Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Haziran 2014 Cumartesi - 12:36

Hankook Tecnodome’nin Temeli Atıldı

Lastik üreticisi Hankook, yeni nesil Ar-Ge merkezi Hankook Technodome’un temelini attı. Daha güçlü araştırma yetenekleri sağlayarak, geleceğin lastik teknolojisinin gelişimini hızlandırmak için önemli Ar-Ge yatırımları yapılıyor.

Hankook Tecnodome’nin Temeli Atıldı

Yeni Ar-Ge altyapısı, global lider bir lastik firması olmaya yönelik sürdürülebilir büyüme için Hankook’un mevcut temelini sağlamlaştıracak.
 
Premium lastik üreticisi Hankook Kore’de bulunan inşaat sahasında yeni nesil global Ar-Ge merkezi Hankook Technodome için bir temel atma töreni düzenledi. Kutlama töreninde şirket, teknolojik liderliğe dayanarak birinci sınıf global bir lastik markası haline gelme yolunda Hankook'un stratejik Ar-Ge vizyonunu da açıkladı.
 
Lastik üreticisinin orta ve uzun vadeli stratejik Ar-Ge planları, Hankook Lastikleri’nin teknolojik becerilerinde önemli bir artış olmasını sağlayacak yeni lastik araştırma ve test etme tesisleri için gereken planlar da içeriyor. Kore’deki yeni yüksek teknolojili Ar-Ge altyapısı iki ana kısma sahip olarak kurulacak: Daeduk Innopolis, Daejeon’daki Hankook Technodome ve Sangju’daki Hankook Test & Engineering Centre.
 
Toplamda 266 milyar Güney Kore Wonu (yaklaşık 190 milyon Euro) tutarındaki yatırımla Hankook Technodome’un 2016 yılında hizmete girmesi planlanıyor. Bu yüksek teknolojili ikonik tesis, tamamlanmasının ardından gelecek odaklı özelliklere sahip, yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesinde itici bir güç haline gelecek. Dahası, yeni Hankook Test & Engineering Centre’ın da 2018 yılında tamamlanması planlanıyor. Merkez, aynı zamanda son teknolojili lastik test etme tesisleriyle de donatılacak. İki yüksek teknolojili Ar-Ge tesisi birlikte, şirketin genel Ar-Ge altyapısı için temel araçlar olarak görev yapacak.
 
Hankook Lastikleri Başkan Yardımcısı ve Global CEO’su Seung-Hwa Suh, törendeki konuşmasında şöyle konuştu: "Daha sağlam ve gelişmiş Ar-Ge yetenekleri edinmenin global olarak lider bir lastik markası haline gelme yolunda çok önemli bir adım olduğuna yürekten inanıyoruz. Hankook Technodome, Ar-Ge konusundaki güvenimizi yansıtacak şekilde tasarlanmıştır ve şirketimizin gelecekteki gelişiminde anlamlı bir dönüm noktası olacaktır. Yüksek teknolojili Ar-Ge tesisi, proaktif kurumsal kültürümüzle birleşerek bizim kalite ve ilerlemeci liderliğe dayanan bir yönetim yapısını hayata geçirebilmemiz için harika bir temel oluşturacaktır.”
 
Hankook’un yeni Ar-Ge tesisi, Sör Norman Foster tarafından kurulan bir mimarlık firması olan Foster + Partners tarafından tasarlandı. Önde gelen İngiliz mimar ve şirketi, cesur ve gelecek odaklı tasarımlarıyla tanınıyor. Bundan dolayı, Hankook Technodome’un yüksek ve en yeni teknolojiye sahip bir estetiğe sahip olması şaşırtıcı değil. Bunun yanısıra, yaratıcılığı teşvik etme ve etkililiği artırma amacını taşıyan bir dizi sofistike özellik de mevcut. Son teknolojili tesis böylece, şirketin araştırmacılarının kendilerini lastikle ilişkili teknolojilerde yeni dönüm noktaları yaratmaya adayabilecekleri birinci sınıf bir çalışma ortamı oluşturacak. Bina, 96,328m²’lik devasa bir yüzölçümüne ve toplamda 70,387m²’lik arazi alanına sahip olacak. Ana araştırma binasının içinde bulunan 90 ayrı laboratuar, aynı anda geniş bir Ar-Ge etkinliği yelpazesinin yürütülmesine olanak sağlayacak. Tamamlandığında yeni Technodome’da yaklaşık 1.000 araştırmacı çalışacak, böylece Hankook’un mevcut global Ar-Ge merkeziyle karşılaştırıldığında, Ar-Ge iş gücü yüzde 40’tan fazla bir miktarda artmış olacak.
 
Technodome, çevre dostu mimari özelliklerinden dolayı şimdiden Enerji ve Çevresel Tasarım Liderliği (LEED) için Altın Seviye sertifikası almış bulunuyor. ABD Yeşil Bina Konseyi tarafından düzenlenen LEED programı, sınıfının en iyisi inşaat stratejileri ve uygulamalarıyla ilgili dünyanın en saygın yeşil bina sertifikasyon programlarından birini oluşturuyor. Altın Seviye sertifikasını alabilmek için, bina projelerinin bir dizi ön şartı karşılaması ve alt sertifikasyon seviyelerini aşmaya yetecek kadar puan kazanması gerekiyor.
 
Hankook Technodome’un çevre dostu özellikleri içinde doğal havalandırma ve aydınlatma kullanımının yanı sıra binanın soğutma sistemine bağımlılığını azaltan doğal gölgelikler ve kaynak geri dönüşüm tesisleri de bulunuyor
 

 
SRC’de çözüme adım adım…
 
Atlantis Rallisi’nde Heyecan Doruktaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SRC’de çözüme adım adım…
Geçen ayki “Src Kabusu” başlıklı yazım bazılarının duygularına tercüman ...
“Akdeniz’de Ro-Ro’nun Lideri Yeniden UND Olacak ”
UND, 1994 yılında sektörün sahiplenmesiyle hayata geçen ortak yatırım modelini yeniden başlatıyor…
Brisa’ya Oyak Renault Yan Sanayi Başarı Ödülü
Geleceğini müşteri odaklı inovasyon ve iş mükemmelliği ve üzerine inşa ...
 
111’inci Sayımız Çıktı
Kamyonum Dergisi Haziran sayısında yine dopdolu bir içerikle okuyucularıyla buluşuyor.
Dünya Kupasının Yengeleri Tam Kadro!
Dünya Kupasının Yengeleri Tam Kadro!
Bridgestone, Yeni Servis Merkezi İle Tüm Araçların Hizmetinde…
Bridgestone, araçların kullanım ömürleri boyunca ihtiyaç duyabilecekleri ...
 
Otokar Atlas Tanıtım Turu Kapsamında Türkiye’yi Geziyor
Otokar hafif kamyon segmentindeki yeni ürünü Otokar Atlas’ı farklı illerde ...
Bu eşitsizliği eninde sonunda bozacağız!..
Bu eşitsizliği eninde sonunda bozacağız!..
Direksiyonda Kadın Eli
Direksiyonda Kadın Eli
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatfahrertruckkamyonumşoför haberler Kamyontreylersrc