Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 10:14

Hankook & Company Group, Araç Klima Sistemleri Alanında Dünyanın İkinci Büyük Şirketi Olan Hanon Systems Şirketinin Çoğunluk Hissesini Satın Alıyor

Hankook & Company Group (eski adıyla Hankook Tire Group), dünyanın ikinci büyük otomotiv termal ve enerji yönetim çözümleri şirketi Hanon Systems şirketinden ek hisse satın alarak küresel bir yüksek teknoloji şirketine dönüşümünü hızlandırıyor. Hisselerin devir işleminin, Hankook Tire & Technology (Hankook Tire) şirketince yıl sonunda tamamlanmış olması ve şirketin, Kore'deki en büyük 30 şirketten biri haline gelmesi bekleniyor.

Hankook & Company Group, Araç Klima Sistemleri Alanında Dünyanın İkinci Büyük Şirketi Olan Hanon Systems Şirketinin Çoğunluk Hissesini Satın Alıyor

Hankook & Company Group’un ana şirketi olan Hankook Tire, 3 Mayıs tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında Hahn & Company’nin elinde bulunan %25’lik Hanon Systems hissesinin yanı sıra, sermaye arttırımı kapsamında ihraç edilecek toplam değeri 1,733 trilyon KRW (1,172 milyar Avro) olan %12,2’lik yeni hisseyi de satın almaya karar verdi ve ‘Hanon Systems Mutabakat Zaptını imzaladı.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Hankook & Company Group, Hanon Systems şirketinin %50,53 hissesine sahip olacak ve en büyük hissedar olarak yönetim haklarını devir alacak. Şirket, 2014 yılında Hanon Systems’in %19,49’luk hissesini 1,08 trilyon KRW (730,2 milyon Avro) karşılığında satın almıştı. Hankook & Company Group, bu ek iştirak ile, Hanon Systems şirketine 2,8 trilyon KRW (1,893 milyar Avro) yatırım yapmış olacak.

Hankook & Company Group'un Hanon Systems şirketinden ek hisse satın alması, Yönetim Kurulu Başkanı Hyunbum Cho'nun yaklaşık on yıl önce elektrikli araçlar çağının yaklaşmakta olduğunun öngörmesiyle ortaya koyduğu büyüme stratejisinin doruk noktasıdır. Henüz2014 yılında, Hankook'un mobilite elektrifikasyonunda öncü rolünü gören Başkan Cho’nun yönetimi altında bulunan şirket ilk kez Hanon Systems (o zamanki adıyla Halla Visteon Climate Control) şirketinden hisse satın almıştı. Cho, lastikler ve otomotiv termal ve enerji yönetim sistemleri (TMS: Thermo-Management-Systems) için dünya çapında öncü teknolojileri birleştiren yeni nesil bir iş modeli tasarladı.

Geçtiğimiz on yıl boyunca Başkan Cho, Hanon Systems'in benzersiz teknolojisini ve büyüme potansiyelini fark etmiş ve değerlendirmiştir. Mevcut holdingler ve özel sermaye fonları tarafından yaygın olarak benimsenen bir yaklaşım olan öz sermayeyi güvence altına almak ve yönetimi devralmak için geçici büyük ölçekli fon yatırımı gibi yöntemlerle şirketi satın almayı tercih etmedi. Bunun yerine Hankook & Company Group, Hanon Systems'in teknolojisinin, yönetim stratejisinin ve kurumsal kültürünün temellerini bir süre boyunca kapsamlı bir şekilde gözlemleyerek satın alma riskini en aza indirdi. Bunu şirketin büyüme DNA'sıyla birleştiren Hankook & Company Group, Hanon Systems şirketini elektrikli araçlar çağında kilit bir şirket olarak tanıtmak için farklı bir strateji geliştirdi.

Hanon Systems şirketinin satın alınmasıyla Hankook & Company Group, hem nicelik hem de nitelik açısından gelecekteki dinamik büyümesine ivme kazandıracaktır. Lastikler, bataryalar ve ısı yönetim sistemlerine ek olarak elektrikli araçlar için tüm temel bileşenleri de bünyesine katan grup, geleceğin mobilite alanında lider bir yüksek teknoloji şirketi haline gelecektir.

Özellikle elektrikli araçlar için tasarlanmış olan Hankook iON lastiklerinin eksiksiz ürün yelpazesi, şirketi 2022 yılındaki lansmanından bu yana dünyanın önde gelen elektrikli araç lastiği markası haline getirdi.. Hanon Systems şirketi, sektör lideri elektrikli araç TMS teknolojisine dayalı olarak büyük elektrikli araç markalarıyla olan ortaklıklarını da önemli ölçüde büyüttü.. Hankook Tire, grubun büyümesini kayda değer bir şekilde hızlandıran lastik ürünlerine ek olarak TMS çözümlerini geliştirerekiş portföyünü daha da büyütmeyi hedefliyor.

Hankook & Company Group, gerekli tüm prosedürlerin tamamlanmasına bağlı olarak, Hanon şirketinin ek hisselerinin satın alınmasını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Hankook & Company Group'un tahmini toplam varlığının 26 trilyon KRW (17,579 milyar Avro) olması ve Güney Kore'nin en büyük 30 şirketinden biri haline gelmesi bekleniyor.

Yönetim kurulu başkanı Cho, “Hanon Systems şirketinin yönetim haklarını devir alınması sayesinde, Hankook & Company Group, TMS teknolojisi ve otomotiv lastikleri de dahil olmak üzere elektrikli araç çağı için kritik teknolojilerin tedarikçisi haline gelecektir. Hankook & Company Group, otomotiv endüstrisinin ötesinde gelecekteki teknolojilere dayalı ek iş alanlarını genişletmek suretiyle, 2030 yılına kadar 30 trilyon KRW (20,283 milyar Avro) ciro hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

Hanon Systems şirketi, komple tasarımdan C tipi parçaların tedariğine kadar, dünyanın ikinci büyük elektrikli araç TMS şirketi olarak kabul edilmekte. Elektrikli araçlara yönelik TMS çözümlerinde lider bir oyuncu olan Hanon Systems şirketinin güçlü bir büyüme yaşaması bekleniyor. Bunun temeli, elektrikli kompresörler, entegre soğutucu ve soğutucu akışkan modüllerinin yanı sıra sürüş performansı iç ve dış sıcaklıklardan önemli ölçüde etkilenen elektrikli araçların batarya performansının etkin kontrolüne yönelik TMS gibi alanlardaki kapsamlı teknolojik rekabet gücüdür.

Hanon Systems şirketi, 2023 yılında 9,5593 trilyon KRW (6,463 milyar Avro) ciro yapmıştır. 21 ülkede 53 üretim tesisi ve üç teknoloji inovasyon merkeziyle şirket, elektrikli kompresörler ve ısı pompaları gibi elektrikli araçlar için önemli olan teknolojileri yoğun bir şekilde araştırmakta ve geliştirmektedir. Şirket, sektördeki en iyi teknolojik bilgi birikiminden yararlanmakta ve Hyundai Motor Group, Ford, Volkswagen, BMW ve Mercedes-Benz gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticileriyle ortaklıklarını sürekli genişletmektedir.

 
Öztreyler’den İYL Enerji’ye ADR Tanker Teslimatı
 
"Lojistikte Dönüşümün Öncüsü Olmak İçin Teknolojiyi Kullanıyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Continental UltraContact NXT’ye Alman İnovasyon Ödülü
Continental’in en sürdürülebilir seri lastiği UltraContact NXT, Alman ...
Hankook Tire’ın Elektrikli Otobüs Lastikleri Red Dot Design Award 2024 Ödülünü Kazandı
Premium lastik üreticisi Hankook, Red Dot Design Award 2024'ün Ürün Tasarımı ...
Brisa’dan Sürdürülebilir Mobilitede Öncü Adım: Yerli Kaplama Markası VELOXIA
Türkiye lastik sektörünün mobilite lideri Brisa, yeni kaplama markası ...
 
İlk Prometeon Markalı Lastiğin Lansmanı Mısır’da Yapıldı
İlk Prometeon markalı lastiklerin lansmanı, Prometeon'un İskenderiye fabrikasının ...
Conti Urban Lastiklerine "Uluslararası Busplaner Sürdürülebilirlik Ödülü"
Continental, sürdürülebilirlik alanında üstün başarılarıyla “Uluslararası ...
Continental’den Güvenli Sürüş İçin Öneriler
Türkiye’de her gün gerçekleşen kazalarda birçok kişi yaralanıyor ya da ...
 
Michelin Yaz Kampanyası Devam Ediyor
Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin’in yaz kampanyası ...
Auto Bild Sportscars Testinin Galibi Continental SportContact 7
Continental’in sunduğu SportContact 7 yaz lastiği, Auto Bild Sportscars ...
Goodyear Yeni Simülasyon Merkezini Lüksemburg'da Açtı
Goodyear, lastik geliştirme sürecini geliştirmek için 2021 yılında açtığı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newssrckamyoncusondakikafahrertruckdikkattreylerKamyon