Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ocak 2020 Çarşamba - 16:30

İçişleri Bakanı Soylu: Dijital Takografları 10 Temmuz Tarihine Kadar Taktırın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamyon ve otobüs sahiplerine dijital takograf uyarısında bulunarak, “Bizim gerek otobüs, gerek çekici, gerekse de kamyon esnafından ve sahiplerinden beklentimiz bu konuda 10 Temmuz 2020 tarihine kadar bu geçişi tamamlamalarıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Dijital Takografları 10 Temmuz Tarihine Kadar Taktırın

İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde "Geleneksel Çarşamba Konferansları" çerçevesinde toplantıya katıldı. Bakan Soylu, toplantı öncesinde Ulaştırma Bakanlığının dijital takograf uygulamasına geçişle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımıza, hem Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, hem de Ulaştırma Bakanımıza biz de aldığımız tedbirlerle ilgili sunumlarda bulunduk. Onun üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın da hem bakan arkadaşlarımız da yapmış olduğu değerlendirmenin akabinde bir talimatı söz konusu oldu. Bildiğiniz gibi 2012 yılında özellikle karayolundaki yolcu ve yük taşımacılığı için manuel takograflardan dijital takograflara geçirilmesine yönelik kademeli bir düzenleme getirildi” diye konuştu.


Düzenlemenin getirilmesindeki temel sebeplerinden birinin hem karayolu hem de sürücü güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten Soylu, “Bizim çok önem verdiğimiz sürücü güvenliğinin sağlanması için bütün dünyada kullanılan bir adım atıldı ve bu adımın en önemli özelliklerinden bir tanesi de 5 yıllık bir zaman periyoduna yayılması, yani 2014'te başlayıp, yaklaşık 31 Aralık 2019 tarihimde bitmeseydi. Yine bunu yaparken de bakanlıklarımız, özellikle Sanayi Bakanlığımız bir detaya da ehemmiyet verdi, önem verdi. Verdiği detay şuydu; kademeli bir geçiş. Kademeli geçiş demek araçlarda modellerine göre bir geçiş sağlamaya çalıştık ve en nihayetinde son kademe, yani son model araçlara geldi. O da 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecekti. Tabii Sanayi Bakanlığımızın böyle bir yükümlülüğü var. Ulaştırma Bakanlığımız açısından sadece bu araçların ne kadar seyrettiği, sürücülerin ne kadar dinlendiği, ne kadar seyrettiği, hızın takibi değil, aynı zamanda yükün takibi de önemliydi. Karayolları için bu da bir kıstas. 31 Aralık 2019’da Sanayi Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımızın ortaya koymuş olduğu bu değerlendirmeler sona erdi. Dolayısı ile iş bize geçmiş oldu, bizim denetlemelerimiz başladı. Tabii 31 Aralık 2019 tarihine kadar bir yoğunlaşma söz konusu oldu. Makine sektörü kısmen bir yoğunluk yaşadığını ve bu yoğunluk çerçevesinde de yetiştiremediklerini ifade ettiler. Bir rakamı da şöyle vermek gerekebilir, yaklaşık 350 bin araç dijital takograf sahibi oldu” dedi.

6 aylık ilave ek süre
Sürenin dolmasına rağmen 150 bin araca henüz dijital takograf takılmadığını belirten Soylu, “Orada da bir cari durum söz konusu. Cari durum için Sayın Cumhurbaşkanımızın da olurları bu noktada idi. 10 Temmuz 2020 tarihine kadar yani 6 aylık yeniden bir ilave ek süre ihtiyacı olduğu değerlendirildi. Olurlar da bu şekilde geldi, Sanayi Bakanlığımız bir yönetmelik hazırladı. Bizim gerek otobüs, gerek çekici, gerekse kamyon esnafından ve sahiplerinden bu konudaki beklentimiz 10 Temmuz 2020 tarihine kadar bu geçişi tamamlamalarıdır” ifadelerini kullandı.


Bakan Soylu, şoförlere 1 haftadır kesilen cezalara ilişkin soru üzerine ise, “İyi bir soru, ona biz bir bakalım. Telafi edilmesi gereken bir süreç bu” cevabını verdi.

KAYNAK: İHA

 
Karabük'te Şoförlerden 'Dijital Takograf' Tepkisi
 
FEVZİ APAYDIN: SÜRE UZUN TUTULMALIYDI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökhan Doğan 05372636095 9 Ocak 2020 Perşembe 08:01

Bizim tek derdimiz takograf algısı oluşturanlar kafalarındaki rant çıkar ilişkisinden vazgeçmemiş dirler ama şoför deliler gibi gece gündüz araba sürme meraklı mantığı ile yaklaşmaktadır şu anki yaptırımlar okunduğu zaman siz bu işi bırakacaksınız bu işi bizler yapacağız seçim sonrası olur da iktidar kaybedersek elimizdeki çok iyi yaptırım silah olacaktır grevler sayesinde iktidarları tehdit ederek istediğimiz işi yaparız yada alırız planlarımı yapılıyor acaba? Şu grev sürecinde şöförün sorunları dinlendiği yoktur bizim asıl sorunumuz önce şu seçtiklerimiz oda başkanları bu adamların çoğundan ses çıkmıyor bile birileri demiyorki arkadaşım sizin şu dayatmaların sonunda şöför para kazanma şansı yok sosyal yaşantısı yok oluyor bunu diyen yok ama konu kazanmak olunca sesi çıkmayanlar yarın bu sektörü ellerine alınca hangi düzeltme kanunlarını yazacaklar ?birde ben bir vatan evladı olarak şunu merak ediyorum şu yazılım ve cihazlardaki rantları hiç hesap ettinizmi akıl dolandıracak kadar büyük paralar çoğu insan hesap yapamaz bile ?bunlar şoförün canını değil ondan alacakları parayı düşünüyor bence sizce ?bu toplumda öyle bir algı üretildiki şöför trafik terörün tek sebebi yolu tıkayan oldu bir anda bu kanun uygulanırsa tırlan altına arkadan kimse gelip girmeyecek yollar tıkanmayacak algısını yerleştirdiler şuna çok üzülüyorum evinize 40 50 km bir mesafede olsanız süreniz dolsa bile gidemiyorsun günlerdir evden uzak olan insan senin neyine aile kavramı tabi bu uygulamayı yazanlarda bu kavramda varmı yokmu bilemiyorum? Hans bu kanunu yazarken kendi ülkesinin yüz ölçümünü mesafeleri hayat standartlarını ekonomik kazançları hep hesaba katıyor bu adamlar tatil bile yapıyor bu işteki kazanç la peki siz enson ne zaman tatile gittiniz tabi bundan sonraki sorum en son eve ne zaman gittiniz olacaktır bu şartlar ve ekonomik durum da ama şunu bilin ki bu gün bu grev duymayanlar yazın ekonomi işler hız kazandığı zaman çıkacak kaosta el etek öpecektir son gülen iyi güler haydi Allah''a emanet olun

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabük'te Şoförlerden 'Dijital Takograf' Tepkisi
Karabük'te kamyoncular ve tırcılar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ...
Dijital Takograf da Ertelendi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dijital takografların takılması için 10 ...
Büyükçekmece Belediyesi, Temizlik Hizmetini Kendi Araçlarıyla Yapacak
Geçtiğimiz yıl tasarruf tedbirleri kapsamında belediyedeki araç sayısını ...
 
Baki Ersoy, Yahyalılı Nakliyecilerle Toplantı Yaptı
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yahyalı Belediyesi’ni ...
ATO'dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’a ziyaret
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun 38 No’lu Nakliyeciler ...
TEM Otoyolu'nda Tır Rüzgarın Etkisiyle Bariyerlere Çarptı
Büyükçekmece TEM Otoyolu’nda rüzgarın etkisiyle kontrolden çıkan tır önce ...
 
Zeytin Dalı Sınır Kapısı İhracata Açıldı
Hatay'da hizmet veren Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarının ardından, ...
Kayseri'de Yolcu Otobüsü Devrildi: 14 Yaralı
Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk ...
Şoför Esnafının Sorunları Bakan Varank’a da İletildi!
TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Sanayi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
kamyoncu
bus
dikkat
sondakika
lkw
kamyonum
treyler
şoför