Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Mart 2009 Perşembe - 00:00

Hızlı Tren Biletleri Satışa Sunuldu

Hızlı Tren Biletleri Satışa Sunuldu

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte ''Dünya Demiryolcular Günü'' dolayısıyla Demiryol-ݝş Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına YHT hakkında bilgi veren Yıldırım, Ankara-Eskişehir etabı tamamlanan trenin dün gazetecilere yönelik tanıtım amaçlı seferinin başarılı geçtiğini anımsattı.

YHT'nin resmi açılışını 13 Martta gerçekleştireceklerini, ticari seferlerin ise Cumartesi günü başlayacağını kaydeden Yıldırım, ''Türkiye'nin 40 yıllık rüyası gerçek oluyor. Ancak bu daha başlangıç. Eskişehir-ݝstanbul, Konya-Ankara, Ankara-Sivas projeleri devam ediyor'' dedi.

Dünya Demiryolcular Günü'nün 2000 yılından beri dünyada 654 sendika ve 144 ülkede kutlandığını belirten Bakan Yıldırım, YHT'nin açılışının yapılacağı hafta içerisinde kutlanmasının bu günü daha anlamlı hale getirdiğini ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ankara-ݝstanbul Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabında Ankara-Eskişehir arasındaki yolun 197 kilometresini mevcut hattın dışında hızlı trene uygun şekilde yaptıklarını söyledi.

2004'de başlayan çalışmaların 2007 yılında test sürüşleriyle devam ettiğini anlatan Yıldırım, toplam 55 bin 500 ton ray kullanılan projede geçitler, köprüler ve tünellerden oluşan 360 sanat yapısı bulunduğunu belirtti. Ankara-Eskişehir etabında, 120 bin insanın yaşayacağı 30 bin konutluk yeni bir kente eşdeğer inşaat yapıldığını ifade eden Yıldırım, ''Erzincan büyüklüğünde bir il yeni baştan kuruldu'' diye konuştu.

YHT'de görev alacak 203 personelin toplam 30 bin saat eğitim aldığına işaret eden Bakan Yıldırım, 24 makinistin de Almanya, ݝspanya ve Türkiye'de eğitildiğini kaydetti. Yıldırım, YHT'nin bugüne kadar 60 bin kilometre test sürüşü gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, YHT'nin başlangıçta günde karşılıklı 4 sefer yapacağını, talebe göre bunun artabileceğini söyledi.

YHT'nin Eskişehir'den Kütahya ve Bursa'ya otobüslerle kombine taşımacılık da başlatacağını ifade eden Yıldırım, hızlı trenle eş zamanlı tek bilet üzerinden çalışacak bir otobüs-tren işletmesi konusunda araştırmalarının devam ettiğini bildirdi.

Binali Yıldırım, YHT'nin normal bilet ücretinin tam 40 TL, öğrenci 20 TL olacağını, bir aylık sınırsız biletlerin öğrenciye 200 TL, tam 350 TL'den satışa sunulacağını kaydetti. YHT'nin biletlerinin Mart ayı sonuna kadar 5 TL'den, Nisan ayından itibaren belirli bir süre için yüzde 50 indirimli satışa sunulacağını anlatan Yıldırım, ''Bunda amaç, hızlı treni halkla buluşturmak. Halkın hızlı tren taşımacılığıyla tanışmasını sağlamak'' diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'da 6, dünyada ise 8. hızlı tren işletmecisi ülke olacağını vurgulayan Yıldırım, ''Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine adım adım ilerliyoruz'' dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, ''Hızlı trenin Ankara-Eskişehir etabının vaat edilen sürede hizmete girmediği'' yorumu üzerine, şunları söyledi: ''Verdiğimiz tarihi tutamadık. Testleri ancak 23 Nisan 2007'de başladı. Hızlı tren, Türkiye'de bir ilk. Bazı sorunları aşmak da zaman alıyor. Avrupa ülkelerinde aynı mesafe için hazırlık sürelerini karşılaştırınca bizimki önce bitirildi. Saklayıp gizleyecek halimiz yok.''

Yıldırım, ''Ankara-ݝstanbul Hızlı Tren Projesinin Eskişehir-ݝstanbul etabının ne zaman tamamlanacağının'' sorulması üzerine, sözleşmede belirtilen sürenin 30 ay olduğunu ancak bir takım sorunlarla karşılaşılan projenin zamanında tamamlanmasının ''Mucize olacağını düşündüğünü'' ifade etti.

Bu hattaki çalışmanın 2 ay önce başladığını bildiren Bakan Yıldırım, ilk hızlı tren projesindeki gecikme nedeniyle ihtiyatlı davranarak bu proje için tarih belirtmeyeceğini söyledi.

Yıldırım, vatandaşların hızlı trenle tanışması için bilet ücretlerinin Mart sonuna kadar 5 TL olması yönünde müdahalede bulunduğunu ancak diğer ücretlerin TCDD tarafından maliyetlerin üzerine çok düşük bir miktarda kar eklenerek tespit edildiğini anlattı.

Biletlerin bugün satışa sunulduğunu kaydeden Binali Yıldırım, ''Herhalde izdiham olacaktır'' diye konuştu.

         

 
Ford'dan 320 Adet Araç Teslimi
 
Otomotiv Üretiminde Sert Düşüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bus haberler newssrckamyoncutreylertürkiyefahrerşoför