaştı

Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile birlikte temmuz ayı geçici ihracat rakamlarını açıkladı. 

Pekcan, bugünün üretimle, yatırımla, ihracatla kalkınan Türkiye için güzel bir gün olduğunu belirterek, "Eskiden iki ayrı rakam açıklanıyordu. Şimdi iki bakanlık tek çatı altında birleştiği için olması gerektiği gibi artık bundan böyle TİM ile beraber aynı rakamı açıklayabiliyoruz." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilerek çok daha etkin ve hızlı bir yönetim sisteminin kurulduğunu ifade eden Bakan Pekcan, bu sistemin olumlu sonuçlarını ve bunların ekonomiye yansımalarını da izleme fırsatı bulacaklarını söyledi. 

Pekcan, iç piyasadaki ekonominin dinamikleri ne kadar etkin işlerse küresel pazarlardaki rekabetin de o kadar güçlü olacağını dile getirerek, "İhracatımız ne kadar güçlüyse ekonomimiz de o kadar güçlüdür. Yeni dönemde Bakanlığımızın çatısı altında resmin bütününe beraber bakma fırsatı bulacağız." ifadesini kullandı. 

Kamu ve sivil toplumun güçlerini, fikirlerini birleştirerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak 21. yüzyılın şartlarına göre iç ve dış ticareti yapısal olarak güçlendirecek yeni adımlar atacaklarını vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde tüm paydaşlarımızla nitelikli iş birliği projelerine imza atacağız. Türkiye 2018 yılının başında iddialı büyüme hedefleri, iddialı turizm rakamları koymuş ve gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Günümüzün korumacılık ve ticaret rüzgarlarına rağmen ihracatta da kendi rekorumuzu kırıyoruz. Temmuz ayı ihracatımız yüzde 11,8 artarak 14,1 milyar dolar seviyesine ulaştı, bu tüm zamanların temmuz ayı için en yüksek rakamıdır. 12 aylık değerlendirmelere göre de bugüne kadar açıklanmış en yüksek rakam olan 163,3 milyar dolara ulaşmış bulunmaktayız. Aynı dönemde ithalatımız da yüzde 6,4 gerileyerek 20,1 milyar dolar seviyesine düşmüştür. Dolayısıyla cari açığımız da olumlu etkilendi, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 58,7'den 70,1'e çıktı." 

Pekcan, söz konusu dönemde Türkiye'nin 223 ülkeye ihracat yapar hale geldiğine dikkati çekerek, otomotiv sektörünün 2,8 milyar dolarla birinci sırada yer aldığını söyledi. 

Savunma ve havacılık sektörü ihracatının yüzde 77 arttığına işaret eden Bakan Pekcan"Cumhurbaşkanımızın Afrika kıtasına verdiği önemle Kuzey Afrika'ya ihracatımız yüzde 55, Afrika kıtasına ihracatımız yüzde 23 arttı. En çok ihracat yaptığımız ülkeler Almanya, İngiltere, Amerika, en çok ithalat yaptığımız ülkeler de Çin, Rusya ve Almanya olarak kendini göstermektedir. Şu sıralar Orta Vadeli Program (OVP) çalışmaları devam ediyor. Orta vadede ihracatımızın 169 milyar dolara ulaşması hedeflenmektedir. Analiz sonuçları bu rakamı biraz daha aşacağımızı gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Pekcan, hükümetin ve ihracatçıların ortak bir heyecan ve kararlılıkla çalıştığını vurgulayarak, Türkiye'nin küresel piyasalarda başarılı olmak için ihracata dayalı yatırım yapmak ve ihracatla kalkınmak zorunda olduğunu söyledi.

Dünyanın hızlı bir dönüşüm sürecinde olduğuna dikkati çeken Pekcan, "Dünyadaki 7,7 milyar nüfusun ortalama yıllık geliri 10 bin 400 dolar. Ülkemizde kişi başına düşen gelir 10 bin 600 dolar. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için milli gelirimizi birkaç misline çıkarmak zorundayız. İhracatla gelirimizi yükseltmenin yolu 21. yüzyılın yükselen sektörlerinde daha fazla teknoloji, tasarım ve marka üretmektir. Biz geleceğin sektörlerine yatırım yapmak zorundayız." diye konuştu.

"Türkiye önemli aktör olmaya devam edecek"

Bakan Pekcan, dünyanın enerji kaynaklarının gelecekte büyük ölçüde değişeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin ihtiyaç duyacağı ve yükseleceği sektörleri daha fazla destekleyeceklerini dile getirdi.

Bu kapsamda, yazılım, yapay zeka ve diğer teknolojik alanlarda Türkiye'nin potansiyelini küresel piyasalara sunmak üzere "yeni nesil serbest bölgeler" kuracaklarını kaydeden Pekcan, dijitalleşmeyi ve e-ticareti ön plana çıkaracaklarını aktardı.

Pekcan, vatandaşın sağlıklı ve güvenilir ürünleri tüketmesi, Türk malı algısının güçlenmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacaklarını dile getirdi.

TİM'de kayıtlı 71 bin ihracatçı olduğunu anımsatan Bakan Pekcan, şunları kaydetti:

"Bunun 12 bini düzenli ihracat yapan firma. TOBB'a kayıtlı 1,5 milyon üyenin hiç ihracat yapmamış 100 binlik bölümü biraz destekle ihracat yapabilir. Bu 100 binlik potansiyelin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladık. Küresel ekonomide cesur ve yeni bir dünya kurulurken Türkiye olarak bu dünyanın önemli bir aktörü olmaya devam edecek. Yolumuz uzun ama ilk adımı ihracatla başlıyor, sonraki adımları da ihracatla devam ediyor."

 
Temmuz Ayında İhracat Yeni Rekorunu Kırdı
 
Lamborghini, Yeni Rekorunu Pirelli P Zero Lastikleriyle Kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temmuz Ayında İhracat Yeni Rekorunu Kırdı
Ticaret Bakanlığı 2018 Yılı Temmuz Ayı Veri Bültenini Açıkladı. Bakanlığın ...
Mercedes-Benz Türk’ten Dev Teslimat!
Mercedes-Benz Türk, lojistik sektörünün en köklü şirketlerinden olan Arıç ...
Verilere Göre Dış Ticaret Açığı %9,1 Oranında Azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan ...
 
Otobüsüm Dijital Yolculuğuna Hızlı Başladı
Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da kitlesini genişletmeye devam Otobüsüm ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığına Selim Dursun Atandı
Resmi Gazete’nin 21 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı ...
Otobüsüm Dijital Yolculuğuna Hızlı Başladı!
Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da kitlesini genişletmeye devam Otobüsüm ...
 
Hankook Renault Grubu'nun Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülünü Kazandı
Hankook Lastikleri, Renault grubu tarafından sürdürülebilir satın alma ...
Alper Frigo Filosunu Volvo Trucks ile Güçlendiriyor
Uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren ve yaş sebze, meyve, ...
Maxion İnci Jant Grubu Şirketleri Sektörde İhracata Damga Vurdu
Dünyanın en büyük jant üreticilerinden Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
kamyonum
haberler
news
dikkat
kamyoncu
lkw
şoför
Kamyon